ben özele gitmiştim özelden dilediğiniz zaman gidebilirsiniz ama bence üzülecek bir rakam değil kendinizi yıpartamayın keyfine bakın. kalp, böbrek, mesane, bağırsaklar, beyin vb uç noktaları inceliyor perinatoloji doktoru. Yeni bir risk değerlendirmesi çıkarıyor yüksek risk düşük risk diye ben gittiğimde herhangi bir sorun çıkmamıştı biraz korkulu ve panikle gitmiştim lakin herşey normaldi evet orada size ikili test ve ultrasonik bulgulara bakılarak down sendromu teshişi mümkün olmadığını söylüyor. örneğin ikili test kombine 1/10000 bu kesin olmayacak anlamına gelmiyor sadece risk uzaklaşıyor sizin 1/700 küsür çıkmış kombine ideal bir değer risk sadece sizde değil 1/10000 olanda da var sadece korkmanız gereken down sendromu değil ki bin bir çeşit hastalık var allah korusun düşük riski var benim ilk gebeliğimde ikili test 1/10000 di 6 ayda kaybettim hayat bu başımıza ne geleceği belli olmuyor 2 gebeliktede 1/1245 dü yani siz beslenmenize ve dinlenmenize dikkat edin herşey gönlünüzce olsun.