İyi günler diliyorum

ayhanimsun

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
22
6
66
Ben bir eğitmenim. Öğretmen değilim. Branşım Klasik Bale. Akademik Bale eğitimi konusunda eğitim vererek bale yi sadece para kazanmak değil zor bir sanatı çocukları sakatlamadan öğretmek gerektiğine inanıyorum. Bütün uygulamalı sanatlarda da pedagoji bilgisisinin gerekliliğine inanıyorum. Fransa da ve diğer batı ülkelerinde sanat hocalarına ya "maestro" ya da "Pedagog" diye hitap edilir. Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var. Bir öğrencim, kaza sonucu sakat kalmış bale bir sanatçısı genç. Belki ilerinin Tan Sağtürk'kü, belki de ondan bile iyi dans edecek bir gencin feryadını paylaşmak istiyorum. Saygılarımla.

MemetSefa Öztürk EngelSiz ülke üyelerine bir mesaj gönderdi. -------------------
-Konu: FARKINDA OLMAK
Çok garip !!2gündür çok garip duygularla boğuşuyorum...Ama karşılaştığım aksilikler karşısındaki kifayetsizliğim,gördüğüm yanlışlara müdahele edemeyişim içimi kemiriyor.Bazen insan elinde sihirli bir değneğe sahip olup herşeyi kökten değiştirmek ister ya,işte aynen böyle bir hissiyat içimde, bir çığ halinde devleşen, benliğimi katmış önüne,kan kustururcasına çare aratan ve sürükleyen...ama çare bulmak ne mümkün,sanki tüm serzenişler nafile. Neresinden ele almalı, neresinden başlamalı? Boynu eğri deve gibi, nerem doğruki diye mi düşünmeli?!Bugünlerde Anklarada toplu taşıma aracı kullanmak zorunda kalıyorum..Metro ya da tramvay değil malesef,eğer bunlar olsaydı işim oldukça kolaydı. Avrupa kenti olmaya çalışan şehirlerde allahtan bu istasyonlar çok donanımlı ve modern...Bu konuda yurdumun hakkını yememek lazım... Pekiiii...ya karayolu ulaşımına ne demeli ???Tam 2saat yol kenarında beni alabilmesi için bir otobüs geçmesini bekledim, geçen tüm otobüslerin veya minibüslerin ya kapısı dar geldi, veya şoför kendi gücüne güvenemediğinden olsa gerek, durması için işaret etmeme rağmen, olumsuzca "hayır" anlamına gelen bir el hareketiyle hız kesmeden bana yanıt verdi ve gitti... Belediye otobüslerine baktığımızda çok nadir olarak gördüğümüz engellilere uygun otobüslerin neden sayısı arttırılmıyor ? Belediyelerin kapsamında kaçtane bu araçlardan olduğunu bilmiyorum ancak sayıları oldukça az bunu biliyorum. Peki bi engellinin elinde 3saatte bir geçen bu aracı yakalayabilmek adına özel bir hareket-saat çizelgesimi bulunmalı ? Aslında işte bu durum olayı tam olarak betimliyor ve "ENGELSİZ" kavramı burada doğuyor. Çünkü sağlıklı bir birey (allah sağlığına zeval vermesin) bu basit donanıma sahip olan ve engellilere uygun hale getirilmiş aracı yani otobüsleri kullanabiliyor, ama bedensel engele veya özüre sahip kişi ve kimseler normal araçları kullanmaktan yoksun kalıp, engelli hayatında bir engelle daha karşılaşmış oluyor... Yönetimdeki insanların sürekli olarak "HADİ ENGELLİLER, EVLERE KAPANMAYIN,PERDELERİ KAPAMAYIN" şeklindeki kuru sloganları, engelli 8,5 milyon insanımızı hayata bağlamaya yeterlimi sizce ? Onlar bağlanmaya çalıştıkça bu gibi olumsuzluklar onları bağlanmaya çalıştıları yerden daha çok kopartmıyor mu ? Bu yazıyı yazmamın sebebi; herhangi bir ayaklanma yaratmak değil elbette :)Bu yazıyı okuduktan sonra algılayıp yanlış olanı görebilenler ileride evlatlarını veya şimdi ki yakınlarını bile bu konuda bir nebze olsun bilinçlendirirse, uzun vade de toplumsal bir başarı yakalanabilir, bu problemler birgün ortadan kalkarsa eğer, günümüzde yaşayan engelli ve gelecekteki engelli adayları için daha kaliteli bir yaşam hakkı doğacaktır... SevgiSizler :)MemetSefa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…