izmir tepecik hastanesi nipt testi hakkında

bilgevisne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2019
323
1.577
63
merhaba,

izmir tepecik egitim arastırma hastanesinde nipt (noninvaziv prenetal tani) testi yaptıran var mı aramızda?

nasıl randevu alınır?
hangi bolume basvurulur?
aranan bir sart var mı? (yas sınırı, ikili test sonucu, devletten rapor vs. vs.)
baska bir sehirden gidecek olanlara sunları hazırla diyeceginiz bir evrak vs. vs..?

yol haritası çizmeye uğrasıyorum,

yardımcı olursanız cok memnun olurum.

bir allahın kulu da devlette yaptırmamıs mı bu testi arkadaslar?
herkes ozel laboratuvarlara 2000 2500 tl odemis mi anlamadım?

el yardım!

guncelliyorum ki,
nifty nipt harmony fetal dna test gibi isimlerle anılan test icin ozele yonlendirildigimizi cumle alem duysun.

bir allahın kulu da cıkıp,
sevgili bilgevisne ben bu testi devlette ucretsiz bir para vermeden yaptırdım desin.

kimse yok mu?

yarına randevum var,
gitmeden birkac tecrube okusam ne iyi olacaktı...

Başlıgı yeni görüyorum.
Faydası olur mu bilmem.
Ben de tepecik hastanesinde nifty testi yaptirdim ve perinatoloji bölümüne hala gidiyorum.
Eski şifanin oldugu yerde tepecik bünyesinde zaten kendi poliklinikleri var.genetik bölümü orda mesela.
Öncellikle kadın dogum da muayene olup perinatolojiye sevk isticeksiniz.perinatoloji istek yapiyor nift testini.genetik bölümüne sevk ediyor.genetik bölümüne gidip kan veriyorsunuz 3 haftada sonuç çıkıyor.umarim yardimci olabilmisimdir.

aynen gulucani'nin dedigi gibi oluyor.

ben soyle bir yol izledim, tek tek yazayım, faydası olur insallah.

- internet mhrs'den randevu aldum. tepecik ege dogumdan. kadın dogum bolumunden. periontololoji bölümünden direkt randevu alınmıyor. gebe takip bolumunden de randevu alabilirsiniz. ben ozellikle doç. dr. olması ve bu alanda yogunlasması hasebiyle cuneyt eftal taner hoca'dan randevu aldım. cok aksi bir dr bastan soyleyeyim. durumumu izah ettim. yasım 35 ustu ve nt olcumu 2,68. bu ikisi onun icin kafi oldu. ikili test sonucumla usg goruntulerine baktı. yalnız nifty test icin 2,68 yeterli bir olcum degilmiş. 3,5 mm e kadar normal kabul ediliyormus bilginiz olsun.fakat yasımdan oturu, nifty testi oneriyorum yazısı ile birlikte beni periontoloji dr'una sevk etti.

- tekrar sevk kağıdı ile sıra alıp periontoloji randevumu bekledim. halil gursoy hoca usg ile bebegi kontrol edip olcumlerimi ve ikili sonuclarımı birde o inceleyip, nift testi ön onay formu hazırlattı ertesi sabah erkenden gelip tekrar sıra al, bir daha gorecegim seni dedi.

- ertesi sabah erkenden bir daha sıra alıp tekrar bekledim periontoloji bolumunde, bir daha usg ile baktı ve onay formunu imzalayıp beni bornova genetik bolumune yolladı.

- bornova genetik bolumune gidip sıra aldım. genetik dr'u elimdeki forma baktı, bilgilendirme yapıp kan vermeye yolladı. bu kadar.

öneriler:

- bursa'dan gittiğim ve sehire yabancı oldugum için tepecik'in nasıl bir yer oldugunu bilmiyordum. arabanızı park ederken degnekcilere dikkat edin.

