İz Bırakan Kitap Cümleleri

tumblr_o122dssJnv1qmsbboo1_500.jpg

''Ölüler yokluklarıyla değil, daha çok -onlar ve bizler arasında- söylenemeyenler yüzünden acı verirler.''

''Akmayan gözyaşları kalpte birikirler; zamanla kabuk tutarlar ve kirecin çamaşır makinesini tıkaması gibi, kalbi tıkayıp felç ederler.''

Susanna Tamaro- Yüreğinin Götürdüğü Yere Git

Çocukluktan genç kızlığa geçişimde okuduğum kitaplardan birisi ama sevdiğim iki cümlesi...Bir de kendisi ölüm döşeğindeyken kocasına,çocuğun aslında başka erkekten olduğunu itiraf ederken adamın ise buna ''biliyorum gözleri aynen ona benziyor ''gibi bir cümlesi vardı,yada biliyorum bana hiç benzemiyor gibi bir cümleydi...bulursam koyarım,o cümlede çok şaşırtmıştı beni.

Son düzenleme:
"Tahammül sınırım çoktan aşıldığından beri insanlarla daha az görüşmeye ,hislerimi açmamaya ve tuğla tuğla duvar örmeye başladım. Beni sıkıntıya sokacak insanları ve durumları elimin tersiyle ittim. Pişman değilim."

Sabahattin Ali

"Anlasilmayan inceliklerim yuzunden kabalasmaya mecbur kalmaktan nefret etmisimdir her zaman." Emrah Serbes

"Şimdi acının ne olduğunu gerçekten biliyordum. Ayağını bir cam parçasıyla kesmek ve eczanede dikiş attırmak değildi bu. Acı, insanın yüreğini paralayan ve sırrını kimseye anlatmadan birlikte ölmesi gereken şeydi. Kollarda başta en ufak güç bırakmayan, yastıkta kafayı bir yandan öbürüne çevirme cesaretini bile yok eden şeydi."

Şeker portakalı

İnsan asla doymak bilmez, yüzünü verseniz ille de astarını ister.

inci, john steinbeck

Back
X