Itp hastası olup dalağını aldıran arkadaşlar sonradan gebelikte pırtılaşma sorunu yaşadınız mı?

zeynepppppppp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2016
3.170
2.476
83
38
Slm arkadaşlar ben 5 yaşında ıtp hastalığı yaşadım ara ara gelip geçti taki 28 yaşında evlendim 2 aylık evliyken tekrar trombositlerim düştü 6 ay boyunca uğraştırdı bizi bi türlü yükselmedi ameliyat olmaya karar verdim ve oldum. Çok şükür 3 senedir hiç bir problemim yok. 4 senedir evliyim ama çok zor gebe kalıyorum. Kolay gebe kalamıyorum sadece 2 defa gebe kaldım ve ikisinde de kimyasal gebelik yaşadım. Genetik ve pırtılaşma testi yapıldı. Sonuç bekliyoruz. Doktorum düşüklere 2 şey sebep olabilir dedi;

1. Sebep vücudun gebeliği tanımayıp öldürebilir dedi tıpkı ameliyat öncesi trombositlerini öldürdüğü gibi. Bağışıklıkla ilgili bi durummuş bu

Yada

2. Sebep ameliyattan ötürü trombositlerin pasif duruma geçip pırtılaşmaya sebep olabilir dedi.

Bu durumu yaşayan varsa lütfen yazsın bana. 32 yaşındayım ve eşimde 38 yaşında. Çok ağır bi travma yaşıyorum bu düşüklerden ötürü. Eşimin varikoseli vardı ameliyat oldu düzeldi gibi ama düşükler beni mahvediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…