- 11 Aralık 2018
- 40.349
- 250.624
- 598
Bu bütçeyle karşıyaka ilçesini listeden çıkarın. 6-7 binin altına doğru düzgün bir ywr bulamazsınız. En uygun çiğli şu şartlarda. Ataşehir, yenimahalle kentsel dönüşüm bölgeleri, 4 milyon civarına iyi bir sitede, ufak güzel bir daire bulursunuz. Ya da balatçık civarı yeni yeni gelişiyor, üniversite çevresi zaten rahat edersiniz. Burada da 2-2.5 milyona 1+1 bulursunuz. Çok inşaat var şu sıralar zaten.Çok güzel anlatmışsınız Bostanlı ve Mavişehiri. Özellikle ulaşım ve sosyal yaşam açısından cazip görünüyorlar. Ancak zeminin sağlam olmaması beni biraz endişelendirdi, çünkü depremden çok korkuyorum.
Ayrıca bütçem biraz daha sınırlı. 10 milyon benim için mümkün değil, ama banka kredisi ile birlikte maksimum 4,5 milyon civarında bir bütçem var. 1+1 bir ev kendime yetecek kadar bakiyorum.
Tekrar çok teşekkür ederim, önerileriniz benim için çok değerli!
Ama izmirin çoğu bölgesi gibi çiğlinin de zemini çok sağlam sayılmaz.
Zeminin sağlam olması, deprem güvenliği benim için öncelikli diyorsanız merkeze yakın olmaktan, ulaşım kolaylığından vazgeçeceksiniz. Ulukent, egekent 2, koyundere zemini sağlam, bu yüzden son birkaç yıldır sıklıkla tercih edilen, büyük inşaat firmalarının deliler gibi koca koca siteler yapmaya devam ettiği ancak merkeze uzak, görece uygun fiyatlı semtler.