- 18 Ağustos 2013
- 3.254
- 2.931
-
- Konu Sahibi necektinbekadin
imzaami atyorummm ayni şeyleri yaşiyoruz.. cok iyi anliyorum seni malesefffİnanın 7/24 kendine acıyan biri değilim. Arada gelir bazen böyle duygular. Kimsenin hayatını da takip etmem rutinde. Yılda bir 2 yılda bir denk gelirsem görüyorum ve işte o zaman aradaki farkı daha iyi anlayabiliyorum. Ben geçen bu süre içinde neleri kaybettim kendimden, hangi çabalarım boşa çıktı, başıma ne işler geldi? Ve cidden kötülük barındıran insanlar nasıl bu denli mutlu olabiliyorlar? Bir de her mutlu kötüdür gibi bir çıkarım yapmıyorum.
tanimadigin insanlarin nelere maruz kaldigi neler yasadigini neler yasatildigini bilmeden hükme varman dogru degilKimse tam iyi veya tam olarak kötü değildir. Biriyle problem yaşamanız sizi çok iyi, onları çok kötü yapmaz.kim neye göre kötü? Başka insanların içini, sizden başkasıyla olan ilişkilerini bilmeden kötü insan yaftası yapıştırıyorsunuz. Bana göre bu kötü niyetli bir davranış zaten. Bunların hesabına düşen insanın iyi niyetinden ben şüphe ederim.
Kendinizi dünya masumu ve iyisi, başkasını "kötü" yapma huyunuzu bırakın. Bunlarla insan sadece kendini kandırıyor. Mutlu olmak insanın elinde ve içinde olan bir şey. İnsanların mutluluğunun sizlerle ilgisi yok. Sadece kendi hayatınızla ilgilenin bence.
İnsanlar abuk subuk şeyler yapıp karşına çıkıyor pişkin pişkin hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor bunu ben de çok düşünüyorum bencil olanlar kendini ön planda tutanlar mutlu gibi geliyo bana daDert mi bilemiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum. Yanlış anlamayın başkalarının mutsuzluğunu istemek değil bu Allah onları daha mutlu etsin ben neden bu haldeyim böyle bir hayatı mı hakettim demek aslında.
Bakıyorum beni hor görenlerin, sırtımdan bıçaklayanların, hayatımı karartanların hayatlarına; hepsinin hayatı tıkırında, hepsi birer sevgi kelebeği...
Benim çok isteyipte yaşayamadığım herşeyi gayet rahatça yaşıyorlar. Yaşasınlar gözüm yok ama içimden ben onların yaptığı kötülüklerin onda birini yapmadığım halde neden bu kadar berbat bir hayat yaşıyorum diye de geçiriyorum. İnanamıyorum hani adalet diyorum ister istemez. Kafam kazan gibi. Çok mutsuzum...
Hakkınızda yalancı şahitlik yapan biri iyi midir kötü müdür? Yetişkinliğinize kadar size şiddet uygulayan, hakaret eden biri iyi midir kötü müdür? Bunların ayırımını yapmak sizce zor mudur?
Ben kime ne yaptıysam aynı şekilde yaşadım
Ama bana yapanlar yasamiyor =D
Anlamadım neden
gönül işelerin ah olmaz demişsiniz.ilk defa duydum. belkişde dogru.nişanlısını bırakmıs başka kızla evlenmiş. demekki nişanlısını sevmiyordu onunla evlense mutsuz lacaktı. mesela sevgilisi terkedince ah edenler var bazen anlamsız geliyor napsın belki anlaşamayacaklaını anladı . zor iş bunlar.Bilemedim.
Yani tanidigim bir eleman , baska birine asik oldup nisanlisini birakti, eski isyerimde. Bu birakilan kiz cok ah etti ama 1 mg tutmadi. Cocuk evli, barkli, cocuklu, mutlu , sevdigiyle evlendi. Kizla son konustugumda yalniz ve mutsuzdu, 30larinin baslarinda olmasi gerekiyor simdi, ayrildiklarinda 20lerinin sonundaydi. Gonul islerinde ah olmaz derler, o yuzden olabilir mi?
Universitedeyken en iyiarkadasim sevgilimle yatip kalmisti, bir de yuzume ben seni uzecek bir sey asla yapmam demisti. Ona cok ah ettim, simdi baska biriyle mutlu bir evliligi var, ben yalniz ve mutsuzum.
