Evlaefe sen de sizinkiler ne yapsa doğrudur,güzeldir diyorsun.Neyi güzel Allah aşkına,heykelin nesi battı da kaldırdılar,mantığı nedir?Ben diyeyim sana,çünkü;kadın memesi gözüküyordu o heykellerde ve tahrik ediciydi diyeceksiniz değil mi?Taşa bile o gözle bakan kafalar kendinden utansın bence,heykelleri kaldıracaklarına,o zihniyetteki insanları toplasınlar bence,inan herşey daha güzel olacak aslında.Guzel olmus
Bilinmiyor belki ama Ege bölgesinde mitolojik kahramanların heykelleri vardır yıllardır var, buraların tarihini yansıtır, bu tarih sadece Yunan, Roma tarihi de değildir, bilmeyenlere az biraz bildiğim kadarıyla anlatayım, Anadolu, Ortadoğu, Kafkas, Trakya halklarının tarihi yatar Ege'de.
Küçükkuyu Adatepe'de Zeus Altarı vardır, gidip görmeyenler varsa görsünler en tepede tüm manzaraya hakim bir alandadır, eski tarihi bir yerdir ve mitolojik bir yanı da vardır, Adatepe yine tarihi bir köydür, eski Rum evleri, zeytinyağını eski usül sıktıkları tarihi mekanlar vardır, cennet gibi bir yer.
Ege bölgesinin mitolojik kahramanları meşhurdur ve bölge turizmi için önemli yeri vardır, Zeus, Poseidon, Apollon, Athena, Hades, Afrodit ve nicelerinin heykelleri olduğu gibi, Apollon tapınağı, Efes antik şehri, Behramkale, Amintas Kaya mezarları gibi birçok tarihi eserin olduğu bir bölgedir, hiçbir ilçesini köy yolunu dahi atlamadan gezmenizi çok isterim, Bodrum yolu üzerinde dahi yolun sağı solu tarihi eserlerle doludur, bugün kaldırılması umursanmayan bu heykeller sonrası tarihi Efes, Meryem Ana evi gibi yerlerde yok olursa hiç mi içiniz sızlamayacak?
Bir ülkeyi ülke yapan aynı zamanda içinde barındırdığı çok kültürlü tarihidir.
Yok mevzu oradaki heykelse dikilende bir heykeldir.
Yasak olduğu için dini boyutuna girilmesin istedim, 5 senedir Ege'de yaşıyorum, daha gezip görmediğim çooook yeri var ama gezdiğim kısmıyla tarihi güzelliklerine hayran kaldım, antik şehirleri, sunakları, eski antik mezarlar, heykeller, dağ taş tarihi kalıntı dolu, yol kenarlarında bile tarihi eserler görmek mümkün, Bafa gölünün oraya gittin mi hiç bilmiyorum, bir tarafta Athena tapınağı bir tarafta İlyas Dede Türbesi, tarihi bu kadar iç içedir işte.Vah Mune vah sen daha mevzuyu anlamamışsın, bunların islam anlayışında heykel de, müzik de yasak. O yüzden hazmetmiyorlar, ellerine fırsat geçince alaşağı ediyorlar, evla da o cepheden ondan destekliyor . Dua et ülke daha beter hale gelmesin yoksa o saydığın herşeyin akibetinin Buda nın 5 bin yaşındaki heykelinin başına gelen sonla karşılaşması muhtemel. Ayrıca evet bu toprakların her karesi bizlerin tarihi, Yunan tarihi de öyle, roma tarihi de öyle, Hititler de öyle, Lidyalılar da öyle .keşke anlasak da sahip çıksak.
Vallahi cennet oralar, biliyorum gezdim evet tarih için geliyor turist. Toprak da verimli, ne ekersen yetişiyor, sadece sıcağı bayıyor beni:S ama yapacak bir şey yok:)nişanlım Egeli, ve o tarafa yerleşmeyi planlıyoruz. Çocukça yetiştirmek için, özellikle kız çocuğu yetiştirmek için Türkiye de vaha gibi oralar.Yasak olduğu için dini boyutuna girilmesin istedim, 5 senedir Ege'de yaşıyorum, daha gezip görmediğim çooook yeri var ama gezdiğim kısmıyla tarihi güzelliklerine hayran kaldım, antik şehirleri, sunakları, eski antik mezarlar, heykeller, dağ taş tarihi kalıntı dolu, yol kenarlarında bile tarihi eserler görmek mümkün, Bafa gölünün oraya gittin mi hiç bilmiyorum, bir tarafta Athena tapınağı bir tarafta İlyas Dede Türbesi, tarihi bu kadar iç içedir işte.
Üzüldüğüm bir noktada ne antik mezarlar, tarihi kalıntılar ne de İlyas Dede Türbesi gibi türbelere sahip çıkılmıyor bakımsız, kaderine terk edilmişler.
Bodrum yolu üzerindeki tarihi eserler desen öyle, arabayla/otobüsle geçerken denk gelirsiniz zeytin ağaçları arasındadır o tarihi eserler, kendi hallerine bırakılmışlar yok oluyorlar.
