Iyilik Unutulmaz

E

EU1

Ziyaretçi
Yataktaki adam başucunda bekleyen genç dokTORA:
Allah senden razı olsun, dedi.
Benim için yurt dışından zahmet edip buraya kadar gelmeni yaşamım boyunca unutmayacağım dedi
Ameliyat edilen kişi, büyük bir hastanenin başhekimiydi. Tedavisi ancak yurt dışında mümkün görülen hastalığı aniden artınca, doktor arkadaşları onun böyle bir yolculuğu kaldıramıyacağını anlamışlardı, umutları azalmıştı.
Fakat o konuda sayılı bir uzman olan genç doktor nereden haber almışsa almış ve hızır gibi yetişip onu kurtarmıştı. Yaşlı doktor bu iyiliğin karşısında ne yapacağını şaşırmış, doktorun elini sıkıca tutarak, hayata yebiden dönmenin sevinciyle hiç durmadan konuşuyordu:
Ameliyat için beni bayılttığınızda her nedense gençlik yıllarıma döndüm. Henüz toy bir asistanken, anne karnındaki bir bebeğin sakat olduğunu anlamış ve onu bu şekilde yaşatmaktansa öldürmeyi düşünürken, kalp atışlarını duyup kıyamamıştım. '' planlama'' bahanesiyle sapasağlam yavruları bile katleden canavarlara rağmen o yavrunun yaşamasını istediğm için Allah seni imdadıma göndermiş olmalı.
Genç doktor, ancak bir babanın evladına karşı gösterebileceği sıcaklıkta kavranan ellerini kurtarıp biraz geriye çekildi ve dizlerinden aşağısı '' takma '' olan bacaklarını gösterirken;
Allah hiçbir iyiliği unutmaz efendim, diye gülümsedi.
Kurtardığınız o çocuk benim.

Bu öykü beni her duyuşumda duygulandırır ama her seferinde de ilk kez rastlamışım gibi tekrar okurum.Sağol eline sağlık.

Çok güzel ve etkileyiciydi teşekkürler..

En güzeli bir iyilik yaparken bunun karşılığını beklememek bence.. Çünkü sonu hüsran oluyor..Ben denize atıyor ve bir daha dönüp bakmıyorum.. O anda o iyiliği yapmak ve bunu bilmek o anda ki iç huzuru bence hiç bir şeyle ölçülemez...

İyilik yapmanın karşılığını zaten o anda alıyorsunuz.. Tatlı bir tebessümle!..:1yes2:

Cok guzeldi ne kadar etkilendim iyilik yapip unutmali, hicbir iyiligi bana karsiligini verir diye yapmadim yapmamda, icim huzur doluyorsa iste bu benim odulum oluyor baskada birsey istemem, ama bazen enayi yerine konulmadigimda olmuyor degil onlarida Allaha havele ettim bile

X