• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası İzmirde bebek/cocuk bakıyorum :)

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

hellokitty35

Canım yegenim...
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
309
20
318
56
İzmir
Slm arkadaslar ben ayse izmirden.Bebeginize cocugunuza sevgi ve sefkatle bakarım.42 yasında 2 cocuk annesiyim..cok sükür onlar büyüdüler.Anne oldugum icin annelerin tedirginlerini anlayabiliyorum gercekten.bu zamanda bakıcı secerken cok dikkatli olmak gerek.allah herkesin icine merhamet versin.gecen sene doktor bir ciftin bebegine baktım ama burdan gittiler tayinleri cıktı.Ayrıca referans verebilirim.aklınızda bulunsun!! msj atarsanız özelden tel numarası bırakın ben ararım görüsürüz.....:72:

ben ückuyularda oturuyorum..ücret gidecegim yerin mesafesine ve yapacagım işe baglı desem?? aslında her seyden önce karsılıklı anlasmaya baglı bence:emir_bebek:

Slm arkadaslar ben ayse izmirden.Bebeginize cocugunuza sevgi ve sefkatle bakarım.42 yasında 2 cocuk annesiyim..cok sükür onlar büyüdüler.Anne oldugum icin annelerin tedirginlerini anlayabiliyorum gercekten.bu zamanda bakıcı secerken cok dikkatli olmak gerek.allah herkesin icine merhamet versin.gecen sene doktor bir ciftin bebegine baktım ama burdan gittiler tayinleri cıktı.Ayrıca referans verebilirim.aklınızda bulunsun!! msj atarsanız özelden tel numarası bırakın ben ararım görüsürüz.....:72:

bende 1 aydır bakıcı arıyorum ve esentepe deyim. yakın sayılırız. dün bir bakıcı başladı işe bakalım. şimdilik iyi gidiyor ama bakalım ne olacak? keşke daha önce haberim olsaydı. evime yakın aradım hep ama bulduklarım maalesef ücreti beğenmedi. sadece bebek bakımı istemiştim. aklımdasın!

ewet yakınmısık gercekten..aklınızda olsun sewinirim bende..yol parası vermek istemiyorum cünkü..

Son düzenleme:
canım numaranı aldım ama buradan sil istersen numara mail adresi gibi özel bilgiler buraya yazılmıyor. site pastanesine yakınım ben sen ne taraftasın?

dedim ya ne kadar şansızım diye. neyse inşallah sende gönlüne göre bir yer bulursun.

Bir dadının ne gibi özelliklere sahip olması gerekir?
Bebek bakıcısının öncelikle sakin, huzurlu, sabırlı, dikkatli, sevecen, hayat dolu, işini ve çocukları çok seven, dürüst birisi olması ve kalıcılığı önemlidir. Eğitimli olmak sanılanın aksine belirtilen özelliklerden daha sonra gelen bir özelliktir. Çünkü sabırlı, bebeği gerçekten sevebilecek şefkatli bir dadı zaten doğru yönlendirmelerle bebeğiniz için en uygun öğrenme ortamını sağlayacaktır. Özellikle bebeklik döneminde sevecen-sıcak bir ilişki bebeğin en önemli ihtiyacıdır. Zaman zaman daha eğitimli dadılar tercih edilmekte ve bu kişiler çocukların zihinsel becerilerini geliştirmek, onlara eğitimin yanı sıra öğretim vermek konusunda da görevlendirilmektedir. Oysa ilk 3 yılda çocuğa uygun,doğal bir öğrenme ortamı yaratmak yeterlidir. Çocuk zaten doğal olarak yeteneklerini geliştirecektir. Çevre koşullarının uygun bir şekilde oluşturulması, yeterli oyun malzemesinin sunulması, çocuğun çevreyi keşfetmesine izin verilmesi, keşif çabaları sırasında engelleyici olunmaması ve sabırlı davranılması, onu tehlikelerden korumak ve kendisine/çevreye zarar vermesine engel olmak için yumuşak yöntemler kullanılması önemlidir. Bu koşullarda çocuklar zaten gelişim basamaklarını rahatça geçebilmektedirler. Çocukların öğrenme ve akademik beceriler konusunda erken ve aşırı uyarılmaları ve böyle bir erken öğrenme ortamına maruz bırakılmaları, akademik gelişimlerini hızlandırabilmekte ancak sosyal yönden zorluklar yaşayabilmelerine neden olabilmektedir. Yuva yaşları geldiğinde teke tek ilişki içinde sadece akademik yönleri gelişmiş olan çocuklar ciddi uyum problemleri geliştirebilmektedir.

Dadının güvenilir olup olmadığını anlamak için ilk buluşmada ne gibi sorular sormak gerekir?
Kişilere güven duymak kısa bir görüşme ile oluşabilecek bir şey olmamaktadır. Özellikle de bir bebeğin emanet edileceği fikri anne-babalara çok ürkütücü gelmektedir. Haklılık payı çok yüksek olan bu kaygıyı ortadan kaldırmanın bilinen yolu referanstır. Bunun yanı sıra görüşme sırasında kişinin kendi yaşantısına ait bilgiler ipucu oluşturabilir. Kendisinin acil durumlarda ve stres karşısında nasıl tepki verdiği, kızdığı zaman ne yaptığı, niçin böyle bir işi istiyor olduğu, daha ne kadar bu işi yapmayı düşündüğü, tahammülünün sınırları, kendi çocukları varsa onlarla ilişkileri (onları nasıl tanımladığı), onları büyütürken yaşadığı güçlükleri nasıl anlattığı, kendi eşi ile ilişkisini nasıl tanımladığı, yaşamı nasıl algıladığı önemli olabilir. Tabi ses tonu, sizinle ilişki kurma biçimi (göz teması kuruyor mu? Güler yüzlü mü? Sevinçli mi?) de önemlidir. Ayrıca bebekle ilk temasında nasıl tepki verdiği, ona sıcak yaklaşabilmesi bizim için ipucu olabilir.

lütfen buradan ağustos ayından sonra bu işi yapmayı düşündüğünüzü de yazın . insanlar mesajınızı görüp sizi o an için arıyorlar.

Evet haklısınız...ben Agustos-Eylül ayından itibaren cocuk bakımı işi arıyorum..ilgilenenler özelden msj atabilirler!!!42 yasındayım yetiskin 2 cocuk annesiyim.Asagıdada belirttigim gibi :72:

hello merhaba seninle daha önce tanıştık hatırlarsan. şu an izindeyim. ağustosun kaçında müsait olacaksın bana bildirirsen sevinirim. özelden msj at nete girince bakarım.

hello merhaba seninle daha önce tanıştık hatırlarsan. şu an izindeyim. ağustosun kaçında müsait olacaksın bana bildirirsen sevinirim. özelden msj at nete girince bakarım.

slm cnm :) sana iyi tatiller ve bol bol dinlenmeler..hatırladım tabii seni..izinden ne zaman döneceksin_??benim özel msj hakkım yok daha :5: bende pek giremiyorum denizli-ankara-izmir mekik dokuyorum :32: sen izinden döndügünde ara beni..yada dönmeden ara burda olayım..sanırım numaram var?? :emir_bebek:

selam canım benim izin dönüşüm belli değil. iznim ikiye bölünecek. temmuz ortasına doğru işe dönücem 3 hafta sonra tekrar izne çıkıp kalan günlerimi kulanıcam. tam net değil net olunca ararım seni öptüm.

Back