Deniz Ürünleri Izgara Tadında Kağıtta Hamsi-Silver Pişirme Kağıdı Sponsorluğunda

clemantin

Her şey güzel olacak... :)
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
562
818
303
Denizden babam çıksa yerim; ama bir de hamsi çıksa daha bir zevkle yerim diyenlere gelsin bu tarif :kk77: Izgara tadında, yağsız gayet sağlıklı nefis bir tarif, şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum Hoppa

Gelelim Malzemelerimize:
  • 1 kg hamsi (isteğe göre artırılabilir)
  • Tuz
Yapılışı:
Öncelikle hamsilerimiz bir güzel yıkanır. (dileyen kılçıklarını da çıkarabilir, ben bu defa kılçıklarını çıkarmadan yaptım) Daha sonra tuzlanır. Tezgahımızın üzerine serdiğimiz pişirme kağıdına, pişireceğimiz tavanın büyüklüğünde, şekildeki gibi diziyoruz. Pişirme kağıdının boşta kalan tarafını balıklarımızın üzerine kapatıp kenarlarını da şekildeki gibi kesip hava almayacak şekilde kıvırıyoruz.

Kağıda sardığımız hamsileri teflon tavaya alıp (Balık tavası da olabilir), kapağını kapatıyoruz. * Üzerini kapatmamız önemli; çünkü pişerken kağıt şişiyor. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz. Altı kızaran balıkları kapak veya başka bir tava yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişiriyoruz.

Pişen balıkları kağıttan çıkarıp roka, soğan veya salata ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun :kk77:

Çok teşekkür ediyorum :KK68: Hamsinin en çok sevdiğim şeklidir :kk77: gerçekten hafif ve de pratik :KK68:
Ben tavaya dizip üzerine yarım çay bardağı yağ ekliyorum..Bu şekilde gördüm fakat denemek kısmet olmamıştı..Gayet iyi görünüyor,bende deneyeceğim:kk77:Eminim daha hafif olur:KK68:

clemantin ellerine sağlık çok güzel olmuş başarılar dilerim böylesini denememiştim kağıtta muhakkak yapacağım

Ben tavaya dizip üzerine yarım çay bardağı yağ ekliyorum..Bu şekilde gördüm fakat denemek kısmet olmamıştı..Gayet iyi görünüyor,bende deneyeceğim:kk77:Eminim daha hafif olur:KK68:
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum o halde:KK68: evet gerçekten hafif ve sağlıklı ve de bi o kadar lezzetli :kk77:

clemantin ellerine sağlık çok güzel olmuş başarılar dilerim böylesini denememiştim kağıtta muhakkak yapacağım
Çok teşekkür ederim canım benim, dene muhakkak :kk77: nefis bir tarif, ben de senin tarifini deneyeceğim en kısa zamanda :KK15::KK68:

Böyle olunca tavaya da yapışmaz ne güzel :) Ellerinize sağlık . Başarılar çok değişik bir tarif .

Birde bu tarifi başka balıklar ile denedinizmi? Mesela istavrit yada, büyük balıklar, (mesela çipura, levrek benzeri fleto açılarak) denedinizmi?
Merak ettim, olurmuki :KK64:

Böyle olunca tavaya da yapışmaz ne güzel :) Ellerinize sağlık . Başarılar çok değişik bir tarif .
Çok teşekkür ederim :KK68:

Birde bu tarifi başka balıklar ile denedinizmi? Mesela istavrit yada, büyük balıklar, (mesela çipura, levrek benzeri fleto açılarak) denedinizmi?
Merak ettim, olurmuki :KK64:
Ne yazık ki başka balıkla denemedim :KK43: Tam emin değilim; ancak tavada olduğu için büyük balıklar da pişme sorunu olabilir. Belki dilimleyerek olabilir :kk77: Denemek gerek :KK36:

Ellerinize saglik , gayet lezzetli gorunuyor.Basarilar :KK200:
Çok teşekkür ederim :KK68:

Bu saatte bu haksızlık ya:mad: Bir Karadenizli ye yapılmaz bu :mad:
Hamsi ye bayılırım harika olmuş ellerine sağlık :KK73::KK73::KK73:
Eminim ki siz çok daha güzellerini yaparsınız :kk77::KK68::KK68:

Ayy biri beni vursun yine hamsi:KK200: açımm yemeğe davet et beni :KK36::KK36::KK73:
Tabi ki de buyur gel :kk77: :KK68:

Back
X