• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyileşme yolculuğum

elnira

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
45
66
8
Merhaba arkadaşlar,
hayatta eşimden başka kimsem yok. tüp mide ameliyatı umudumu paylaşıcak kimsem yok diye ağlarken, burada sizlerle paylaşmıştım. bu ameliyatı olursam hayatıma yeni bir başlangıç yapma şanşım olacak. iyileşip belkide anne olabileceğim inşallah. hepinizden iyi temenniler aldım ilk defa kimsesiz olmadığımı hissettim sayenizde, hepinize güzel kalbiniz için çok teşekkür ederim. gelişmeleri sizlerle paylaşacağımı söylemiştim şimdi yüzümde tebessümle özet geçeyim.

ayın 5'inde doktor randevumuz vardı ama doktor beyin uygun olmasıyla zamanı 2 gün erkene aldık.
devlet hastanesi olduğu için kalabalıkta yer bulamamak endişesiyle, sabahın 6 buçuğunda hastanede randevu almak için sıraya girdik. bulunduğum şehirde o saatlerde insanlar sıraya girmeye başlıyor.

doktorumuz bize bilgilendirme yaptı ve riskleri anlattı, hocam razıyım ben, bu şekildede zaten yaşayamıyorum dedim. bana uzun, meşakkali bir süreç olacak dedi ve kontrollere başladık alahın izniyle. o gün ekg, kan alma, efor ve nefes testi, akciğer röntgeni, anestezi, kadiyoloji ve yorgunluktan hatırlayamadığım bölümleri hallettik.
bazıları için randevu almak lazımdı: ultrason endoskopi sintigrafi endokrin gibi. onlarada zamanı geldikçe gideceğim. mayısı bulacak.

ayakta durmak bile zorken, iki adımda bir dinlenerekte olsa, kendime dayan diyerek teselli bulmaya çalışıyorum. rabbim gayretimi sonuçsuz bırakmaz inşallah. korkuyorumda kalbim biraz zayıf çıkmış o yüzden ameliyat olursam öncesinde anjiyo olma ihtimalim varmış mesela.

çok fazla online olma şansım olmayabilir cevap vemek için sizlere, ama fırsat buldkça yine buraya kardeşlerim ve ablalarımla paylaşmaya geleceğim. dünya kadar hastane belgesi oldu elimizde bazılarını kişisel bilgilerimi kapatarak paylaşayım ve bu ameliyatı olan arkadaşlar olanlar ve olacaklar, hazırlık süreç yasadığınız zorlklar ve bunları rahat atlatma yollarını paylaşırsa çok sevinirim.

0E5r1L.jpg

VrJBPj.jpg

OoXaEn.jpg

Z9ynkV.jpg

Allah muvaffak etsin, saglikla atlatin insallah ameliyati ve kusa zamanda kilolarinizdan kurtulun insallah
Tez zamanda kucaginiz salih/ saliha evlatlarla dolsun.

amin inşallah rabbim dualarımızı kabul eder hepimizin. kilolar hayatımı engellemeye başlamıştı. 35 yaşındayım 126 kiloya çıkmıştım. hastalıklar, dertler tasalar derken. önlenmez bir kilo artışı olmuştu.

amin inşallah rabbim dualarımızı kabul eder hepimizin. kilolar hayatımı engellemeye başlamıştı. 35 yaşındayım 126 kiloya çıkmıştım. hastalıklar, dertler tasalar derken. önlenmez bir kilo artışı olmuştu.

Bence kendiniz için çok doğru bir karar almışsınız .
Kilo görüntüden ziyade sağlık için cok önemli.
Doktorunuz da profosyonel ise
Super günler sizi bekliyor :)
Bizi bilgilendirmeyi unutmayın.

her zaman cümlemin basında zayıflarsam yerine iyileşirsem diyorum çünkü, kilo çok fazla hayatı zorluyor hastalıklara zemin hazırlıyor. bu yüzden katılıyorum size, kilo sağlık için önemli.

