İyiler de bir gün mutlu olur mu?

beni kimsenin mutlulugu da mutsuzlugu da ilgilendirmez..

bana kotuluk yapmis birinin belki baska birine iyiligi dokunmustur onun yuzu suyu hurmetine mutludur..ki mutlu da olsun insanlar..ben caniler disinda kimsenin ama kimsenin cok ama cok kotu olabilecegine inanmak istemiyorum.cahilligine gelmis hata etmistir derim yada benim sinavimdir ogrenecegim bisey vardir gordugum kotu davranis karsisinda...

imzaami atyorummm ayni şeyleri yaşiyoruz.. cok iyi anliyorum seni malesefff

Kimse tam iyi veya tam olarak kötü değildir. Biriyle problem yaşamanız sizi çok iyi, onları çok kötü yapmaz.kim neye göre kötü? Başka insanların içini, sizden başkasıyla olan ilişkilerini bilmeden kötü insan yaftası yapıştırıyorsunuz. Bana göre bu kötü niyetli bir davranış zaten. Bunların hesabına düşen insanın iyi niyetinden ben şüphe ederim.
Kendinizi dünya masumu ve iyisi, başkasını "kötü" yapma huyunuzu bırakın. Bunlarla insan sadece kendini kandırıyor. Mutlu olmak insanın elinde ve içinde olan bir şey. İnsanların mutluluğunun sizlerle ilgisi yok. Sadece kendi hayatınızla ilgilenin bence.

tanimadigin insanlarin nelere maruz kaldigi neler yasadigini neler yasatildigini bilmeden hükme varman dogru degil

genckken birini cokkk sevmistim aklimi celende oydu tam bir cikma sevgili durumu olmadi beni bi yerlere davet ediyordu flort gibi biseydi guzel seyler soyluyordu filan fistik ama oyle seviyordum ki ha bugun acilir ha yarin acilir derken .markete girdim yine onu dusunuyordum bi kizla elele gordum.gayet sakin metanetimle selam verdim o cevap bile veremedi zaten bu flort suresince cok aci cekiyordum adi konulmayan bisey beni cok yormustu simdiki aklim olsa senin benimle derdin ne derdim .benim tayinim baska yere cikmisti baska sehirde bile onun arabasini ariyordu gozlerim.genc tecrubesizdim adamin benle dalga gectigini anlayamamisim.evlendigini duydum icimdeki herseyi sokup attim .ama dedimki boyle yapan bi erkek nasil mutlu olur cunku bana yaklasan sevdiren kendini oydu.asla beddua etmedim.yillar gecti hayatimin askiyla tanistim evlendim ama esim beni cok hayal kirikligina ugratti.aldatma falan olmadi sevgisiz ilgisiz dusuncesiz biri cikti .bazen kaba bazen sinirli en kotusude bana guvensiz .iste boyle bir mutsuz gunumde yilllarrrr sonra o kisinin face hesabina baktim cocuguda olmus resimlerine bakinca yine ayni o eglenmeyi gezmeyi seven yine neseli en onemliside karisini cok seven yorumlarin altina yazmis.ben esimden birakin facede gunluk hayatta bile guzel doz duymam.bu arada o marketteki gordugum kizlada evlenmemis.ne karisinin ne kendisinin mutlulugunda gozum yok .basligini gorunce paylasmak istedim sizlerle.canimda sikkindi esim yine canimi sikmisti .heleki kendi esimden goremedigim seyleri onun karisina yaptiklarini gorunce .onun nedeli mutlu gorunce demek kotu olan benmisim

İnsanlar abuk subuk şeyler yapıp karşına çıkıyor pişkin pişkin hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor bunu ben de çok düşünüyorum bencil olanlar kendini ön planda tutanlar mutlu gibi geliyo bana da

Hakkınızda yalancı şahitlik yapan biri iyi midir kötü müdür? Yetişkinliğinize kadar size şiddet uygulayan, hakaret eden biri iyi midir kötü müdür? Bunların ayırımını yapmak sizce zor mudur?

