İyi değilim

Gokmavii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
141
65
98
30
Herkese merhaba

Bu başlığı açarken içimden acaba birkaç ay sonra iyileşmiş bir şekilde tebessümle konumu okuyacak mıyım diyorum..

Anksiyete, panik atak, okb hastasıyım.dönem dönem iyi oluyorum dönem dönem diplerde.ama hiç bu kadar ilerlememişti sanırım.takıntılarım beni çok yordu.yaklaşık bir sene önce başka bir takıntım yüzünden konu açmıştım buraya.ilaç ve terapi ile iyileştim atlatmıştım yani.şimdi ise bambaşka bir takıntı oluştu.yemekten içmekten kesildim uykusuzluk vs.aynı şeyler.tam atlattım yendim diyorum başka bir olay yaşıyorum.çok korkuyorum kendime zarar vermekten.aileme de yük olmak onları üzmek istemediğim için bu kez belli etmiyorum.ama çok yoruldum.lütfen takıntın her neyse geçecek diyin ben de yaşadım diyin.buna ihtiyacım var

Korkma sadece sunu bil her zaman böyle olacak geçecek diyemem geçmiyor bunu en iyi ben biliimb evet tam iylestim kurtuldum diyorsun ummadık bir olay herseyi basa sarıyor ilaç tedavisi size kilo aldırmıyor ise hiç bırakma bana tam 30 kilo aldirdi ve vitamin değerlerine baktır d vitamini b 12 çok önemli bunların eksikli depresyon yapar rabbim sifa versin bizim gibiler

Ilaç tedavisi kilo aldırmadı bende tam tersi bir korku var zayıflamaktan korkuyorum iştahsızım tekrar ilaca başlama yolu gözüktü bana ama çok yoruldum artık.gerçekten geçmez mi diyorsunuz

Ilaç tedavisi kilo aldırmadı bende tam tersi bir korku var zayıflamaktan korkuyorum iştahsızım tekrar ilaca başlama yolu gözüktü bana ama çok yoruldum artık.gerçekten geçmez mi diyorsunuz
O senin elinde işte kendini teselli ediyorsan vurgunduymaz isen veya hayata karşı aktif isen geçer .. geçmez diye birşey yok ama benim gibi duyusal hemen herşeyden etkileniyor her olayı kendine ve ailene karsi yorumluyor ve ev hanımı isen hiçbir aktiviten yok ise bir müddet iyi olursun bir müddet kotu ama ben ve çevredeki kişilere bakılınca herkesde bu OKB var ama bazıları üstüne durmuyor bazıları duruyor hangi ilavi kullanıyorduz ve bu OKB ve depresyon serotonin hormonu ile ilgili buda beslenmeye bağlı şuan benim de hiç istahim yok ve ben kilolu olmama rağmen kilo veririm de hasta olurum diye korkuyorum

Bu hastalık zaten vurdumduymazları bulmuyor ki bizim gibi hassas takıntılı insanları buluyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.ben 6 yıl içinde 3 kez lustral kullandım dönem dönem iyi oldum doktor kontrolünde bıraktım.aslında iyiydim 2 hafta öncesine kadar.. yeni bir takıntı oluştu bu çok farklı diğerlerinden..inşallah en kısa zamanda iyileşiriz

Bu arada işsizim ve sürekli evdeyim bu da çok tetikliyor biliyorum ama şu zor dönemde iş bile bulsam çalısamamaktan korkuyorum.bu halde hiç kimseye faydam olacağını düşünmüyorum

Bu arada işsizim ve sürekli evdeyim bu da çok tetikliyor biliyorum ama şu zor dönemde iş bile bulsam çalısamamaktan korkuyorum.bu halde hiç kimseye faydam olacağını düşünmüyorum
Diyorsunki Allahım ne olur bu takintim geçsin başka ne takıntı gelirse üstünde bu kadar durmayacam sonra o takinti gidiyor başka takinti geliyor aman Allah diğer takıntı daha hafif mış diyebiliyor Sun ve lustural çok hafif bir ilaç doktorlar bile içiyor onu tansiyon dengeleme olarak da veriyorlar kendinize eziyet etmeyin hayatınız akıp gidiyor dediğim gibi kilo çok aldirmasa idi bana ilacım devam ederdim ama şu da var ilacı yeni biraktiysaniz bir 15 gün çok kotu olursunuz ama sonra toparlanirsiniz yani sizin kendinizi cozmeniz lazim

İçimden geçenleri aynen yazmışsınız kafamda sürekli takıntıları kıyaslıyorum.bu daha zor bu seferki daha kötü diye.lustrale evet hafif bir ilaç diyorlar bana şimdiye kadar faydalı oldu bakalım bu defa nasıl olir bilmiyorum.ilk günler çok zor geçiyor zaten antidepresan alınca.sonra bünye alışıyor.desteğiniz için çok teşekkür ederim inşallah daha iyi oluruz daha güzel günler görürüz

