• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Şekillendiriciler İyon teknolojili braun ürünlerinden memnun kalmadım

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
saçlarımda dalgalanma ve elektriklenme olduğu için büyük bir hevesle braun iontec saç fırçasını ve braunun satin hair HD 770 boyalı saçlar için iyonlu saç kurutma makinasını almıştım...ilk günlerde bu ürünlerden çok memnun kalmıştım vadedildiği gibi yatıştırma yumuşatma parlaklık verdi...hatta öyle ki saç kremine bile ihtiyaç duyurmayacak kadardı....hah dedim saç kremleri sonunda tarih olacak galiba diye.. ve pek böyle devam edeceğini zannettim...
malesef ki her güzel olan şeyin dezavantajları zaman içinde ortaya çıkıyor...

bu ürünlerin dezavantajları zaman içinde saçlar yıkanıp kurutuldukça her kulanımla beraber saçlardaki iyon yükünün daha çok artması ve saçlarda yağlımsı gibi yapışmalar...hacim sönmesi, nemlilik benzeri bir his, saç renginin her zamankinden biraz daha koyu gözükmesi....saçların birbirine yapışıp karışıp düğümlenmesi....
ve bu dezavantajlar kurutma makinesi iyonlu olduğundan ötürü saçlar düzenli olarak yıkansa da yokedemedim...ve bu saç kurutma makinesinin çok büyük bir eksiği/ yalnışı var....güya özel olarak iyon açma kapama tuşuna sahip "color saver " adı altında....ve bunu kapalı tutup iyon istemediğim halde hala saça bir miktar iyon vermeye devam ediyor..bu bir arıza değil..makinenin kullanıcının isteğine bağlı olan (tuşa bağlı olan) ve istemsiz (tuşla yönlendirme imkanı olmadan arka kısmındaki yeşil ışıkla iyon veren) olmak üzere 2 farklı yerinden iyon veriyor....yani iyonu tamamen kapatıp sıfır iyon olarak kullanma şansınız yok....yeni yıkanmış saçım bile sanki 3 gün yıkamamışım gibi gözüküyor...
baktım ki bundan kurtuluş yok çareyi iyon yaymayan normal bir yeni kurutma makinası almakta buldum....ama 2 kere masrafa girmiş oldum....
iyonlu ürünleri almak isteyenlerin bunu da gözönünde bulundurmaları için paylaşmak istedim....

Son düzenleme:
saçlarımda dalgalanma ve elektriklenme olduğu için büyük bir hevesle braun iontec saç fırçasını ve braunun satin hair HD 770 boyalı saçlar için iyonlu saç kurutma makinasını almıştım...ilk günlerde bu ürünlerden çok memnun kalmıştım vadedildiği gibi yatıştırma yumuşatma parlaklık verdi...hatta öyle ki saç kremine bile ihtiyaç duyurmayacak kadardı....hah dedim saç kremleri sonunda tarih olacak galiba diye.. ve pek böyle devam edeceğini zannettim...

bu ürünlerin dezavantajları zaman içinde saçlar yıkanıp kurutuldukça her kulanımla beraber saçlardaki iyon yükünün daha çok artması ve saçlarda yağlımsı gibi yapışmalar...hacim sönmesi, nemlilik benzeri bir his, saç renginin her zamankinden biraz daha koyu gözükmesi....saçların birbirine yapışıp karışıp düğümlenmesi....
ve bu dezavantajlar kurutma makinesi iyonlu olduğundan ötürü saçlar düzenli olarak yıkansa da yokedemedim...ve bu saç kurutma makinesinin çok büyük bir eksiği/ yalnışı var....güya özel olarak iyon açma kapama tuşuna sahip "color saver " adı altında....ve bunu kapalı tutup iyon istemediğim halde hala saça bir miktar iyon vermeye devam ediyor..bu bir arıza değil..makinenin kullanıcının isteğine bağlı olan (tuşa bağlı olan) ve istemsiz (tuşla yönlendirme imkanı olmadan arka kısmındaki yeşil ışıkla iyon veren) olmak üzere 2 farklı yerinden iyon veriyor....yani iyonu tamamen kapatıp sıfır iyon olarak kullanma şansınız yok....yeni yıkanmış saçım bile sanki 3 gün yıkamamışım gibi gözüküyor...
baktım ki bundan kurtuluş yok çareyi iyon yaymayan normal bir yeni kurutma makinası almakta buldum....ama 2 kere masrafa girmiş oldum....
iyonlu ürünleri almak isteyenlerin bunu da gözönünde bulundurmaları için paylaşmak istedim....

Ben iyon teknolojili düzleştiricisinden memnunum ama çok da sık kullandığım söylenemez. Ayda 1.. Hatta maşa almak istiyorum braun un iyon teknolojili kalın maşası ile remingtonun uca doğru incelen maşası arasında kaldım. Sen böyle deyince kafam karıştı. Senin kadar yoğun kullanmadığım için fark edememiş de olabilirim dezavantajlarını...

