İyiler de bir gün mutlu olur mu?

Haklısınız bunun için biraz detay vermem gerekiyor sanırım.

Mesela babam önceki konumda da bahsetmiştim küçük yaşlardan yetişkinliğime kadar şiddet uyguladı, öldürmekle tehdit etti, kpss ye hazırlanmamı engelledi, çalıştığım zamanlar maaşıma göz dikti, öldürmekle tehdit edip defalarca boğazıma yapıştı. Bir kere sesimi yükseltmedim.

Mesela amcamın kızı. Babam onlarla görüşmüyor. Amcam vefat ettikten sonra özellikle tamamen görüşmeyi kesti. Kuzenimin düğününe babamın tüm tehditlerine rağmen çok rica ettiği amca tarafından birilierinin olmasını istediği ve kardeşim ve annem cesaret edemediği halde herşeyi göze alıp gittim altınımı da taktım. Düğünden sonra hal hatır sormak için defalarca aradım bana geri dönüşü olmadı bir daha da aramadı. Babamın bizi sokağa attığı günler olmuştu bundan da haberi vardı ne annesi ne kendisi durumları müsait olmasına rağmen bir kere arayıp iyimisiniz diye sormadı.

Mesela halam. Babam boşandığı için başıma kalır korkusuyla onunlada yıllarca görüşmedi halam ikinci evliliğini yaparken annem ve ben maddi ve manevi hertürlü desteği verdik. Sonraları babamla barıştılar ve daha geçen gün annemle babamın boşanma duruşması görüldüğünde annemin ve benim aleyimize yalancı şahitlik yaptı...

Örnekleri çoğaltabilirim.

Bana gelince kimse yoğurdum ekşi demez haklısınız ama Allah biliyor ya kimsenin kötülüğünü istemem, bana zararı dokunsa bile istemem Allah'a havale eder geçerim. Kimseyi kırmamaya çalışırım. Çevrem beni çok sever güvenirler. Bunları tüm içtenliğimle anlatıyorum inanın kimseye yalan borcum yok.

Hakkınızda yalancı şahitlik yapan biri iyi midir kötü müdür? Yetişkinliğinize kadar size şiddet uygulayan, hakaret eden biri iyi midir kötü müdür? Bunların ayırımını yapmak sizce zor mudur?

Tamam oyle olmuş olabilir senin cevrende ama iyi veya kötü oldugumuzdan dolayı şekillendigini düşünmüyorum ben gercekten iyi insanlarda iyi yerlerde ve mutlu olabiliyorlar ve gercekten kötü insanlarda bu dunyada cehennemi tadabiliyorlar bunun tam terside oluyor ama herkesin iyi ve kötü anlayişi bir degil .. beni kotu gorende var iyi gorende var cevremde ben onların aynasiyim aslinda :)) ama onlar bilmiyor N necektinbekadin

Hakkınızda yalancı şahitlik yapan biri iyi midir kötü müdür? Yetişkinliğinize kadar size şiddet uygulayan, hakaret eden biri iyi midir kötü müdür? Bunların ayırımını yapmak sizce zor mudur?
Verdiğiniz örnekler kendi hayatınızdan anladığım kadarıyla. Üzüldüm adınıza, ama söylediğim şeyi ıspatlıyorsunuz aslında. Bakın diyorum ya size göre kötüdür, size kötülük yapmıştır. Belki yaptığı bazı şeylerden dolayı da iyidir, ödüllendiriliyordur. Kimse saf iyi ya da saf kötü değildir. Yada size göre kötü olan biri bir başkası içindünyanın en iyi insanıdır. Yani iyilik ve kötülük kavramları görecelidir.

Ya kim ben kötüyüm der ki? Kime sorsan çok iyi niyetli, tertemiz kalpli.

Peki şöyle söyleyeyim o zaman. Ben çok iyi bir insanım diye iddia etmiyorum Allah bilir herkesin içindekileri. Ama bahsettiğim şahısların yaptıkları benim yapmayı kaldıramayacağım türden şeyler ve çok şükür kimseye yapmadığım şeyler. Kimsenin tavuğuna kış demişliğim yok. İnanmak istiyorum içinde iyilik barındıran insanların da bir gün mutlu olacağına bu bana güç veriyor uğraşıyorum uğraşıyorum sonuç sıfır. Benim üzerimden düşünmeyin etrafınızdakilere bakın cidden neden her türlü kötülük bela müsibet iyilerin başına gelir ve kötülük yapmış insanlar daha da bi mutlu yaşarlar?

“İstemez misin ya Ömer, dünya onların, âhiret de bizim olsun!...

