• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Fuarı kapılarını bugün 78. kez açıyor

Efsane

bendeniz,güneş55
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2007
3.764
28
683
69
İzmir
:teytey:Türkiye'nin uluslararası nitelikte ilk fuarı olma özelliği taşıyan Enternasyonal Fuarı'nın açılışı, Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek
--------------------------------------------------------------------------------
ERTAN GÜRCANER (HABER MERKEZİ)

Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası nitelikte ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bugün 78. kez kapılarını açacak. Bu yıl 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarın açılışı Lozan Meydanı yerine Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.
Fuarın açılışını CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 10 ülkeden 11 yabancı bakan yapacak. Hisarcıkoğlu açılıştan sonra Hilton Otel'de oda başkanlarıyla bir raya gelecek.
Onur konuğu ülkenin Etiyopya, onur konuğu ilin Çanakkale ve ana temasının da 'İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon' olduğu 78. İzmir Enternasyonal Fuarı'na 15 farklı ürün grubunda 1003 firma katılacak. Fuar'ın onur konuğu ülkesi Etiyopya ise 100 kişilik bir heyetle adeta İzmir'e çıkarma yapacak.
İEF'nin açık kaldığı 10 gün süreyle Ege'nin nabzı İzmir'de atacak. Firmaların yeni ürünlerini tanıtma fırsatı bulacağı 78. İEF'ye 52 ülkeden katılımcı bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 1043 firmanın katıldığı fuara bu yıl ekonomik krize rağmen yüzde 5 daralma ile 1003 firma katılacak. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarı, 1.5 milyona yakın kişinin ziyaret edeceği öngörülüyor. Fuar giriş ücretleri tam 1.50 TL, öğrenci 75 kuruş olarak belirlendi.
Öte yandan Bayraklı Belediyesi de fuarda ilk kez yerini alacak. Belediye'nin stantının konsepti ise "Smyrna'dan Bayraklı'ya 5 bin Yıllık Yolculuk" olacak. Fuar süresince ayrıca, Bayraklı Belediyesi'nin 5 aylık çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarılacak.
:teytey:hihoyyyt:dance:alkisalkisalkis

ben yarın gidiyorum çok mutluyumm .. 27 yaşına geldim şuraya gitmekten bıkmadım :ecrin_bebek:

7 senedşr izmirdeyim bi türlü denk gelip de gidemedim
hep yaz tatilime denk geliyodu üniversitedeyken
inşallah yarın kocamı kandırırım da gideriz
yaşarın konseri varmış yarın akşam

WINDOWS 7 TANITILACAK
100 firmanın tema katılımcısı olarak yer aldığı fuarda, PTT tarafından "ıletişimin Serüveni' adını taşıyan tema sergisi ile 16 oturum ve 1 panelden oluşan, sektörün öncü isimlerini buluşturan Bilişim-ıletişim Seminerleri düzenlenecek. Microsoft, yeni sürümü Windows 7'yi ıEF ziyaretçilerine tanıtacak.
Fuarda yalnızca profesyonel ziyaretçilerin gezebileceği, tekne, yat ve deniz teknolojilerinin sergileneceği özel bir hol oluşturuldu. DENTUR, YATEF ve ızmir Tekne ımalatçıları Dayanışma Derneği desteğiyle gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında fuara, 80 firma katılacak.

YILDIZLAR YAĞACAK
Fuarda ücretsiz gerçekleşecek halk konserleriyle ızmir'e yıldız yağacak. Sponsorlar desteğiyle gerçekleşecek etkinliklerde, 29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Yonca Gençlik Konserleri kapsamında sevilen sanatçılar Yaşar yarın, Yüksek Sadakat 30 Ağustos'ta, Öykü-Berk 31 Ağustos'ta ve Yusuf Güney 1 Eylül'de sahne alacak.
2-6 Eylül tarihleri arasındaki Orkide Türkü Şenliği bu sene 10. yılını kutlayacak. Şenlik kapsamında Kardeş Türküler 2 Eylül'de, Hüseyin Turan 3 Eylül'de, Yeni Türkü 4 Eylül'de, Mustafa Özarslan 5 Eylül'de ve Orhan Hakalmaz 6 Eylül'de hayranlarıyla buluşacak. Konserler Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenecek ve her gece saat 21.00'de başlayacak.

RAMAZAN EĞLENCESı
Fuar Göl Gazinosu'nda her yıl düzenlenen Nostalji Gazinosu'nun yerini bu yıl fuarın Ramazan'a denk gelmesi nedeniyle Nostaljik Ramazan Eğlencesi alacak. 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında ısmet ınönü Sanat Merkezi'nde Volkan Severcan'ın öncülüğünde düzenlenecek 'Tiyatro Workshop'a Ayşen Gruda, Engin Alkan, Kerem Atabeyoğlu, Nuri Gökaşan, Melda Gür Ziya Kürküt ve Almila Uluer eğitimci olarak katılacak.
9. Sinema Burada Festivali'nin bu yılki onur konukları Fatma Girik, Göksel Arsoy ve umut veren oyuncu dalında Melis Birkan olacak. Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda gerçekleşecek Çocuk Kulübü etkinliğinde minikler hem eğlenecek, hem öğrenecek. 78. ıEF'nin yayın sponsorluğunu TRT, konaklama sponsorluğunu Swissotel Grand Efes ızmir yapacak.

