Çok Feci ya..Çiyan dediğiniz sanırım Akrep Oluyor...
İnternnette bir araştırın derim...Evinizi taşımalısınız..Yuva yapmışlar ise kurtulamassınız.
Çiyanlar genellikle toprak altında yuvalanırlar. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde yağmurların yağması ile çıyan yuvaları su altında kaldığı zaman çıyanlar yuvalarından çıkıp evlerimize kadar gelir ve yüksek yerlere çıkarlar. Çıyanlar genellikle çevremizde gece görünürler. Çünkü beslenmesini ve gezinmesini gece yaparlar. Gündüzleri yuvasında pasif olarak hayatına devam eder.
Çiyanlar besin olarak yakaladıkları börtü böcek ve haşere türlerini ne olursa olsun her şeyi yerler. Bazı Çıyan türleri büyük haşere çeşitlerini yani fareleri bile ısırıp öldürdükten sonra besin olarak kullanırlar. Çıyanlar besin olarak bazen de meyvelerin ve sebzelerin suyu ile beslenirler.
Çıyan ile mücadele çok zordur. Çünkü çıyan zor ölen bir haşeredir. Bunun için çıyan ilaçlaması mutlaka yasal çalışan ilaçlama firmaları tarafından olmalı. Çıyan ile mücadele kesinlikle ferdi veya işin ehli olmayan kişilere yaptırmamak gerekir. Çıyan ilaçlama için mutlaka profesyonel yardım alınmalı.
Çiyan zehirli bir haşeredir insanı ısırdığı ve soktuğu zaman insanı zehirler. Çıyan ısırılan kişi mutlaka en kısa zaman içinde sağlık kuruluşuna başvurmalı. Çıyanlar gece aktif oldukları için insanlar farkında olmadan insanları sokar zehirler.
Çiyan ilaçlama kullanılan ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı yoğun kokulu sıvı ilaçlardır. Çıyan çok zor ölen bir canlı olduğu için mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Kullanılan ilaçlar ziraat mühendisi kontrolü altında hazırlanan ilaçlar olmalı.
internetten buldum bu bilgileri.
aman dikkat et bebeğinde varmış Allah korusun.
elaızğ merkez de misin?
canım çok sağol ya.peki internette bakarken ilaç ismi falan buldunmu.ben bi sürü ilaç kullandım olmadı.burda ilaçlama firması yok.belediyeye söyledim gelmiyolar bi türlü.çok çaresiz kaldım ya.bu evden de çıkamam yaza kadar.bilmiyorum ne yapacağımı..
ciyan ne oldugunu bilmiyordum..az önce googleden baktim resimlere...cok igrenccccc...kafamçokkarıştı
ÇiYAN İLE MÜCADELE VE ÇIYAN İLAÇLAMA
Çiyan ilaÇlama iÇin kullanılan ilaÇlar etkili yoğun sıvı ilaÇlar olmalı. Çiyan ilacı olarak dışardan alınan tarım ilaÇları kesinlikle fayda vermez. Çiyan ilaÇlama iÇin mutlaka ilaÇlama firmasından bilgi alın ve ilaçlama şirketi tarafından ilaÇlatın. Çünkü ferdi yapılan müdahalede hem tehlikelidir hem de net bir sonuÇ alınmaz. Çiyan ilaçlaması yapan personeller mutlaka bu işin eğitimini almış profesyonel kişiler olmalı. İlaçlamada kullanılan ilaçlar mutlaka sağlık bakanlığı onaylı ilaÇlar olmalı ve ilaÇlamada kullanılan ilaçlara ziraat mühendisi kontrolünden geçmeli. Çiyan gördüğünüzde mutlaka ilaçlama isteyin Çiyanın ısırması için beklemeyin çiyan ilaçlamasında hem sizin sağlığınızı koruyalım hem de sizleri haşereden kurtaralım.
mutlaka profesyonel bir yardım alınmalı diyor heryerde.
internette böcek ilaçlama firmalarının siteleri var, telefon numaraları var. bi ulaş onlara konuş belki ilacı yollarlar sana.
canım ya çıksana o evden bebişn varmış aman dikkat et ne olduğunu bilmiyorum ama adı bile kötüü
IĞĞĞĞĞĞĞ bu böceğii biliyorum ben bahçelerde karadenizde çok varrr .Bunun adıı çiyanmış demekkk bir yaşıma daha girdim akannehir
canım elazığda nerdesin bilmiyorum ama ben arıcaktayım.burda tek kaloriferli yer bu lojman.hem bu mevsimde sobalıda olsa ev bulmam çok zor.2. döneme kadar çıkamam.belki havalar soğuyunca kış uykusuna yatarlar diye bekleyip ümit ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?