çok çok teşekkürler desteğiniz için

Allah yardımcınız olsun. Evet şeker, kolestrol yüksek çıkmış. Ameliyattan sonra yürüyüşü ihmal etmeyin, sağlıklı beslenin.
Hayırlı evlatlarınız olsun, sağlıcakla.

Arkadaşım da kilolarından dolayı ameliyat oldu. Sanırım 2 ay oldu ve ameliyattan çıktığından beri çok mutlu gerçekten. Sürekli kilo veriyor ve spora başladı. Sağlık sorunları düzelmeye başladı. Meğer bütün sağlık sorunları kilodan kaynaklanıyormuş.

Ay inşallah siz de öyle mutlu olursunuz :KK200:

Insallah her sey cok guzel gecer hicbir sorunla karsilasmazsin.Guzel sonuclarini da yaz buraya.

çok teşekkürler, elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım aşamaları, benim durumumda olanlara belki edineceğim tecrübe faydalı olur ^^

Bir yakınım çok güzel kilo verdi ameliyattan sonra. Eskiden şişko diye çağrılırdı, şimdi gayet fit. Yaşı da gençti. O yüzden rahat atlattı ameliyatı ama ameliyat arkasından beslenmenizi takip etmek, gıda geçişlerini dikkatli yapmak önemli.

Bir de bünye zayıflıyor biraz. Hasta olmayan bir insanken, geçen bir hasta oldu, zor toparlandı 1 ay içinde. Kilo vermekle de alakalıydı bu ama sonuçtan çok mutlu şu anda.

Tansiyonu filan fırlardı eskiden. Genç yaşta şekerden korkuyordu. Şimdi hepsinden uzakta, yepyeni bir kişilik algısı geliştirdi.

Yaşama şekli değişti, insanların ona bakışı değişti. Özgüveni tavan yaptı.

İyi bir doktor olması şart. Çünkü kolay bir süreç değil. İyi araştırın. Çok korkmanıza gerek yok ama dikkatli ve hassas olun.

Bir müddet yemek düzeni tamamen değişiyor, bir kaç aya az ama normal şeyler yiyebilen bir insan oluyorsunuz.

paylaşım için teşekkürler böyle okuyunca içime rahatlama geliyor. düzenimi değiştirim dikkat ederim. kilolu olmak ve insanların size bakışını görmek çok zor. aşağılama, bakıp alaycı şekilde gülmeleri hastalıklardan daha çok yıprattı beni. insan içine çıkmaya utanıyordum, eve kapatmıştım kendimi, deneyip kilo verememe derken bir noktada bıraktım kendimi umutsuzca, sonra baktım ölüyorum, zaten astımım var, can çekişiyordum az bir eforda bile. eşimin ısrarıyla düşündüm olur mu ki dedim ve yola çıktık bakalım.
doktorumuz kendine güveniyor, bizimde bu şehirde başka şanımız yok. yada başka şehirde olma imkanımız yok şuan için. hakkımızda hayırlısı.

İns ameliyatın çok güzel geçer ins istediğin olur bu saatten sonra hersey gönlünce olsun sağlığın mutluluğun huzurun çocuğun sana herseye rağmen sahip çıkan eşin ins ins hersey çok güzel olur bundan sonra aklım hep sendeydi o ailen olacak insanlar ozellikle ablan ararsa alma hayatina eşinle aile kur bundan sonra

Konularini okudum çok gençsin hayat devam ediyor eşinle muhabbetiniz hep guzel olsun öncelikle bu ameliyati basarili ile atlatirsin insaallah bundan sonra kendine bakmaya calis hep cunku moralin olmazsa hicbisi olmaz sen sana kendin icin lazimsin hereyin en guzelini diliyorum buraya hep yaz :)

Sizi merak ediyorum.Ameliyatınız oldu mu?Nasılsınız?Lütfen mesajımı okuyunca cevap yazın.Gerçekten çok merak ediyorum...

Back