• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Izmir tepecik hastanesinde tüp bebek yaptıranlar .💫

Tepecikte tüp bebek sürecinden ne kadar memnun kaldınız?

• iyi

OY: 3 75,0%
  • Kötü

OY: 1 25,0%
  • İdare eder

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .

RESEN

Umma ki üzülmeyesin.
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2020
558
753
53
27
İzmir
Merhaba hanımlar süreç hakkında bilgi almak istiyorum öncelikle kısaca durumundan bahsedeyim .
24 yaşımdayım 3 senelik evliyim hiç gebelik yaşamadım 3 aşılama var . 1 i özelde igneli 2 si tepecikte klomenle oldum . Benim hormonal vs gebelige engel bir durumum olmadığı soylenildi . Esimin morfoloji 2 ile 1 arasi değişiyor ileri hızlı hareketlilik %5 total sperm sayısı 60 milyon cikmisti kür kullandığım ay oncesin14 milyondu .

Tüp bebek yaptırmaya karar verdik ben infertilite bölümüne gidiyordum oradaki doktor yardimci olmadi . Burdan sagolsun bir arkadaş yardimci oldu tup bebek bölümünün doktoruna görünmem gerekiyormus .

Süreç nasıl ilerliyor , hemen rapor çıkıyor mu ? Ve maliyeti nekadar tuttu ? Benim durumum rapor için yeterli midir ?

Şimdiden çok teşekkür ederim .

Bende tepecik de tedavi görüyorum, tüp bebek islemlerine başladım ve bu sürece gelmem 1.5 senemi aldi. Devlette tüp bebek için 2 kez iğneli tedavi ile aşılama olmak gerekiyor, yani bu 2 adet rapor demek. Bu olmadan tüp bebeğe geçilemiyor. Amh'nin düşük olması ve sperm değerlerinin çok düşük olması gibi nedenler de direk geçiş yapilabiliyor sadece. Fakat şuan sizin durumunuza bakılınca 2 iğneli şartı aranır. Maliyete gelince, ilaçları raporlu alıyorsun benim odedigim 720 liraydı ilk asilamamda tutan ücret. Tüp bebekte verdikleri fiyat ilaçlar 2000-2.500 arası tutacak 900 de yumurta toplama işlemi esnasında alınacak ortalama 3.500 liraniz gidecek dediler.

Bende tepecik de tedavi görüyorum, tüp bebek islemlerine başladım ve bu sürece gelmem 1.5 senemi aldi. Devlette tüp bebek için 2 kez iğneli tedavi ile aşılama olmak gerekiyor, yani bu 2 adet rapor demek. Bu olmadan tüp bebeğe geçilemiyor. Amh'nin düşük olması ve sperm değerlerinin çok düşük olması gibi nedenler de direk geçiş yapilabiliyor sadece. Fakat şuan sizin durumunuza bakılınca 2 iğneli şartı aranır. Maliyete gelince, ilaçları raporlu alıyorsun benim odedigim 720 liraydı ilk asilamamda tutan ücret. Tüp bebekte verdikleri fiyat ilaçlar 2000-2.500 arası tutacak 900 yumurta toplama işlemi esnasında alınacak ortalama 3.500 liraniz gidecek dediler.
Çok teşekkür ederim inşallah saglikla kavusursunuz bebeğinize 🤲🥰

Birde sey sormak istiyorum infertilite bölümüne mi devam etmeliyim tüp bebek doktoruyla mi ?
Eğer tepecikte 2 kez iğneli tedaviyle aşılama olmamissaniz, tüp bebeğe hiç gitmeyin raporsuz işlem yapmazlar. Sadece yapılan testlerin sonucunda infertilite bölümü direk tüp bebek derse o şekilde kabul ederler onun içinde dediğim gibi amh testinin ve sperm parametlerinin normal dışı olması gerekiyor ki ancak öyle yönlendirir. Anladığım kadarıyla sizde böyle bir problem yok sizi yonlendirmezler. Siz infertiliteye devam edin bence onlar gerekenleri yapacak tedavinin yetersiz kalması durumunda kendileri tüp bebeğe yönlendirecekler zaten. Şuan gitmenin bir anlamı yok rapor yok çünkü. Hadi diyelim ki testlerde direk tüp bebeklik sonuç çıktı yine her hâlukârda infertilite yapacak bu testleri mecbur orasiyla devam edeceksin. Ben 3 kez klomen 3 kez igne kullandım ama 2 sinde rapor çıkardı doktor olmayınca tüp bebek doktoruna git evraklarını göster oda baksın onay verirse başlarsın dedi. Hemen çıktım bütün yapılan tedavi kağıtlarını inceledi 2 tane rapor var mı diye sordu ve inceledi 3 yıllık evlilik doldu mu diye sordu ve randevu verdi. Yani o rapor olmazsa olmaz

Eğer tepecikte 2 kez iğneli tedaviyle aşılama olmamissaniz, tüp bebeğe hiç gitmeyin raporsuz işlem yapmazlar. Sadece yapılan testlerin sonucunda infertilite bölümü direk tüp bebek derse o şekilde kabul ederler onun içinde dediğim gibi amh testinin ve sperm parametlerinin normal dışı olması gerekiyor ki ancak öyle yönlendirir. Anladığım kadarıyla sizde böyle bir problem yok sizi yonlendirmezler. Siz infertiliteye devam edin bence onlar gerekenleri yapacak tedavinin yetersiz kalması durumunda kendileri tüp bebeğe yönlendirecekler zaten. Şuan gitmenin bir anlamı yok rapor yok çünkü. Hadi diyelim ki testlerde direk tüp bebeklik sonuç çıktı yine her hâlukârda infertilite yapacak bu testleri mecbur orasiyla devam edeceksin. Ben 3 kez klomen 3 kez igne kullandım ama 2 sinde rapor çıkardı doktor olmayınca tüp bebek doktoruna git evraklarını göster oda baksın onay verirse başlarsın dedi. Hemen çıktım bütün yapılan tedavi kağıtlarını inceledi 2 tane rapor var mı diye sordu ve inceledi 3 yıllık evlilik doldu mu diye sordu ve randevu verdi. Yani o rapor olmazsa olmaz
Anladım cok tesekkur ederim 🙂💕

Merhaba hanımlar süreç hakkında bilgi almak istiyorum öncelikle kısaca durumundan bahsedeyim .
24 yaşımdayım 3 senelik evliyim hiç gebelik yaşamadım 3 aşılama var . 1 i özelde igneli 2 si tepecikte klomenle oldum . Benim hormonal vs gebelige engel bir durumum olmadığı soylenildi . Esimin morfoloji 2 ile 1 arasi değişiyor ileri hızlı hareketlilik %5 total sperm sayısı 60 milyon cikmisti kür kullandığım ay oncesin14 milyondu .

Tüp bebek yaptırmaya karar verdik ben infertilite bölümüne gidiyordum oradaki doktor yardimci olmadi . Burdan sagolsun bir arkadaş yardimci oldu tup bebek bölümünün doktoruna görünmem gerekiyormus .

Süreç nasıl ilerliyor , hemen rapor çıkıyor mu ? Ve maliyeti nekadar tuttu ? Benim durumum rapor için yeterli midir ?

Şimdiden çok teşekkür ederim .
Ne kürü kullandn canım

Back