• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzlanda'nın yüzde 1'i protesto olarak Sümer dinine geçti!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
İzlanda'nın yüzde 1'i protesto olarak Sümer dinine geçti!
http://t24.com.tr/haber/izlandanin-yuzde-1i-protesto-olarak-sumer-dinine-geciyor,319606
İzlanda'da herkesten yıllık yaklaşık 80 Amerikan doları din vergisi toplanıyor
page_izlandanin-yuzde-1i-protesto-olarak-sumer-dinine-geciyor_355619828.jpg

Son iki haftada 3 binden fazla İzlandalı, Sümerlerin tanrılarına inanan Zuizm hareketine üye oldu. Yani 329 bin vatandaşı bulunan ülkenin nüfusunun neredeyse yüzde 1'i din değiştirdi.

İzlandalıların din değiştirmesinin nedeni inançtan öte, devletin topladığı din vergisine duyulan tepki.

İzlanda'da herkesten yıllık yaklaşık 80 Amerikan doları din vergisi toplanıyor. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, bu vergi devlette kayıtlı olan dini kurumlara dağıtılıyor.

İzlanda'da herkesin dinini resmi kurumlara kayıt ettirme zorunluluğu var. Ülke nüfusunun dörtte üçü, İzlanda'nın Evanjelik Lutheran Kilisesi'ne üye.

Ülkede kilise vergisinden yararlanan yaklaşık 40 dini kurum bulunuyor.

Kamuoyu yoklamaları, nüfusun yaklaşık yüzde 55'inin bu verginin kaldırılmasından yana olduğunu gösteriyor.

Vergiye tepki duyanlar, 2013 yılında Zuizm hareketini dini kurum olarak kayıt ettirmişti.Ancak yeterli aktivite yapılmaması nedeniyle Zuizm'in lisansı iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine Zuizm hareketi, kendilerine üye olanların ödedikleri din vergilerinin, devletten gelecek paradan üyelere geri ödeneceğini duyurdu. Ancak vergi idaresi, üyelere geri ödeme yapılması durumunda bu miktardan gelir vergisi kesileceğini açıkladı.

Bazı siyasiler Zuizm'in gerçek bir din olmadığını savunarak, lisansının iptal edilmesini istiyor.

Zuizm hareketinin agnostik (Bilinmezci) olduğunu söyleyen sözcüsü ise Sveinn Thohallsson ise "Gerçek bir dini kurum nedir? İnancı nasıl ölçersiniz?" diyor.

Son düzenleme:
Almanyada bulundum bir süre. Kilisede kayıt sildirmek ateist olduğunu bildirmen gerekiyor devlete borçlanmamak için. Yoksa kiliseye aylık yıllık ödemeler yapılıyor. Gencecik insanların önüne bir anda bırç yığınları geliyor. Bir şekilde gay olduğunu ispatlayan bırçtan yırtıyor falan. Acayip işler dönüyor oralarda :D din olayı avrupada biter 100 yıllık ömrü var :)

yılbaşında, şu boynerlerdeki büyük boy parfüme indirimli set kapsamında estee nin mi lancome un setinimi alsam oky :KK48::KK48:

ciddi soruyorumo_O

Nerde, ne kampanyası, kaç kuruş, ne zaman, setlerde ne var????
Alışveriş manyağıyım bu ara. Yılbaşı gelince sapıtıyorum. Hediye çekim de var boynerden, hediye çeki geçiyor muymuş?

Nerde, ne kampanyası, kaç kuruş, ne zaman, setlerde ne var????
Alışveriş manyağıyım bu ara. Yılbaşı gelince sapıtıyorum. Hediye çekim de var boynerden, hediye çeki geçiyor muymuş?
:KK70::KK70:önce derin bir nefes alıp ona kadar sayıyoruz:KK48:

hopide veriyo galiba:KK53: boynerde var burda ama başka nerde var bilmiyorum:KK48:

:KK70::KK70:önce derin bir nefes alıp ona kadar sayıyoruz:KK48:

hopide veriyo galiba:KK53: boynerde var burda ama başka nerde var bilmiyorum:KK48:

Tamam, hadi ben kaçtım boynere gidiyorum. :KK53:

Beni kovacaklar zaten yakında, kapıya adam dikip içeri sokmayacaklar. Bugün de gidersem bir haftada dördüncü kez girmiş olucam boyner sınırlarına. :KK11:

Setler degil de parfumler ne zaman indirime girecek icibi? Okis sen bana bir mesaj cak sen bilirsin zamanlarini :27:

sephoraya bakın. ondada bayağı setler var

burda sephorayı nerden bulam canım,
ta, boyner en lüksümüz bu:KK48:

Tamam, hadi ben kaçtım boynere gidiyorum. :KK53:

Beni kovacaklar zaten yakında, kapıya adam dikip içeri sokmayacaklar. Bugün de gidersem bir haftada dördüncü kez girmiş olucam boyner sınırlarına. :KK11:

ya canım büyük boy parfüm alırsan fiyatları 400 gibi, 1200 liralık seti 190 a vercekmiş, benzer bişey estee de de var ama onun seti daha kalabalık:KK53:

ya canım büyük boy parfüm alırsan fiyatları 400 gibi, 1200 liralık seti 190 a vercekmiş, benzer bişey estee de de var ama onun seti daha kalabalık:KK53:
yokmu orada sephora. o zaman boynere bakacaksın:)

Sephora'nin internet sitesinden al sen de.

Çok iyimiş yav, ne zamana kadar acaba? Bugün gidemem boynere. Kemeraltına gidtmem lazım. Orda üç gün kalıcı 7.5 liralık parfümler var onlardan alcam ;)

Bu arada chess konuya bak bizim konuştuklarımıza bak. Tam dayaklık yine.

Back