Aklima diger yedigim kaziklar geldi simdi, amma tokat yemisim be :)
Yani sonuçta sevgililik vs islam dinine göre haramBilemedim.
Yani tanidigim bir eleman , baska birine asik oldup nisanlisini birakti, eski isyerimde. Bu birakilan kiz cok ah etti ama 1 mg tutmadi. Cocuk evli, barkli, cocuklu, mutlu , sevdigiyle evlendi. Kizla son konustugumda yalniz ve mutsuzdu, 30larinin baslarinda olmasi gerekiyor simdi, ayrildiklarinda 20lerinin sonundaydi. Gonul islerinde ah olmaz derler, o yuzden olabilir mi?
Universitedeyken en iyiarkadasim sevgilimle yatip kalmisti, bir de yuzume ben seni uzecek bir sey asla yapmam demisti. Ona cok ah ettim, simdi baska biriyle mutlu bir evliligi var, ben yalniz ve mutsuzum.
Aklima diger yedigim kaziklar geldi simdi, amma tokat yemisim be :)
Ben de onu diyorum. Kendinize eleştiri gelince nasıl savunmaya geçiyorsunuz da, siz başkasının tüm içini ve hayatında neyi hakedip etmediğini biliyorsunuz maşallah. İnsanlarla yaşadıklarınız ve gördükleriniz çoğu zaman o insanların küçücük bir yanı. Veya sorununuza karşı tavrı. Tamamen İyi veya kötü karakteri değil.tanimadigin insanlarin nelere maruz kaldigi neler yasadigini neler yasatildigini bilmeden hükme varman dogru degil
Bence bu beklentiler "ah etme", beddua kültürünün bir getirisi. Bizim toplumumuzda birinden negatif bir hareket görüldüğünde, beddua edip hemen ilahi adaletin tecelli etmesi beklenir. Hatta o "ben ah etmem Allah'a havale ediyorum" diyenler bile içten içe o kişinin cezalandırılmasını bekler ve bundan nerrdeyse emindir.
Ama gelin görün ki hayat sırlar dünyası dizileri gibi değil. Insanların büyük bir kısmı salt iyi ya da salt kötü değil, herkes yaptığının karşılığını anında almıyor, birine göre büyük bir iyilik olan şey başkasına göre büyük hata.
Örneğin bazı insanlara göre hasta bir sokak hayvanını tedavi ettirmek, beslemek iyi bir şey iken kimine göre yanlış, o masrafı neden bir insana yapmadın diye sizi suçlayabilirler.
Ben kendim de dahil hiç kimsenin 100% iyi olduğuna inanmayı bırakalı çok oldu, eskisen çok takardım bu konuları ama, iyilik/kötülük konularını sallamaya başlayınca rahatladım. Ilahi adaleti bu dünyada aramıyorum, gerçek cezaların kesileceği boyuta ölümden sonra geçeceğimize inanıyorum.
Bence bu beklentiler "ah etme", beddua kültürünün bir getirisi. Bizim toplumumuzda birinden negatif bir hareket görüldüğünde, beddua edip hemen ilahi adaletin tecelli etmesi beklenir. Hatta o "ben ah etmem Allah'a havale ediyorum" diyenler bile içten içe o kişinin cezalandırılmasını bekler ve bundan nerrdeyse emindir.
Ama gelin görün ki hayat sırlar dünyası dizileri gibi değil. Insanların büyük bir kısmı salt iyi ya da salt kötü değil, herkes yaptığının karşılığını anında almıyor, birine göre büyük bir iyilik olan şey başkasına göre büyük hata.
Örneğin bazı insanlara göre hasta bir sokak hayvanını tedavi ettirmek, beslemek iyi bir şey iken kimine göre yanlış, o masrafı neden bir insana yapmadın diye sizi suçlayabilirler.
Ben kendim de dahil hiç kimsenin 100% iyi olduğuna inanmayı bırakalı çok oldu, eskisen çok takardım bu konuları ama, iyilik/kötülük konularını sallamaya başlayınca rahatladım. Ilahi adaleti bu dünyada aramıyorum, gerçek cezaların kesileceği boyuta ölümden sonra geçeceğimize inanıyorum.