[h=2]İTÜ'lü öğrenciler Soma faciasını protesto ettikleri iddiasıyla 3 gün önce işgal eylemi başlattı. Eylemin son gününde çekilen bir fotoğrafta yer alan 19 Mayıs mesajı şok etkisi yarattı.[/h][h=4]"19 MAYIS 1919 PONTUS SOYKIRIMI" SLOGANI[/h] HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, dün İTÜ'de öğrencileri ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında eylemcilerin bir sıraya yazdığı slogan oldukça dikkat çekti. Yazıda "19 MAYIS 1919 PONTUS SOYKIRIMI" mesajı yer alıyordu.
[h=4]ODTÜ'LÜLERİN BİZANS GÖNDERMESİ, 1453 MESAJI[/h] Daha önce de ODTÜ'lü bazı öğrencilerin, 1071 Malazgirt'e göndermede bulunarak Bizans askerlerine ait kıyafetler giymesi dikkat çekmişti. Ayrıca Gezi olayları sırasında İstanbul'da bazı duvarlara İstanbul'un fethi hatırlatılarak "Zulüm 1453'te başladı" şeklinde yazılar yazılmış ve büyük tepki toplamıştı.
Adamlar Soma yi bahane edip, Pontus Katliami yapildi diyor ya..
Vatanhainleri ya..
Bu kadar olmaz..
Allah Basbakanimiza güc kuvvet kudret versin.
Bu mahluklari gördükce Basbakanimizin kimlerle nasil urasmak zorunda kaldigini bir kez daha anliyorum ve destekleyen herkeseten Allah Razi olsun diyorum..
Yakinda 19 mayisi Pontus Katliami yil dönümü ilan ederler..
Ayni zamanda bu kisilerin eline firsat gecince cikar 19 mayisi kutlayamiyoruz diye yakip yikarlar..
Her olayi degerlendirirler..
Başbakanın bu tarz şeyleri pek taktığını sanmıyorum zira onun ağzından bunca yıldır Türk milleti lafını duymadım. İcraatlarıyla da Türk halkına ne kadar değer verdiğini gösterdi. Bu insanlar orada burada Pontus, Kürdistan, Bizans vs yazabiliyorsa onlara bu cesareti verene bakmak lazım.