Mahalle bakkallari bugunun orta yaslilari ve yaslilari icin unutulmaz esnaflari idi. Her sokakta bir bakkal olur ve yasadigimiz sokak ta mutevaziliklari, cana yakinliklari sebebi ile onlarda ailemizden biri gibi olurlardi. Hele ki veresiye yapan memur ailelerde mahalle bakkallarinin onemi tartisilmazdi. Bugun mahalle bakkallarini yerini buyuk marketler, veresiye defterlerinin yerini ise kredi kartlari almistir. Eskiden bakkallar kampanya ve reklam ihtiyaci duymaz kendi sicakligi ve hosgorusu ile musteri kitlesini toplardi. Simdi yeni acilan bir market icin iyi bir market acilisi organizasyonu gerekmektedir. Bununla da bitmez etkili ve uzun metrajli reklam kampanyalari yapmak uzere marka ajanslari da bu yeni nesil buyuk marketlerin reklam danismanligini yapmaktadir. Market acilisinda kullanilan satafatli suslemeler ve gorsellik bir yana dursun musteriye satisa yonlendiren en onemli unsur tanitim organizasyonu sirasinda kullanilan kampanyalarin etkili olmasindan gecer. Gunumuzde belirli bir sermaye koyarak market acmak hicbir sekilde yeterli degildir. Marketler zinciri bile kurmus olsaniz satisini yapiyor oldugunuz urunleri musterilerinize tanitacak ve onlari urun alimina yonlendirecek tanitim elemanlarina ihtiyaciniz vardir. Bu organizasyonu genellikle urun marka sahipleri marka ajanslarina yaptirmaktadir. Market yetkililerine de bu organizasyonun takibi kalmaktadir. On yili askindir bu ajanslar icerisinde yerini alan kurulusumuz, market acilisi yapacak olan girisimcilere etkinlik ve susleme kapsaminda hizmet verirken ayni zamanda acilacak olan marketlere urun veren markalarin da marka ajanslari statusu ile tanitim organizasyonlarini yapmaktadir. Gida veya giyim uzerine acilmis veya acilacak olan tum muesseselerin reklam kampanyalarina ve aktivitelere ihtiyaci vardir. Bir reklamin etkin olmasi icin hassas bir analiz gerekmektedir.