Sırtımdan bıçaklayanlar,hayatımı karartanlar yazınca,ne yaşamış ki bu kız dedim.
Allah göstermesin hiç öyle sırtımdan bıçaklayan,hayatımı karartan olmadı.Ama belki senin bakış açına göre olmuştur çünkü sen olayları büyük yaşıyorsun sanırım.Ben böyle nitelemediğim için daha küçük yaşıyor olabilirim.
Baban istediği kadar mutlu görünsün,evladı onu sevmiyor ötesi var mı ? Benim için en büyük mutsuzluk bu olurdu mesela.

Ben kime ne yaptıysam aynı şekilde yaşadım

Ama bana yapanlar yasamiyor =D

Anlamadım neden

Bilemedim.

Yani tanidigim bir eleman , baska birine asik oldup nisanlisini birakti, eski isyerimde. Bu birakilan kiz cok ah etti ama 1 mg tutmadi. Cocuk evli, barkli, cocuklu, mutlu , sevdigiyle evlendi. Kizla son konustugumda yalniz ve mutsuzdu, 30larinin baslarinda olmasi gerekiyor simdi, ayrildiklarinda 20lerinin sonundaydi. Gonul islerinde ah olmaz derler, o yuzden olabilir mi?

Universitedeyken en iyiarkadasim sevgilimle yatip kalmisti, bir de yuzume ben seni uzecek bir sey asla yapmam demisti. Ona cok ah ettim, simdi baska biriyle mutlu bir evliligi var, ben yalniz ve mutsuzum.

Aklima diger yedigim kaziklar geldi simdi, amma tokat yemisim be :)

gönül işelerin ah olmaz demişsiniz.ilk defa duydum. belkişde dogru.nişanlısını bırakmıs başka kızla evlenmiş. demekki nişanlısını sevmiyordu onunla evlense mutsuz lacaktı. mesela sevgilisi terkedince ah edenler var bazen anlamsız geliyor napsın belki anlaşamayacaklaını anladı . zor iş bunlar.

Yani sonuçta sevgililik vs islam dinine göre haram
haram olan şeylerde neden ilahi adalet islesin ki

Unutup yola bakmak gerek galiba
kötü insan güçlü insan oluyor
başlarına gelen olumsuzluklari atlatabiliyor takılıp kalmıyor

Belki de bu yüzden

tanimadigin insanlarin nelere maruz kaldigi neler yasadigini neler yasatildigini bilmeden hükme varman dogru degil
Ben de onu diyorum. Kendinize eleştiri gelince nasıl savunmaya geçiyorsunuz da, siz başkasının tüm içini ve hayatında neyi hakedip etmediğini biliyorsunuz maşallah. İnsanlarla yaşadıklarınız ve gördükleriniz çoğu zaman o insanların küçücük bir yanı. Veya sorununuza karşı tavrı. Tamamen İyi veya kötü karakteri değil.
Ben büyük resme bakıyorum. Yoksa ben de bilirdim her zararını gördüğüm insana kötü demeyi, mutsuzluk hakettiğini düşünmeyi.
Siz de eminim en az bir kişiye göre, hakettiğinizden fazla mutlusunuzdur.

Son düzenleme:
Hayatınızı mutlu olmaya endekslemeyin, bence huzur mutluluktan önce gelir. Eğer ben yapmam gerekenleri yapıyorsam, yaşamam gerektiği gibi bir hayat yaşıyorsam içim rahatsa yani, kimsenin hakkını yemiyorsam, kimsenin mutsuzluğuna sebep olmuyorsam bana yetiyor. O huzur bana mutluluk veriyor zaten.

İyilik, kötülük, mutsuzluk, mutlu olmak kavramlarını bir denkleme oturtmaya çalışmak bana oldum olası saçma gelmiştir.

İyi bir insanım (elbette ki bence) ve mutluyum ama bu demek değil ki her zaman mutlu olacağım ya da sizin için de geçerli değil mutsuzluğunuzun daim olması.

