• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzlandalılar Suriyeli mültecilere evini açmak istiyor

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34
31100558.jpg

İzlanda’da hükümetin sadece 50 Suriyeli mülteciyi ülkeye kabul edeceğini açıklamasının ardından on binlerce kişi tepki olarak evlerini açmayı teklif etti.
İzlandalı yazar Bryndis Bjorgvinsdottir’in Facebook üzerinden, hükümetin daha fazla mülteci kabul etmesini isteyen kişilere çağrı yaparak seslerini yükseltmelerini istedi
31102528.jpg

Bryndis Bjorgvinsdottir

300 bin nüfuslu ülkede yazarın çağrısına kısa sürede 11 bin kişiden destek geldi. Pek çok İzlandalı evlerini açmanın yanı sıra yemek ve kıyafet sağlayabileceklerini de belirtti.

Gelişmeleri incelediklerini açıklayan hükümeti yetkilileri 50 kişilik kotayı artırmayı planladıklarını açıkladı.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29961769.asp

Finlandiya da aldı bir çok aileyi. Fakat size şunu söyleyeyim genellikle adıkları mülteciler Suriye'de orta ve üstü sınıf kişilerdir. Mesela Finlandiya şunu yapıyor, belirli sayıdaki mülteciyi kampa yerleştiriyor. Onlara bedava dil ve okul hizmeti sunup topluma uyum programları düzenliyor. Yani adamların herşeyleri düzgün. Bizdeki gibi düşünmeyin yani.

Finlandiya da aldı bir çok aileyi. Fakat size şunu söyleyeyim genellikle adıkları mülteciler Suriye'de orta ve üstü sınıf kişilerdir. Mesela Finlandiya şunu yapıyor, belirli sayıdaki mülteciyi kampa yerleştiriyor. Onlara bedava dil ve okul hizmeti sunup topluma uyum programları düzenliyor. Yani adamların herşeyleri düzgün. Bizdeki gibi düşünmeyin yani.
Bizdeki suriyeliler de sokaklara dilensin suçlara karışsın
tabi devletin başındakiler saldım çayıra mevlam kayıra yapınca normal

31100558.jpg

İzlanda’da hükümetin sadece 50 Suriyeli mülteciyi ülkeye kabul edeceğini açıklamasının ardından on binlerce kişi tepki olarak evlerini açmayı teklif etti.
İzlandalı yazar Bryndis Bjorgvinsdottir’in Facebook üzerinden, hükümetin daha fazla mülteci kabul etmesini isteyen kişilere çağrı yaparak seslerini yükseltmelerini istedi
31102528.jpg

Bryndis Bjorgvinsdottir

300 bin nüfuslu ülkede yazarın çağrısına kısa sürede 11 bin kişiden destek geldi. Pek çok İzlandalı evlerini açmanın yanı sıra yemek ve kıyafet sağlayabileceklerini de belirtti.

Gelişmeleri incelediklerini açıklayan hükümeti yetkilileri 50 kişilik kotayı artırmayı planladıklarını açıkladı.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29961769.asp

Dalga mı geçmiş, 50 Suriyeli ne be, bari 500 de. 50 tane Suriyeli bizim caminin orada var sadece.

aynısını yazacaktım ki sen yazmışsın.. ayrıca sanılmasın ki ellerini kollarını sallaya sallaya insanları taciz edip suç işleyebilecekler.. öperler adamı orada, herkes biz mi?

Suriye'deki kadınlar her gün satılıyor, tecavüze uğruyor. Hiç bilmedikleri, görmedikleri, dilini anlamadıkları ülkelere canları pahasına arkalarına bakmaksızın kaçıyorlar. Sokaklarda yatıyor, dileniyor ama onurları ile yaşamaya çalışıyorlar. Çocuklar aç, perişan, eğitimsiz. Adamlar işsiz, parasız biriktirdiği üç kuruşla ailesini kurtarmanın peşinde.
Evin bir köşesine attığınız battaniyeyi, çocuğunuza size eşinize olmayan bir kıyafeti yada çöpe döktüğünüz bir kap yemeği paylaşmanız gerekirken finlandiyalı vatandaşı enayi gibi görüyorsunuz. Adamlar bilmiyorlar mı arap yada müslüman kökenlilerin ülkelerinin içine ettiğini. her türlü pisliğin bu memleketlerden çıktığını. ama her şeye rağmen insanlığından ödün vermiyorlar. Yazıklar olsun bize, yazıklar olsun memleketime!

İnsanlardan bahsederken pislik bir fazlaliktan bahseder gibi yorumlar yaparken burdan çok içler acısı goruniorsunuz

bu konuya yazdım. evet daha o bebeğin cesedi bulunmamıştı. o haber yoktu.. burada yazılanlarla suriyelileri linnç ediyoruz intibanı çıkaranlara sesleniyorum. siz bizim insanlığımızı sorgulayamazsınız. kişilerin şuradaki o haber olmadan önceki yazılarını hedef gösteremezsiniz ve hakarete giremezsiniz.

kimse insanların ölmesini bebeklerin bu şekilde can vermesini istemez. burada yazanların hiçbiri bu yazıdan sonra olan o olay için üzülmedi diyemezsiniz. bu günah almaktır. insanlara iftira atmaktır

kimse insanların ölmesini bebeklerin bu şekilde can vermesini istemez. burada yazanların hiçbiri bu yazıdan sonra olan o olay için üzülmedi diyemezsiniz. bu günah almaktır. insanlara iftira atmaktır
hiç bişi anlamadım okyy birilerine kızkınsın ama kime birileri seni bir şeylerle suçlamış ama nee ne oluyo kuzum yaa ben seni az çok yorumlarından tanıyorum sen bilinçsiz bişi yazmassın oky yaaa nedir buu..

Back