İzinsiz aldığı poğaçaların parasını notla geri bıraktı: Kapağı açık bıraktığınız için teşekkür ederm

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
http://t24.com.tr/haber/izinsiz-ald...acik-biraktiginiz-icin-tesekkur-ederim,327230
"İhtiyaç sahiplerinin alması için teşvikte de bulunduk"

Bilecik'te bir iş yerinin önündeki kapağı açık tutulan ekmek dolabından ücretini ödemeden 3 poğaça alan kişi, bir süre sonra yazdığı notu ve poğaçaların ücretini "Kusura bakmayın, 2 gündür toplam 3 poğaça aldım, hakkınızı helal edin. Param yoktu. Kapağı açık bıraktığınız için teşekkür ederim, parasını bırakıyorum" notuyla satıcıya bıraktı.

Hürriyet'in haberine göre Tevfikbey Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf Erhan Bayrakçı, iş yerine geldiğinde kapağını her zaman açık bıraktığı ekmek dolabında 4 lira ve yanında bir not buldu.

Bayrakçı bulduğu notta, "Kusura bakmayın. İki gündür toplam 3 poğaça aldım. Hakkınızı helal edin. Param yoktu. Kapağı açık bıraktığınız için teşekkür ederim. Parasını bırakıyorum" yazdığını gördü.

Kentte yaklaşık 6 yıldır esnaflık yapan Bayrakçı, parayı bırakan kişinin iki gündür ücretini ödemeden poğaça aldığını, dolaba koyduğu nottan öğrendiğini söyledi.

Söz konusu ekmek ve poğaça dolabının kapağını hiç kapatmadığını belirten Bayrakçı, şöyle konuştu:
"Kapatmadığımız için de zaten ihtiyaç sahiplerinin alması için teşvikte de bulunduk. Bundan herhangi bir maddi beklentimiz olmadı. Atamızdan, babamızdan gördüğümüz güzel bir olay vardı. Niyetler amellere göredir. Allah rızasını gözeterek yaptık. Arkadaş da iki gün almış, sonra da bir not yazarak parasını fazlasıyla bırakmış. Kim olduğunu bilmek isterdik ama rencide olmasın diye kamera görüntülerine de bakmadık

eskiden de böyleydi
biz küçükken bakkallar ekmek dolabının kapağını hiç kapatmazlardı
sabah çok erken ekmek kamyonu gelir bakkalın dolabını doldururdu
biz de gider ekmeği alır parasını bırakırdık
şimdiler de hem geçim pahalılığı hem insanların gittikçe ahlaksızlaşması( daha doğrusu görülmeyeceğini bilmese aldığı ekmeğin parasını oraya koyacak insanın az bulunması ) insanlara güveni zorlaştırıyor

Sen deyince gozumde canlaniverdi o gunler.. Sabahin korunde ekmek alip para birakanlardan biri de bendim. Bizim sokaktaki bakkalda zaten dukkan acilana dek o ilk posta ekmek hemen hemen biterdi. Bakkalimiz pek hayirsever sayilmazdi ama hic bir zaman da erkenden gelip kilit vurmaya ihtiyac duymadi. Ha o yag kuyruklarinin oldugu donemlerden bahsediyorum, iste o donemde bile insanlarin ekmek almaya hep parasi varmis demek ki..

aynı şekilde
kimse oradan ekmeği alıp da parasını bırakmamayı kendine yedirmiyordu
en açın bile demek ki üç ekmek alacak parası vardı
bir de bu aç gözlülüğe, bedavadan bir şeyler almaya çalmaya insanlar kurnazlık demiyordu ahlaksızlık diyorlardı kim yapsa ayıplanıyordu
geçenlerde bir haber okudum
yabancı bir ülke de insanlar kahve dükkanına gidip bir kahveyi kendileri için söyleyip diğerine de askıda deyip parasını ödüyorlarmış
ve gelen evsizler ve parasızlar bu askıdan bir kahve alabilir miyim diyorlarmış
bu bizim burada yapılsa nasıl olur diye düşündüm heralde hiç kimse en zengininden en fakirine kahvesinin parasını ödemezdi herkes askıdan kahve isterdi

11 yil once ben buraya gelmeden de firinlarda askida ekmek uygulamasi baslamisti. Hatta bizim mahalledekinde bile vardi. Hala uygulaniyor mu bilmem. Gerci bizim mahalledeki firin da insaat furyasina yenik dustu ve yikildi. Yerinde yeni bir bina var bugun.

Böyle iyi yürekli, merhametli insanlar her yanımızı sarsın.
Sarmakla kalmasın, böyle olalım, böyle davranalım hep beraber...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…