• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Iyyy Kaka:(((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Teletubby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
410
6
0
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba, kızım 15 aylık ve 6 aylıktan başlayarak tuvalete oturttuğum zaman çişini veya kakasını hep yaptı. Ancak ben tedbiri bırakmayarak bezini hep bağladım. Bezini kontrol için her açtığımda muhakkak tuvalete tutuyorum ve eğer o anda tuvaleti varsa hemen yapıyor. Bazı sabahlar bezi tertemiz oluyor, gündüz uykularında ise bezini kirletmiyor. Her tuvalete tuttuğumda yapıyor olmasına rağmen genede bezi bağlı olsun olmasın ya tuvaletini altına yaparken ya da yaptıktan sonra "ıyyyy kaka" diyor. Ben fazla üstüne gitmiyorum ters tepmesin diye. Ancak ona nasıl tuvaletini yapmadan önce bunu söyletebilirim bunu çözemedim. Yardımınıza ihtiyacım var. Bu durumu yaşayanlar veya bu konuda fikir verecek arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşırmısınız?

canım acelen ne daha küçük üstüne gitme internetten tuvalet eğitimi biraz araştır çünkü böyle erken verilen tuvalet eğitimi çocugun ilerde aşırı titiz ve pasaklı biri olmasına yada gerekli gereksiz eşya biriktirmesine yol açabilirmiş.uzmanların makalelerini okuyup fikir edinebilirsin

Arkadaşım yazımdada belirttiğim gibi üstüne gitmiyorum. Ama benim çocuğum cildinde egzama var ve 5 dk bile üstünde çişli bez kalsa cildi çok kötü oluyor ve kendisi bezini tutarak acıyla ağlıyor. Doktorununda dediği gibi tek çaresi bezden kurtulmak. Doktorun verdiği hiçbir ilaç, merhem vs fayda etmedi. Miniğim 6.ayından itibaren kendi tuvalete yapmaya meraklı, çünkü eminim o da çektiği sıkıntının farkında. Ben o zamanlar oturttuğum an hemen tuvaletini yapıyordu. Birgün esprisine oturttum ve gördümki hiç karşı çıkmıyor. Yani kızımın acısını dindirmek için tek çare şu bezden kurtulması.

egzama için adaçayını demleyip hergün bebeğine bu suyu sürebilirsin.bir de muzu ezip içine limon sıkıp bir krem yap haftada 1,2 kez de bunu dene.sonuçta bir zararı yok ama faydasını görebilirsin.adaçayı bu yılın ürünü olsun ve bir kavanozda muhafaza et canım bayatlayabilirmiş faydası olmazmış geçmiş olsun

Sağol arkadaşım. Çocuk o kadar bıktı ki kremden, merhemden iki kişi tutup anca öyle zorla sürebiliyoruz. Onların acısı bizim acımız sonuçta... Inşallah çabucak şu bezden kurtulur. Sonuçta o da biliyor kakanın ne olduğunu. Seninde yavrun var sanırım. O kaç yaşında?

benim oğlum 18 aylık canım.dediğim şeyleri ara vermeden 1 hafta dene rabbimin izniyle faydası olur inşallah

Sağol arkadaşım. Allah yavrunu sana bağışlasın, sıhhat, sağlık versin...

Bu açtığım konu hakkında yardımcı olacak kimse yok mu??? :(((((...........

canım rahatsızlıklardan dolayı erken başlamıssın
hakkında hayırlısı olu inş
ancak bu söyemesi için biraz daha bekle
zamanla daha çok idrak edecektir
benim kızım 2.5 yaşında haber vermeyi bırak
kakasını yaptıında bile haber vermiyo
kaç kere konuştum olmuyoo
çocuk işte
zamanla aışır bide lazımlık mı kulanıyosun yoksa kendn mi tutuyosun
lazımlık sanki daha kullanışlı ve sağlıklı geliyor
çocuğun rahatı için fisfisfis

Sevgili Kançiçeği, haklısın söylemesi için erken ama o yaptığının ne olduğunu çok iyi biliyor:)))... Inan poposunu görseydin sende bana hemen öğrensin derdin:((..
Lazımlığa oturtmaya çalıştım ama asla ona oturmuyor. O yüzden klozet adaptörünü yerleştirip ona oturtuyorum. Dediğim gibi oturduğunda tuvaleti varsa yapıyor. Altında bez bağlıyken yapar yapmaz yada yaparken söylüyor ama geç oluyor. Bazen söylemediğindede kötü yaralar ortaya çıkıyor. Dışarda olduğum zamanlarda altını almaya vakit bulamadan cildi büyük ölçüde tahriş oluyor. Doğduğundan beri bu cildi için kaç kez doktora gitti sayısını bile unuttum.
Bu arada senin miniğin eminim yaptığını biliyordur ama söylemek işine gelmiyordur. Birkaç kez tuvalete onunla beraber git ve afedersin bir bakıma tuvaletini yaparmış gibi göster. Belki o da ağır ağır alışır. Allah yardımcımız olsun:)))...

Son düzenleyen: Moderatör:
benım kızım 3yaşında çişini kakasını öğreneli çok oldu ama son zamanlarda kakasını sölemıyor .saklanıyor kaçıyor neden böle oldu bilmiyorum

utanmayı öğrenmiştir onunda utanılacak birşey olduğunu düşünmüş olabilir.bi dr a sor istersen.basit gibi görünen ama altında yatan farklı pek çok sorun olabiliyor.

Back