Amin inşallah tekrardan geçmiş olsun

Bende anksiyete ve panikatak düzeldi, takıntım yok. Bende asosyal ve yalnız biriyim ,insanlarla aram iyi değil buda benden bir problem

teşekkürler! panik atak ve anksiyete bozukluğu iki yıl doktor kılavuzluğunda istikrarlı ilaç kullanımı ile geçti.Şimdide akşamüstleri ıhlamur demliyorum , relax olmak güzel : )

teşekkürler! panik atak ve anksiyete bozukluğu iki yıl doktor kılavuzluğunda istikrarlı ilaç kullanımı ile geçti.Şimdide akşamüstleri ıhlamur demliyorum , relax olmak güzel : )

Sizin adınıza sevindim:)
Ben de atlattığımı düşünüyordum tedaviyle.ama bu hastalık öyle bir şey ki tamam bu takıntı geçti diyorsun diğeri başlıyor.yoruldum artık gerçekten bu kadar hassas bu kadar düşünceli olmaktan

Çok soruyorum kusura bakmayın ama sizde de kötü bir düşünceye odaklanma,beyninin onu asla unutamaması gibi şeyler oluyor muydu?gereksiz birinin yaptığı espriyle dünyam karardı resmen.o kişiyi ve dediğini unutamıyorum çok kötü şeyler geliyor aklıma..

Benim yaklaşık 5 sene öncesine kadar öyle acayip bir takıntım oluşmuştu. Geceleri uyuyamıyordum düşünmekten, yaptığım şeye odaklanamıyordum. O olayın üstünden seneler bile geçmiş, ben hala etkisinden çıkamamıştım. O zaman okb nedir bilmiyordum tabi ki. Üstüne de düşmedim açıkçası. Çevremde hiç benim gibi olan -ya da belli eden- yoktu, o yüzden bu davranışımın garip olduğuna kanaat getirdim. İlaç falan kullanmadım o senelerde. Belli bir zaman sonra kendiliğinden düzeldi, takıntı olduğunun farkında bile değildim. Akışına bıraktım, ama o duygu ve düşünceler beni yedi mi: bal gibi de yedi. Bir kaç sene sonra panik atak krizi geçirdikten sonra 1,5 sene ilaç kullandım. O da acayip kilo aldırdı bana ya. Şişmiştim resmen. Ataklarımı ve takıntılarımı baya söküp almıştı.

İlacı da bırakalı 3 sene oluyor yaklaşık; ataklarımdan eser kalmadı. Arada ufacık takıntılar yokluyor, ama kendi kendimin destekçisi olarak atlatıyorum. Rahatlamak ve gevşemek için papatya çayı demliyorum. Problemim kalmadı şükür.

Sizlere de çok geçmiş olsun, iradenizle yenebilirsiniz bunu.

Doktorca konmuş bir teşhis yoktu ama aşırı kaygılı bir insana dönüşmüştüm. Bir kan verdim ki D vitaminim yerlerde yok denecek kadar az. Vitamin takviyesi alır almaz iyileştim elhamdulillah.
Burayı okuyan benzer sıkıntıdaki insanlara kesinlikle kan testi öneriyorum.

Çok teşekkür ederim mesajınız için
Bende yaklaşık 7 senedir panik atak anksiyete ve okb ile mücadele ediyorum.Dönem dönem iyi oluyorum ama en ufak bir olay ya da düşünce tekrar başa döndürüyor beni.o düşüncede takılı kalıp hayatı kendime zehir ediyorum.ilaç ve terapi de aldım dönem dönem.hatta en son 2 ay once tedavim bitti.iyiydim fakat dediğim gibi başka bir takıntı oluştu.açıkçası tekrardan özel pskiyatriste gitmeye ne mecalim var ne de maddi durumum.aileme bile yansıtmıyorum üzülmesinler diye..
Bu biraz da insanın iradesiyle ilgili biliyorum ama akıl ve mantık devre dışı kalıyor bu hastalıkta.felaketleştiriyorum hep olayları.ben de melisa çayını denemek istiyorum birkaç güne. Inşallah faydası olur da tekrar tedaviye başlamadan bu kez atlatabilirim

Kim ne dedi size nasık bir espri yaptı çok merak ettim

Aslında birçok forumda rastladım buna.vitamin eksikliğinin bu tür rahatsızlıklara yol açtığını söylüyorlar.uzun zamandır kan testi de yaptırmadım.en kısa zamanda yaptırsam iyi olacak.keşke sadece buna bağlı olsa hastalıgım ama malesef ben kişilik olarak da yatkınım olayları felaketleştirmekte ve bir şeyleri takıntı yapmalta..sanırım biraz da yetiştirilme tarzı
Teşekkürler mesanınız için

Rica ederim. İnancınız nasıl bilmiyorum ama benim aklıma kötğ bir şey geldiğinde hemen kendime kızarım sakın şeytanın dolduruşuna gelme diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…