- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
-
- Konu Sahibi Benimdilemmam
İletişimi kesmene gerek yok. Herkese belli bir mesafede dur. Onlar sana ne kadar geliyorsa sen de onlra o kadar yaklaş. Çoğu kişi için fedakarlık, fazla iyi davranmak insanların kendisini değerli, iyi olanı yetersiz, aciz görmesine sebep oluyor ne yazık ki
Yokmuş gibi davran
devir o kadar değişmiş ki
iyilik et kötülük bul resmen
evet aynen
işte ortak arkadaşların yanında annem öldü sen benimle ilgilenmedin muhabbeti yapıyor
halbuki hiç alakası yok iş yerinde insanlar durdurup ne iyi arkadaşsın sen diyorlardı
ama benim olmadığım ortamda sürekli konserler , kızlı erkekli ortamlarda sabahlamalar, geziler , piknikler
insan anlayamıyor gerçekten annesi ile ilgili düşündüklerini
Allah rızası için yaptıklarıma karşılık beklemiyorumBenle ilgilenmedin dediğinde elimden bu kadarı geldi dersin. Ama onun dışında yapılan iyiliklere karşılık beklemeyin lütfen. Allah rızası için bir şey yapmak bu kadar zor olmaması gerek.
Ben bazı şeyleri yaşayarak öğrendim. Sonra baktım ki psikolojide bazı davranışlar zaten tanımlanmış. İnsanın mayasında var yani. Senin konun da bunlardan biri.evet aynen
işte ortak arkadaşların yanında annem öldü sen benimle ilgilenmedin muhabbeti yapıyor
halbuki hiç alakası yok iş yerinde insanlar durdurup ne iyi arkadaşsın sen diyorlardı
ama benim olmadığım ortamda sürekli konserler , kızlı erkekli ortamlarda sabahlamalar, geziler , piknikler
insan anlayamıyor gerçekten annesi ile ilgili düşündüklerini
bu çok başıma geldiArkadaşlar hepinize iyi bayramlar öncelikle,
Bugüne kadar bir çok iyi niyetimin kurbanı olarak hiçbir yaptığım şeyin görülmediğini anlıyorum
eşimle zaten sorunlarımız var hiçbir zaman yaptıklarımı görmemiştir ,bir yandan işyerinde yükselme derdi bir sürü çalışma yapmak zorundayım birde bu sorunlar canımı sıkıyor
ama en son annesini kaybeden işyerindeki bir arkadaşım için 2 hafta evinden çıkmayıp herşeyine koştum
onunla ağladım kimseyle konuşmak istememesine rağmen yine de evlerinde yardımına hazırdım
en son bu arkadaşında benim iyi niyetimi suistimal ettiğini görünce artık kendimde aramaya başladım bir şeyleri
konuşmayı düşündüm ama etkili olmayacağını anladım
iyi niyeti suistimal edilen arkadaşlar nasıl toparladınız durumu?
tamamen o kişilerle iletişimi kestiniz mi ? yoksa yaptıklarınızı mı bıraktınız?
Yaptığın iyilik seni yükseltir. Allah rızası için yaptım de kapat konuyu.
yardım gerekecek olursa birdaha red et bu kişiyi
.
bu çok başıma geldi
çünkü insanların çoğu iyi niyetli olduğumu görünce "saf " yerine koyuyor ve hatta yüzüme bile söyleyen oldu o derece terbiyesiz insanlar var
ama biz aldırmıyor görünsek de bu görmediğimiz duymadığımız anlamına gelmiyor neyse..
ben genelde kendimi geri çektim
ve aşırı kıymetli oldum geri çekince
ha sonra naptım asla da geri yüz vermedim o insanlara .. mesafeli merhaba merhaba
bişey mi rica etti kusura bakma canım işim var bu ara yoğunum...
ama kmi de var kıymet biliyor sen bir veriyorsun iki veriyor
işte onlar sayesinde de gerçek dost edinmiş oldum o yüzden hiç tabiri caizse "saf"lığımdan da vazgeçmedim:)
kıymet bilene vermek lazım iyiliği güzelliği yani kısaca..
Ben bazı şeyleri yaşayarak öğrendim. Sonra baktım ki psikolojide bazı davranışlar zaten tanımlanmış. İnsanın mayasında var yani. Senin konun da bunlardan biri.
İnsanlar kendilerini zayıf/üzgün/fakir/zavallı/başarısız zamanlarında bilen kişileri gün gelip o durumdan çıktıklarında etraflarında istemiyorlar. Yeni arkadaşlar sadece iyi halini biliyor, ona saygı duyuyor, hiç kötü olmamış gibi numara yapmasına kanıyor. Oysa sen onun en kötü zamanlarını biliyorsun. Hem ona o kötü günleri hatırlatıyorsun, hem de senin bildiklerinden dolayı ona diğer arkadaşları kadar saygı duymadığını düşünüyor.
Senin arkadaşın üstüne üstlük kıymet bilmiyormuş. Boşver. Bundan sonra ona göre davranırsın. Tüm ilişkilerinde hep veren taraf, affeden taraf, elindekini bırakıp koşan taraf ne yazık ki sömürülüyor, saygı görmüyor, çabuk vazgeçiliyor. Çok acı ama doğru. Birine koşmadan evvel bir durup düşün bundan sonra.