Bunların hepsi bir tarihtir.
Eki Görüntüle 1978036 Eki Görüntüle 1978037
Hadi tarih olarak bakmıyoruz turizme katkısı vardır, Ege'ye gelen yabancı turist kafilelerinin çoğunluğu tarihi eserleri ziyaret için gelir.
Aynen öyle, sıcağına alıştık, İstanbul'un nemli rutubetli havasından sonra ilaç gibi geldi ve kesinlikle çocuk yetiştirmek için ideal bir yer, biz geldiğimizde kızım lise öğrencisiydi, ağlayarak geldi desem yalan olmaz, arkadaşlarından doğduğu yerden kopmakta zorlandı ama okullar açıldıktan 1 hafta sonra iyi ki geldik dedi, şimdiyse İstanbul'a geri dönmek bile istemiyor, çok daha rahat özgür.Vallahi cennet oralar, biliyorum gezdim evet tarih için geliyor turist. Toprak da verimli, ne ekersen yetişiyor, sadece sıcağı bayıyor beni:S ama yapacak bir şey yok:)nişanlım Egeli, ve o tarafa yerleşmeyi planlıyoruz. Çocukça yetiştirmek için, özellikle kız çocuğu yetiştirmek için Türkiye de vaha gibi oralar.
Aynen öyle, sıcağına alıştık, İstanbul'un nemli rutubetli havasından sonra ilaç gibi geldi ve kesinlikle çocuk yetiştirmek için ideal bir yer, biz geldiğimizde kızım lise öğrencisiydi, ağlayarak geldi desem yalan olmaz, arkadaşlarından doğduğu yerden kopmakta zorlandı ama okullar açıldıktan 1 hafta sonra iyi ki geldik dedi, şimdiyse İstanbul'a geri dönmek bile istemiyor, çok daha rahat özgür.
Ege cennetmiş, şarkılara konu olurdu ya abartı gelirdi ama öyleymiş, havası, tarihi, toprağı, birde insanları, ben buranın yerli halkını, köylüsünü çok seviyorum, saf doğal insanlar.
Denizi de ömre bedel zaten, bakir koylar, hele o kız kumu.
Öyle:))) aranıpduru:)) ımızaaaaan iki gilo domat dativencenmi bene, bak hala bakıpduru:))Söylediklerin doğru, kendi halinde zararsız insanlar. Ama " Egece" adını koyduğum bir dil konuşuyorlar :)) başta anlamıyordum, hele yaşlıları abov:)) benle İstanbul Türkçesi konuşan adam ne zaman telefonda ailesi ile konuşsa dil gidiyor :))). Tolga Çandar'a bak çok tatlı anlatıyor bu olayı :))
Öyle:))) aranıpduru:)) ımızaaaaan iki gilo domat dativencenmi bene, bak hala bakıpduru:))
Ben çok çabuk şive kaparım zaten, yanımda azıcık konuşsunlar benim dil gidiyorHahahahayarı Egeli olmuşsun:)))))
Yok tatlim heykel mi osmanli tugrasimi deseler ben tugra derimEvlaefe sen de sizinkiler ne yapsa doğrudur,güzeldir diyorsun.Neyi güzel Allah aşkına,heykelin nesi battı da kaldırdılar,mantığı nedir?Ben diyeyim sana,çünkü;kadın memesi gözüküyordu o heykellerde ve tahrik ediciydi diyeceksiniz değil mi?Taşa bile o gözle bakan kafalar kendinden utansın bence,heykelleri kaldıracaklarına,o zihniyetteki insanları toplasınlar bence,inan herşey daha güzel olacak aslında.
Pes vallahi,bir şeye de sanat gözüyle bakılsın,ne kadar heykel varsa toplattırıldı,bakalım Altın Portakal Festivalinde ki kadın heykellerine ne zaman sıra gelecek?
bence yapılmaması gereken bir degişiklik olmuş osmanlıda bu toprakların tarihi bu heykelerde tarihimize sahip çıkarken seçici geçirgen olmayalım tıpkı özgürlügü savunan seçiçi geçirken özgürlükcülerden oluruz o zaman
Arkeolojiyi çok seven biri olarak bu haberler beni üzüyor gerçekten ege tarafı çok güzel yanlış bilmiyorsam Efesinde hırıstiyanlar için bizim haç benzeri bir kutsallıgı var ve bu degerler mutlaka korunmalı
yalnız haber başlıgında bi tuaflık var heykelin aslını oraya dikmediklerine göre kaldırılan heykel 2000 yıllık degildir
şimdi farkettim haber içeriginde yazıyormuş zaten 70 lerde yapılmış sanırım heykel Arkeoloji gazetesi hassasiyetin den ve üzüntüsünden olaya dikkat çekmeki için bu başlıgı atmış olabilirvalla bilemiyorum bizzat arkeoloji gazetesi haber yapmış ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?