Tamam anlıyorum dertleşmek istemişsiniz belli ki ciddi sıkıntılarınız var ama iyiler de bir gün mutlu olur mu ya da kötü insanlara bakıyorum da her zaman mutlular gibi şeylerle boşuna daha da fazla canınızı sıkmayın. Çünkü o kötü ve mutlu olarak tabir ettiğiniz kişilerin gerçekten mutlu olduklarını bilemezsiniz. Mutluluk insanın içinde olan bir şey. Her şeye sahip olan her insan mutlu mudur sizce ya da maddiyat mutluluğun garantisi midir öyle sorayım?

Bence bu beklentiler "ah etme", beddua kültürünün bir getirisi. Bizim toplumumuzda birinden negatif bir hareket görüldüğünde, beddua edip hemen ilahi adaletin tecelli etmesi beklenir. Hatta o "ben ah etmem Allah'a havale ediyorum" diyenler bile içten içe o kişinin cezalandırılmasını bekler ve bundan nerrdeyse emindir.

Ama gelin görün ki hayat sırlar dünyası dizileri gibi değil. Insanların büyük bir kısmı salt iyi ya da salt kötü değil, herkes yaptığının karşılığını anında almıyor, birine göre büyük bir iyilik olan şey başkasına göre büyük hata.

Örneğin bazı insanlara göre hasta bir sokak hayvanını tedavi ettirmek, beslemek iyi bir şey iken kimine göre yanlış, o masrafı neden bir insana yapmadın diye sizi suçlayabilirler.

Ben kendim de dahil hiç kimsenin 100% iyi olduğuna inanmayı bırakalı çok oldu, eskisen çok takardım bu konuları ama, iyilik/kötülük konularını sallamaya başlayınca rahatladım. Ilahi adaleti bu dünyada aramıyorum, gerçek cezaların kesileceği boyuta ölümden sonra geçeceğimize inanıyorum.

ne güzel yazmışsın çok beğendim..

Konunun en iyi yorumu seçiyorum ve katılıyorum :)

Zaman zaman hepimizin düşündüğü şeyler tatlim çünkü hep baskalarinin hayati kendi hayatimizdan daha iyi gelir bize bende çoğu zaman Düşünürüm bunlari neden benim hayatim onlarinki gibi ilamiyo ben haketmiyormuyum falan filan: ((

Ben katiliyorum, insanlarin yaptiklari eylemlerin cesitli ve o kadar degisik sonuclari var ki......Yani olaylarin gorunen kadar gorunmeyen, kisa vadeli kadar uzun vadeli etkileri de var, cesitli farkli sonuclari var. Bir olayin o kadar farkli yonleri ve sonuclari var ki, olaylari iyi veya kotu olarak neye gore etiketleyecegimiz de bana gore bulanik, karar verilemez.

Ben ilahi adalete genel anlamda inanmiyorum sanirsam, hayatta isler insanlarin sonuclarina gore sekil aliyor. Basimiza gelen kotu olaylarin yapanlarin yanina kalmayacagi inanci ilahi adaletin varligi inancini yaratmis, o yuzden ilahi adaletin varligina cok da guvenmemek gerek. Hayatin aslinda tamamen rassal ilerledigini, kural veya duzenin olmadigini kabullenmek insanlara zor geliyor.

Mesela Afrika'da dogup, 5 yasini gormeden acliktan, susuzluktan olen cocuklari dusunelim, onlarin gunahi ne ki baslarina bunlar geliyor ? Tabi ki bir gunahlari yok, herhangi bir insanin Afrika'da dogma olasiligi 1/6 ( yasanan 6 kitadan yola ciktim, olasilik farkli olabilir tabi), bu olasilik gerceklesince bu insan Afrika'da dogmus oluyor. Ortada kader , ilahi isleyiz vb seyler olduguna inanmak bence fazlaca iyimserlik, bazi seylere fazla anlam yuklemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…