- 10 Şubat 2015
- 51
- 18
- 42
-
- Konu Sahibi necektinbekadin
Dert mi bilemiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum. Yanlış anlamayın başkalarının mutsuzluğunu istemek değil bu Allah onları daha mutlu etsin ben neden bu haldeyim böyle bir hayatı mı hakettim demek aslında.
Bakıyorum beni hor görenlerin, sırtımdan bıçaklayanların, hayatımı karartanların hayatlarına; hepsinin hayatı tıkırında, hepsi birer sevgi kelebeği...
Benim çok isteyipte yaşayamadığım herşeyi gayet rahatça yaşıyorlar. Yaşasınlar gözüm yok ama içimden ben onların yaptığı kötülüklerin onda birini yapmadığım halde neden bu kadar berbat bir hayat yaşıyorum diye de geçiriyorum. İnanamıyorum hani adalet diyorum ister istemez. Kafam kazan gibi. Çok mutsuzum...
Hak etmiyoruz kötü şeyleri ama oluyor değil mi,Cevabı bulursan bana da haber ver lütfen.Dert mi bilemiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum. Yanlış anlamayın başkalarının mutsuzluğunu istemek değil bu Allah onları daha mutlu etsin ben neden bu haldeyim böyle bir hayatı mı hakettim demek aslında.
Bakıyorum beni hor görenlerin, sırtımdan bıçaklayanların, hayatımı karartanların hayatlarına; hepsinin hayatı tıkırında, hepsi birer sevgi kelebeği...
Benim çok isteyipte yaşayamadığım herşeyi gayet rahatça yaşıyorlar. Yaşasınlar gözüm yok ama içimden ben onların yaptığı kötülüklerin onda birini yapmadığım halde neden bu kadar berbat bir hayat yaşıyorum diye de geçiriyorum. İnanamıyorum hani adalet diyorum ister istemez. Kafam kazan gibi. Çok mutsuzum...
hep kötüler mutlu değil mi bende öyle düşünüyorum bazen
bu devirde iyi niyetli olmak suç gibi.
Yüreğinde, neden beni üzenler mutlu oluyor duygusunu taşıyan insan mutsuz olmaya mahkumdur.Dert mi bilemiyorum ama bu duruma çok üzülüyorum. Yanlış anlamayın başkalarının mutsuzluğunu istemek değil bu Allah onları daha mutlu etsin ben neden bu haldeyim böyle bir hayatı mı hakettim demek aslında.
Evet aynen öyle. Neyin nesidir bu çözemedim. Hani sonunda iyilik kazanırdı?
Cevabi bulursaniz bana da soyleyin. Yardimsever, temiz kalpli, iyi niyetli insanlar genelde mutsuz; cesitli kaziklar yemis sekilde koselerinde oturuyorlar.
Gün gelir ,yaşattıklarının hepsini yaşarlar diye umut ediyorum o insanlar için..
Eden,bulur..
Yüreğinde, neden beni üzenler mutlu oluyor duygusunu taşıyan insan mutsuz olmaya mahkumdur.
İnsan kendi kendini mutlu edebilir.
Başkası mutsuz olduğunda, onun payı asla size düşmeyecektir.
Bu yüzden bakış açınızı ve düşüncenizi değiştirmenizi öneririm.
Emin olun siz de mutlu olmaya başlayacaksınız.
Düşündüm düşündüm kötü müyüm diye, bir kötü tarafımı bulamadım valla.
Kendinize acımaktan vazgeçerseniz siz de bir gün mutlu olabilirsiniz belki. Önemli olan içinde bulunduğun durumları tolere ederek mutlu olabilmek.
Ama insanların iyi yada kötü olduklarına siz karar veremezsiniz ki. Size isteyerek ya da istemeyerek bir zararı dokunmuş insanlar olabilir,ama bu onları kötü yapar mı, kötülük sabit bir kavram mıdır yoksa göreceli midir? Ya da üç kötülük bir iyiliği götürür mü acaba?İnanın 7/24 kendine acıyan biri değilim. Arada gelir bazen böyle duygular. Kimsenin hayatını da takip etmem rutinde. Yılda bir 2 yılda bir denk gelirsem görüyorum ve işte o zaman aradaki farkı daha iyi anlayabiliyorum. Ben geçen bu süre içinde neleri kaybettim kendimden, hangi çabalarım boşa çıktı, başıma ne işler geldi? Ve cidden kötülük barındıran insanlar nasıl bu denli mutlu olabiliyorlar? Bir de her mutlu kötüdür gibi bir çıkarım yapmıyorum.