- 20 Mart 2008
- 141.511
- 212.968
- 1.423
- 60
Guzel olmus
Oamanli tugrasinida baska yere koyun bu heykeli kaldirmanin mantigi nedir yani sacma sapan isler
Bir yere heykel dikilirken, o yerle alakalı orayı temsil edecek, orayla özdeşleşecek birşey olması gerekiyor benim mantığıma göre. Zamanında dikilen o heykellerin ilçe açısında tarihi ve turistik değeri varmış.
Şimdi yerine dikilen osmanlı tuğrasını düşürsek, Osmanlı devleti ve Torbalı ilçesi deyince aklınızda herhangi birşey çağrışıyor mu? Benim gelmiyor varsa gelen söylesin? Mesela Manisa, Amasya vs . illeri sayarsın oraları Osmanlı devletiyle ilişkilendirebilirsin, şehrin orta göbeğine dik tuğrayı, tarihi açıdan, temsil edebilir değeri var.
Ama sen gider Torbalıya hiç gereği yokken bunu yaparsan kel alaka derler adama. Diktikleri de metalden yapılmış, hiç estetik değil, manasız yani.
İşte herşeyde mantık aramaya çalışıyoruz hata yapıyoruz. Şehir planlama nedir, kültürel, tarihsel miras nedir bu kadar ince düşünmeye gerek yok doğru. Osmanlıdan gerisi yalan ne de olsa.Tarihi eserleri kabullenenmiyorlar konunun özeti bu sadece..
Varsa yoksa osmanlı olsun onlara göre,heykel kimin umurunda ..
Birde kadın figürüyse tamam,kaldır gitsin.
İşte herşeyde mantık aramaya çalışıyoruz hata yapıyoruz. Şehir planlama nedir, kültürel, tarihsel miras nedir bu kadar ince düşünmeye gerek yok doğru. Osmanlıdan gerisi yalan ne de olsa.
Heykelleri sevmem abla oldum olasi osmanliyida severim yok memede tutude degilim ben yurtdisina gidip yiyip icip gezen tiplerdenim muze vs bana gore degil anla senEvla yapma lütfen şu heykelin nesi var söylermisin bizlere..
Nedir bu osmanlı merakı bu adamlarda,sen bilirsin kesin biraçıklama yapıver bize lütfen..
Sırf iki tane meme belli oluncamı heykeller kalkıyor sence...
Memeye sıra gelene kadar daha önemli meseleler var memlekette...
Bunlar tarih kokuyor,turist bile senden benden daha çok değer veriyor bunlara..
Aynen katılıyorum, Ege bölgesinde bir Efe heykeli garipsenmez çünkü Ege'nin tarihinde var veya bir Zeus heykeli, Meryem Ana heykeli sakil durmaz.Bir yere heykel dikilirken, o yerle alakalı orayı temsil edecek, orayla özdeşleşecek birşey olması gerekiyor benim mantığıma göre. Zamanında dikilen o heykellerin ilçe açısında tarihi ve turistik değeri varmış.
Şimdi yerine dikilen osmanlı tuğrasını düşürsek, Osmanlı devleti ve Torbalı ilçesi deyince aklınızda herhangi birşey çağrışıyor mu? Benim gelmiyor varsa gelen söylesin? Mesela Manisa, Amasya vs . illeri sayarsın oraları Osmanlı devletiyle ilişkilendirebilirsin, şehrin orta göbeğine dik tuğrayı, tarihi açıdan, temsil edebilir değeri var.
Ama sen gider Torbalıya hiç gereği yokken bunu yaparsan kel alaka derler adama. Diktikleri de metalden yapılmış, hiç estetik değil, manasız yani.
Heykelleri sevmem abla oldum olasi osmanliyida severim yok memede tutude degilim ben yurtdisina gidip yiyip icip gezen tiplerdenim muze vs bana gore degil anla sen
Yaa aslinda eskiyi severim ama nostalji anlaminda icim sisiyor benim ben atlicam ziplicam kosucam acayip bi imsanim bak bak incele darlaniyorumTarih ama onlar,bu birazda meraktır incelersin bakarsın,ben bakarım mesela heykele hep derim kaç yollardır bunlar burada diye...
Guzel olmus
Evlaefe sen de sizinkiler ne yapsa doğrudur,güzeldir diyorsun.Neyi güzel Allah aşkına,heykelin nesi battı da kaldırdılar,mantığı nedir?Ben diyeyim sana,çünkü;kadın memesi gözüküyordu o heykellerde ve tahrik ediciydi diyeceksiniz değil mi?Taşa bile o gözle bakan kafalar kendinden utansın bence,heykelleri kaldıracaklarına,o zihniyetteki insanları toplasınlar bence,inan herşey daha güzel olacak aslında.
Pes vallahi,bir şeye de sanat gözüyle bakılsın,ne kadar heykel varsa toplattırıldı,bakalım Altın Portakal Festivalinde ki kadın heykellerine ne zaman sıra gelecek?
Doğru birşey yapmışlar. Heykel ahlaksız; ensar ahlaklı.
Bi ara izmir metrosunda vardi neler ettiler heykele ciplak diye:) ben heykel olsun tarihi yapi olsun bayilirim en sekilsizi bicimsizi bile olsa farketmez gidip de bunun tipi bozuk yikin kaldirin heykel gunah vs gibi seyler bence gelismis toplumun yapacagi seyler degilTarih ama onlar,bu birazda meraktır incelersin bakarsın,ben bakarım mesela heykele hep derim kaç yollardır bunlar burada diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?