Ben iyon teknolojili düzleştiricisinden memnunum ama çok da sık kullandığım söylenemez. Ayda 1.. Hatta maşa almak istiyorum braun un iyon teknolojili kalın maşası ile remingtonun uca doğru incelen maşası arasında kaldım. Sen böyle deyince kafam karıştı. Senin kadar yoğun kullanmadığım için fark edememiş de olabilirim dezavantajlarını...

yani belki senin gibi arasıra saç şekillendirenler için problem olmayabilir ama saç kurutma makinası olarak iyonlu makinenin iyi olmadığını düşünüyorum..çünkü insan saçını sık sık yıkıyor..haftada 2 kez 3 kez filan...
bu durumda 2-3 günde bir saçlar kurutulurken bi taraftan iyon yedikçe de böyle oluyor (en azından benim için)....belki başka marka saç kurutucularda iyon özelliğini istediğin zaman açılıp istenildiği zaman tamamen kapatabilen bir makine varsa iyon özelliği bazı kullanımlarda açılarak arasıra kullanmak şartıyla o da kulanılabilir ama benim aldığım braun makinede iyon verme özelliği iyon istenilmediği an tamamen kapatılamıyor....ister istemez her kurutmada iyona maruz kalıyorum...bi de enayi gibi gittim en özellikli gösterilen en pahalı modelinden aldım... (boyalı saç için olan kırmızı renkli seriden) braunun en özellikli modelinde bile bu sıkıntı varsa diğer iyonlu modelleri de öyledir...

saçtaki iyonlar birikme de yapıyor galiba...saçtan yıkamakla da kolayca çıkaramadım bunun için bir çözüm aramaktayım şimdilik bulamadım....saçımı şu an iyonsuz makineyle kurutuyorum yaklaşık 1 hafta oluyor alalı iyonsuz makineyi ama hala iyonlardan arınabilmiş değil saçlarım...şekillendiricide belki iyon teknolojisi iyi olabilir ama kurutma makinesi diyince biraz durup düşünmek lazım galiba...

braun un bir çelişkisi daha var....iyonlu saç fırçasının kullanma talimatında ıslak ve nemli saçlara kullanmayın sadece kuru saçlara kullanın falan gibi yazılar yazarken aynı iyonu veren saç kurutma makinesini biz ıslak saçlara kullanıyoruz (adı üzerinde kurutma makinesi) ıslak saça iyon verilmesi belki pek doğru değil....saç şekillendiriciler genelde kuru saça kullanıldığı için belki o kadar sorun olmayabilir....

Son düzenleme:
Ben de büyük bir hevesle braun satin hair 7 saç kurutma makinesi aldım. Fakat inan o gündür bu gündür o yumuşacık ve açık renkli saçlarımdan eser kalmadı. Ben her sabah düzenli olarak saçımı yıkıyorum. Saçlarıma sanki bal dökülmiş gibi yapış yapış,yağlı ve saç telleri birbirine girmiş gibi, ve üstelik saçlar sertleşti. Ben de acaba benim gibi şikayeti olan var mı diye merak ediyordum. Yazını okuyunca nihayet dedim içimden. Paylaşımın içni teşekkürler. İyonlu makine iğrenç bişey.. saçlarımı tanıyamıyorum.

Ne diyorsunuz kızlar yaa:5:
Perşembe günü sipariş verdim yola cıktı bile kurutma makinesi aldım hepsi buradadan hd 710 model yorumların hepsi çok iyiydi, moralim bozuldu şimdi ya memnun kalmazsam:25:

Ben de büyük bir hevesle braun satin hair 7 saç kurutma makinesi aldım. Fakat inan o gündür bu gündür o yumuşacık ve açık renkli saçlarımdan eser kalmadı. Ben her sabah düzenli olarak saçımı yıkıyorum. Saçlarıma sanki bal dökülmiş gibi yapış yapış,yağlı ve saç telleri birbirine girmiş gibi, ve üstelik saçlar sertleşti. Ben de acaba benim gibi şikayeti olan var mı diye merak ediyordum. Yazını okuyunca nihayet dedim içimden. Paylaşımın içni teşekkürler. İyonlu makine iğrenç bişey.. saçlarımı tanıyamıyorum.

ayy inanmıyorum ya aynı sorunlar bnde de var ama bn kurutma makinesinden olduğunu anlayamamıştım :( ama saçlarım çok fazla düğümleniyo ve daha yağlı gibi gerçekten ilk başlarda fönlü gibiydi ama sonradan yağlı gibi olmaya başladı üzüldüm şimdi o kadarda para verdik iyisi die

paylaşımınız için teşekkür ederim bende elektriklenmeyi önler diye iyon özellikli saç kurutma makinesi bakmıştım almadan önce görmem iyi oldu, arkadaşın dediği gibi alışveriş sitesinde ki yorumlarda bu olumsuzluklardan bahseden olmamış