Rabbim herkesi biliyor sen sadece sabret ve doğru bildiğin yolda ayrılma.Senin o çok mutlu dediğin kişilerin de içini bilemezssn dışardan öyle gözükebilir belki.Allahım bu dünyada da öldkten sonada yaptığın iyiliklerin mükafatını fazlasıyla verecektir İNŞ,sen sabret ve isyan etmeden devam et

aynen sôyledigin gibi, genelde iyi insanlar mutsuz oluyor nedense, bende bu soruyu kendime çok sordum...sonunda artık eskisi gibi "iyi" olmamaya karar verdim mesafemi koydum

Maleseff maleseff bende oyleyim bazen sorunmu bende diyorum cok dusunuyorum etrafimda kime iyilik yaptiysam arkamdan bicakladi yapmadiklari kotuluk.kalmadi.halen arkamdan konusup yuzume gulen insanlar bkr tane bile arkadasim yok emin olabilirsin cunki herkes cikari icin yanimda oluyor genelde bi isi dusuce ariyor nasilsin iyimisin diye arayan yok.ama ben genede sukrediyorum cunki benim arkadasim.sirtimdan bicaklayan.cok ama pirlanta gibi annem babam var diye birtek.onlar.olsun bana birsey olmaz diyorum.Sende oyle yap bak eger yanimda ailem varsa kimseye ihtiyacin yok bizim oylelerine ihtiyacimiz mi var iyiler bu dunyada belki kaybeder gibi gozukur taki hesap gunu gelene kadar

Olur olur en buyuk ornegiyim
Bi cocugum elimde digeri karnimda kapinin onune konduk esimde yanimizdaydi ...kayinvalide tarafindan

Caresizdim ocagin sogugunda 5 kurusumuz yoktu ..ayrintiya girmeyim ozetle :
Annemlerin durumu iyi fakat esimi istemedikleri icin maddi yararlari yoktu bize senelerce kaynanamla oturduk maddi zorluktan dolayi ev acamadik derken canima tak edip ayrilmaya karar verdim ve o gun hamile oldugumu ogrendim 2.kizima
Aldirmaya karar verdim bikmistim duzensiz hayattan esimi seviyordum yetmiyordu bu sartlarda 2.cocuk olmamaliydi derken esim aldiramayiz dedi ben seni birakmam hersey yoluna girecek dedi veeeee oylede oldu
Kayinvalideyle tartistik hamile oldugumu gitcek yerimiz olmadigini bile bile esime al karinida basinizin caresine bakin dedi esim cok gururludur babamlara gitmek istemesede ocak ayi elimizde para yok esya yok mecbur gittik sonra hersey 1 ay icinde bi yoluna girdi esim devlet memuru oldu ben hamilelik boyunca rahat ve parasi iyi bi ise girdim kizima annem bakti bize ev verdiler esya aldilar..suan 2 kizim var hayatim hayal edemecegim kadar guzel bin sukur mutluyum huzurluyum evimdeyimmm
Onlara mi ne oldu
kaynana : bosandi 30 yillik kocadan
gorumce : bosandi 20 sinde
Oyle yani veee son olarak ben sesini kimseye cikaramayan ayni mal oldugum icin hala gorusuyoruzz buda benden onlara insanlik ornegi ne deyimmm

Benim çok sevdiğim bir söz var; Dünya gamsızla arsızın... Ben de ara ara senin gibi düşünüp üzülüyorum, isyan edecek raddeye geliyorum. Sonra durup düşünüyorum ya bunlar benim sınavımsa diye bir nebze de olsun iyi geliyor. Kendi yaşadıklarımdan çıkardığım bir ders var, 1.derece akrabalarım hariç(anne-baba-kardeş) özverili davranmıyorum kimseye. Arkadaşlarımdan, hayatıma giren herkesten az ya da çok zarar gördüm verici olduğum için. Eğer karşındakine ne kadar az emek veriyorsan o kadar az üzülüyorsun. Bunu deneyebilirsin belki daha az mutsuz olmak adına. Bir de herkesin kaderi farklı, senin hayallerin olan hayatı başkası yaşıyor ama belki sen de başkasının hayallerini yaşıyorsun bilemezsin. Her zaman değerinin farkına var, özel olduğunu ve en iyisini hak ettiğini kendine söyle... Vazgeçme sakın iyi olmaktan ve şükret nefes aldığın için, sahip olduğun her güzel an için...

İyi yada kötü olmakla alakası olmadıgını dusunuyorum
Şansa cok inanırım ben
Bazı insanlar şanslı doğar
Bazı insanlar şansını kendi yaratır
Bazılarına da şans hiç gülmez.

İyiler mutlaka kazanır diye bişeyde yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…