- cahilllik sosyoekonomik durum suriyeliler ve arapça dili pacalardan akıyor, hastanede sıra beklerken moralinizi bozmamaya çalısın.

- bornova ek bına yazıp navigasyona guvenmeyin. sizi eski sifa yeni dis hastanesine gotüruyor. navigasyona yaşar üniversitesi yazın. yanındaki bina. onkoloji hastanesi olarak geciyor.

- ozellikle sonuclar icin sifre yazan bir kagıt veriyor genetik bolumu baska sehirden gelenlere. bunu belirtip cep tlf nonuzu kayıt ettirmeniz gerekiyor.

- sıra alırken baska sehirden geldiginizi belirttiginizde yardımcı oluyorlar. tepecik ege dogum periontoloji sırası acayip uzun, bizim cok isimize yaradı bursa'dan gitmemiz.

- tüm işlemler toplam 2 gun suruyor, zamanlamayı ona gore yapın.

acil sifa diliyorum.

test gorseli ve hastane gorseli fotoları cektim ilk fırsatta yukleyecegim.

B bilgevisne canım öncellikle geçmiş olsun güzel sonuçlar alman dileğiyle.açıklayıcı yazmışsın gidecek arkadaşlarada fikir olsun.
Cüneyt hocayı biliyorum bende bikez muayene olmuştum birazcık ters,ama işinin ehliymiş.benim merak ettiğim perinatolojide halil hocaya mı muayene oldun asistanlarına mı ?ben daha halil hocanın kendisiyle tanışma şerefine erişemedim odasında iki tane asistanı onlar ilgileniyorlar muayene de.

Tesekkur ederim G guluncani evet evet Halil Gursoy hoca. Bizzat o bakti usg ile. Ertesi gun ikinci kez bakip oyle sevki verdi. Neden bir sonraki gun tekrar cagiriyorsunuz dedigimde iki defa gormek istiyorum dedi. Cok detayli inceliyor. Cok detayli yorumluyor, oldukca memnun kaldim.

Canim bu dedigin hastanedeki docent doktor jinekologlara bakiyo sanirim. Kadin hastaliklarina yani. Gebe polikiliniginemi alsam acaba kararsiz kaldim

Sonucunuz nasıl çıktı peki herşey yolunda mı

Merhabalar.. ben İzmir'de özel bir hastanede kontrollerime gidiyorum ikili taramam düşük riskli çıktı ultrason muaynelerim sorunsuz çıktı fakat dörtlü tarama sonucum riskli çıktı. Doktorum bu yüzden fetal DNA istedi. Perinatoloji ye yönlendirdi.. İzmir de bunu üniversite hastaneleri ve tepecek hastanesi yapıyor.. benim öğrenmek istediğim siz kadın doğumdan randevu alıp yonlendirilip öyle gitmissiniz.. benimde tepecikte doktora gözüküp sonra perintolojiye yönlendirip onun verdiği rapoe ile mi genetik testi yaptırabilirim. Yoksa direk genetik bölümüne randevu aldım gidip fetal DNA yaptırmak istiyorum dediğimde yapıyorlar mı? Cevap veren olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Yazalı olmuş ama ben yine cevap vereyim belki işinize yarar direk genetik bölümü test yapmaz perinatoloji den sevkli olmanız lazım o yüzden kadın doğum perinatoloji genetik diye takip etmeniz lazım.

Ben sürekli düşük yapıyorum diye direk eşimle genetiğe gitmiştik almışlardı

Meraba 19 haftalık hamileyim . ultrason da bebeğimde kromazal anomolikler var dendi amniyosentez önerildi amniyosentez istemiyorum bu NİPT testini duydum ozellerde çok pahalı İzmir Tepecik de yapılıyormuş arıyoruz ama açan yok telefonları bilgi almak için Çorum dan gidecem siz yaptirmissinuz yardımcı olur musunuz kaç haftalık olmak gerekiyor ne istiyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…