- 17 Temmuz 2011
- 7.001
- 3.629
- 34
-
- Konu Sahibi necektinbekadin
Evet aynen öyle. Neyin nesidir bu çözemedim. Hani sonunda iyilik kazanırdı?
Bir insanin sadece seni uzmesi, veya kotuluk yapması onun kotu olup senin dunyalar iyisi yapmaz .. seni tanimiyoruz ,belki sende hatalar yaptin bilmiyoruz kotu dediklerinide tanimiyoruz
Nedense herkes ay ben cok iyiyim ama hep uzuluyorum butun iyiler uzuluyor ay evet neden neden boyle diyor bu muhabbetler donuyor nerde gorsem herkes iyise kotuler nerede biride demiyor ki ben cok kotuyum cok mutluyum nihahaha filan
Bence bu işte bi yanlislik var kendimizi iyi taniyalim derim
Ama insanların iyi yada kötü olduklarına siz karar veremezsiniz ki. Size isteyerek ya da istemeyerek bir zararı dokunmuş insanlar olabilir,ama bu onları kötü yapar mı, kötülük sabit bir kavram mıdır yoksa göreceli midir? Ya da üç kötülük bir iyiliği götürür mü acaba?
Mesela arkadaşına çelme takıp düşürdükten sonra sokaktaki kedileri köpekleri besleyen bir çocuk iyi midir kötü mü? Buna kim karar verir?
Verdiğiniz örnekler kendi hayatınızdan anladığım kadarıyla. Üzüldüm adınıza, ama söylediğim şeyi ıspatlıyorsunuz aslında. Bakın diyorum ya size göre kötüdür, size kötülük yapmıştır. Belki yaptığı bazı şeylerden dolayı da iyidir, ödüllendiriliyordur. Kimse saf iyi ya da saf kötü değildir. Yada size göre kötü olan biri bir başkası içindünyanın en iyi insanıdır. Yani iyilik ve kötülük kavramları görecelidir.Hakkınızda yalancı şahitlik yapan biri iyi midir kötü müdür? Yetişkinliğinize kadar size şiddet uygulayan, hakaret eden biri iyi midir kötü müdür? Bunların ayırımını yapmak sizce zor mudur?
Ya kim ben kötüyüm der ki? Kime sorsan çok iyi niyetli, tertemiz kalpli.
Dert mi bilemiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum. Yanlış anlamayın başkalarının mutsuzluğunu istemek değil bu Allah onları daha mutlu etsin ben neden bu haldeyim böyle bir hayatı mı hakettim demek aslında.
Bakıyorum beni hor görenlerin, sırtımdan bıçaklayanların, hayatımı karartanların hayatlarına; hepsinin hayatı tıkırında, hepsi birer sevgi kelebeği...
Benim çok isteyipte yaşayamadığım herşeyi gayet rahatça yaşıyorlar. Yaşasınlar gözüm yok ama içimden ben onların yaptığı kötülüklerin onda birini yapmadığım halde neden bu kadar berbat bir hayat yaşıyorum diye de geçiriyorum. İnanamıyorum hani adalet diyorum ister istemez. Kafam kazan gibi. Çok mutsuzum...
Maleseff maleseff bende oyleyim bazen sorunmu bende diyorum cok dusunuyorum etrafimda kime iyilik yaptiysam arkamdan bicakladi yapmadiklari kotuluk.kalmadi.halen arkamdan konusup yuzume gulen insanlar bkr tane bile arkadasim yok emin olabilirsin cunki herkes cikari icin yanimda oluyor genelde bi isi dusuce ariyor nasilsin iyimisin diye arayan yok.ama ben genede sukrediyorum cunki benim arkadasim.sirtimdan bicaklayan.cok ama pirlanta gibi annem babam var diye birtek.onlar.olsun bana birsey olmaz diyorum.Sende oyle yap bak eger yanimda ailem varsa kimseye ihtiyacin yok bizim oylelerine ihtiyacimiz mi var iyiler bu dunyada belki kaybeder gibi gozukur taki hesap gunu gelene kadarDert mi bilemiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum. Yanlış anlamayın başkalarının mutsuzluğunu istemek değil bu Allah onları daha mutlu etsin ben neden bu haldeyim böyle bir hayatı mı hakettim demek aslında.
Bakıyorum beni hor görenlerin, sırtımdan bıçaklayanların, hayatımı karartanların hayatlarına; hepsinin hayatı tıkırında, hepsi birer sevgi kelebeği...
Benim çok isteyipte yaşayamadığım herşeyi gayet rahatça yaşıyorlar. Yaşasınlar gözüm yok ama içimden ben onların yaptığı kötülüklerin onda birini yapmadığım halde neden bu kadar berbat bir hayat yaşıyorum diye de geçiriyorum. İnanamıyorum hani adalet diyorum ister istemez. Kafam kazan gibi. Çok mutsuzum...