‘İtinayla tez yazılır’: 20 bin TL’yi gözden çıkarana iyi bir doktora, lisans daha da ucuz

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
‘Akademik danışmanlık’, ‘bitirme projesi danışmanlığı’, ‘tez danışmanlığı’ adı altında parayla yazılan ‘naylon’ lisans tezlerinin fiyatı iki ila üç bin, yüksek lisans tezlerinin ise üç ila on bin TL arasında değişiyor.

Fotoğraf: Reuters

Habertürk’ten Yusuf Doğan’ın haberine göre, ‘parayla tez yazma’ sektörünün büyüklüğü, kayıt dışı olduğu için tam olarak bilinemese de sürekli artan özel üniversite sayısıyla beraber naylon tezlerin öğrenciler arasında giderek daha da yaygınlaştığı belirtiliyor.

Özellikle özel üniversitelerin etrafındaki kırtasiyelerin ve fotokopi merkezlerinin bu işin merkezinde olduğu ve sektörün internet ortamına kaydığı ifade ediliyor.

‘Tez danışmanı’ adı altında hizmet veren kişiler, alanlarına göre özel ekipler ve veri tabanlarıyla çalışırken, çalışma gruplarında akademisyenler de bulunuyor.

Doktora için 20 bin TL
Araştırmaya göre, lisans tezlerinin fiyatı iki ila üç bin, yüksek lisans tezlerinin ise üç ila on bin TL arasında değişiyor. Doktora ve doçentlik tezlerinde ise bu rakam 2o bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Anket çalışması, çeviri, yabancı kaynak kullanımı ve teslim süresi tezin son fiyatını etkileyen unsurlar arasında.
http://www.diken.com.tr/itinayla-te...cikarana-iyi-bir-doktora-lisans-daha-da-ucuz/

Kariyer nette ilanı bile vardı, tez ve doktora yazan, ingilizce bilen diye.. Bayağı sektör büyümüş yani.

Düşün ki adam doktor ünvanı alacak ama bir tez yazamıyor. Sonra bizim üniversiteler neden dünyanın ilk 500ine giremiyor. Neden olacak işte böyle abidik kubidik naylon tez yazan, oradan buradan çorlama konu ile makale yazan akademisyenler yüzünden. Senin makalelerin, tezlerin bi işe yarayacak, alıntılanacak, yeni bir buluş olacak ki üniversiten prestij kazansın. Biz de Tubitak ve Üniversite projeleri bile akla zarar, Hacı Robot minvalinde...

Normaldir, iki kelimeyi bir araya getiremeyenlerin geldikleri yerleri düşününce bu işin sektör olması hiç anormal gelmedi bana..

Benim tezi de hallediverseler ya.
Yalnız helal olsun ben daha birini yazamadım adamlar bu işten para kazanıyor bir sürü yazıyor. Bir tane daha yazacak olursam hayata küserim
Bazı üniversite hocalarının da yazdığını duymuştum Allah bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…