İyonlu ürünlere heves eden arkadaşlara sesleniyorum. Satış sitelerindeki yorumlara kanmayın.Saçları iğrenç hale getiriyorlaer. Ben de saçlarımı tanıyamıyorum. Bu saçlar benim olamaz diyorum. Eskiden açık renkli yumuşacık pamuk saçlarım vardı. Şuan keçi kılı gibi.Simsiyah, yapış yapış, sert. Şekillendirebilirliği azaldı. Eskiden 1700 watt makine ile harika fön çekerdin. 2200 watt braun iyonlu makine ile fön çekemiyorum. Saç o kadar sert ki fırçanın üzerinden kaymıyor.Saçlar ilk yıkama anında saten gibi parlak ve bakımlı duruyor. İki saat sonra sanki o saçlar başka saçlara dönüşüyor.Ekonomik durumumdan dolayı yeni ve iyonsuz bi makine hala alamadım. Sakın almayın ne kurutma makinesini ne düzleştiricisini.

braun un iyonlu hem maşasını hem düzleştiricisini kullanıyorum ama saçım normal zamanda yağlanıyo, kurutma makinamda essenso o da iyonlu ama gayet memnunum ben alla alla

benim saç düzleştiricim iyonik de saç kurutma makinesi alayım dedim o da iyonik olsun diye düşünürken bakıyım bi dedim kullananlar ne diyor.. iyi ki de bakmışım.. bu kadar haklı gerekçelerden sonra vazgeçtimm.. :) Teşekkürler güneş :71:

tamamen katılıyorum söylediklerine canım... Aynen bende hem saç kurutma hem fön makinem iyon teknolojili aynı gün banyo yapıp düzleştiriyorum dışarı çıkıp eve bi geliyorum bakıyorum ki yağlı yağlı yapış yapış bi saç ne denesem geçmiyor imkanı yok o saçı 2. gün kullanamazsınız yazık ettim bende alıp

Arkadaşlar neler diyorsunuz daha yeni aldım ve kullanmadım boyalı saçlar için olanından aldım, gerçekten saçı kötüleştiriyor mu? Saç yapısından kaynaklanıyor olmasın? Şu an korktum iade etmeli miyim bilemedim... :43:

Arkadaşlar neler diyorsunuz daha yeni aldım ve kullanmadım boyalı saçlar için olanından aldım, gerçekten saçı kötüleştiriyor mu? Saç yapısından kaynaklanıyor olmasın? Şu an korktum iade etmeli miyim bilemedim... :43:

Ben kurutma makinesini kullanmaya başlayalı 20 günden fazla oluyor, yazmak için bir süre kullanmayı bekledim. Sizin dediğiniz gibi sonuçlarla karşılaşmadım (yağlı gibi görünmesi, saçın koyulaşması, sertleşmesi gibi...) Belki sizin başınıza gelenler saç yapısından kaynaklanıyordur bilemedim neden öyle olmuş :50:

Arkadaşlar bende iyontec bir saç kurutma makinesi alacaktım ve fiyat ve piyasa araştırması yapıyordum. Burada okuduklarımdan sonra tereddüt ettim. Saçlarım yağlı ve daha fazla ağırlaşmasını istemem. İyon teknoloji saç kurutma makinesini kullanmış arkadaşlar bilgi verebilirler mi ?

Arkadaşlar merhaba, konu başlığındaki mesajlar biraz eski ama tarağı almaya yeni niyetlendiğimden mesajları bugun gördüm. Saçlarım daha yağlı diyen arkadaşlar saçlarında açıcı gibi herhangi bir işlem varmı onu merak ettim. Benim saçlarım sarı boyaya boyaya zamanla oldukça açıldı ve uçları platin renkte. Uçlarında fazla kuruma olduğundan ve kırıklarım hep havaya kalktığından bu ürünü almayı düşünüyordum. Tabi diplerine göre oldukça bir matlaşma da var. Braun veya sırf merakımı gidermek için daha uygun fiyatlı olan Babyliss arasında kararsız kaldım.

Braun iyon teknolojili kurutma makinesi ve düzleştiricisini kullanıyorum. Saçımda yağlanma ya da renginde koyulaşma yapmıyor. Düzleştiriciyi sık kullanmıyorum ama kurutucuyu sürekli kullanıyorum olumsuz bir eti yaşamadım. düzleştiriciden de fazlasıyla memnunum. Ama kurutucuda sıradan bir makıneden daha başka ne gibi bir etkisi oldu anlayamıyorum. Bi olumlu katkısı yok elektriklenme için.
Tabi ki benim saçlarım yapısal olarak çok kuru bunu da belirteyim.
Arzum iyon özellikli saç maşam var iyon özelliği isteğe göre açılıp kapatılabiliyor. Onda iyonu açtığımda saçımda hoşuma gitmeyen tuhaf bir koku birakıyor. Dolayısıyla maşanın iyon özelliğini kullanmıyorum.

ben de araştırma yapıyordum. bilgi için teşekkürler arkadaşlar... :)

Back