OTELLER DOLDU
Tiyatro dünyasının ayrılmaz dostları Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzcet ve merhum Savaş Dinçel'in hem resimlerini hem de örnek dostluklarını sergiledikleri '4 Aktör Ressam Rolünde' sergisi de yine fuar kapsamında ızmir'de açılacak. Fuar nedeniyle kentte büyük hareketlilik yaşanmaya başlarken, kent genelindeki tüm oteller de doldu. Kente gelen konuklar, otellerde boş yatak bulmakta zorlanınca çareyi çevre ilçelerdeki turistik otellerde yer ayırtmakta buldu.

KOCAOĞLU: BÜYÜK BAŞARI
Bugüne kadar on binlerce firmanın bu fuar sayesinde yeni iş bağlantıları kurduğuna dikkat çeken ızmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "78. ıEF'yi 1929 ekonomik krizinden sonra yine dünyanın yaşadığı en büyük krizin ortasında gerçekleştiriyoruz. Fuara geçen yıl 1047 firma katılırken bu yıl katılımcı sayısı 44 eksikle 1003'te noktasında kaldı. Tabii bu kadar büyük bir krizde yüzde 5'e bile varmayan bir katılımcı daralmasını başarı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

ışleyen: Aynı dinamizmle sürecek
ıZFAŞ olarak bir ızmir geleneğini devam ettiriyor olmanın onurunu yaşadıklarını belirten ıZFAŞ Genel Müdürü Doğan ışleyen, global krizin dünyanın hemen her ülkesini etkilediği günümüzde 1003 firma ve 52 ülkeyi ızmir'de buluşturduklarını söyledi. ışleyen, "Fuarımızda 15 farklı ürün grubunda yüz binlerce ürün sergilenecek. ıletişim teknolojilerindeki son gelişmeleri görmek isteyen gençlerle denizcilik tutkunu her yaştan vatandaşımızı fuarımıza bekliyoruz. ızmir Enternasyonal Fuarı'nın gelecek yıllarda da aynı dinamizm ve 78 yıllık tecrübesine yeni yıllar katarak süreceğine inanıyorum. ıEF, 10 gün boyunca yine herkesimden insanın buluşacağı bir etkinlik olmayı bundan sonraki yıllarda da sürdürecektir" dedi.

Büyükşehir ulaşım önlemleri aldı

ızmir Enternasyonal Fuarı'nı ziyaret edecek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılacak olan vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için metro, vapur ve otobüslerin sifer sıklıklarını artırıldı

ızmir Büyükşehir Belediyesi, ızmir Enternasyonal Fuarı'nı ziyaret edecek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılacak olan vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için ulaşımda bir dizi önlem aldı

kendimi bildim bileli amaçsızca , sebebsizce koşar adım giderim, bir vazifeyi yerine getirmiş olmanın verdiği rahatlıkla evime döneriiiimmmm zemuszemus ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim nerdee eskii fuarlaarrr miriiimmm ...

hersene acılcagı gunu gerı sayımla bekledıgım deli gibi kostura kostura gıttıgım ve bende bu yasıma kadar gıtmekten bıkmadıgım fuara bu yıl gıdemıyorum... uzaktayız artık ızmir'den ama gercektende eski fuarın tadı yok bu kesınn.... şakkıdı
lunapark en cook seni özledimmmm naniknanik

Fuardan yeni geldik. Konuk ıl Çanakkale'nin tanıtımı hoşumuza giiti.Bu yıl göl gazinosundaki Ramazan Eğlenceleri halka açıktı.Yalçın Özden'in sunumu ortaoyun gösterileri,Nurhan Damcıoğlu,Latif Doğan ve Neşe Karaböcek'le çok eğlenceli bir akşam oldu.Kaçırmayın derim izmirlilere................

Fuardan yeni geldik. Konuk İl Çanakkale'nin tanıtımı hoşumuza giiti.Bu yıl göl gazinosundaki Ramazan Eğlenceleri halka açıktı.Yalçın Özden'in sunumu ortaoyun gösterileri,Nurhan Damcıoğlu,Latif Doğan ve Neşe Karaböcek'le çok eğlenceli bir akşam oldu.Kaçırmayın derim izmirlilere................

teşekkürler canım
bilgilendirdiğin içina.s.

bende dün fuardaydım
yaşar konseri süperdi
fuarda genel olarak çok kalabalıktı
salı günüde gideceğim büyük ihtimal yusuf güneyin konseri var :D

Back