- 13 Temmuz 2007
- 4.712
- 5
- 43
Bu pasta ismini su sebepten dolayi almistir: kirazlari yangini üstündeki krema ise yangin söndürme aletinin icinden cikan köpüklü suyu temsil ediyor
ben gerci kremasiz yapiyorum, isteyen kremalaida yapabilir
Hamuru icin:
250 g un
100 g seker
125 g tereyag
1 yumurta
1 tutam tuz
1/2 cay kasiyi kabartma tozu
Ici icin:
1 kavanoz hosaf visne
1 Paket Vanilya puding
250 ml visne suyu
100 ml süt
Üstü icin:
75 g tereyag
75 g seker
75 g un
75 g dövülmüs findik
1 paket vanilya
Istege göre krem santi
Hamurun malzemeleri yogurulup hamur elde edilir.
Üstünü kapatip 30 dakika buzdolabinda bekletilir.
Buzdolabindan cikartilip, acilip yaglanmis pasta tepsisi veya yuvarlak pasta kabina yerlestirilir. Kabin kenarlarinada hamur koymayi unutmayin!
Visnelerin suyu süsülür, ve bir tencereye alinir, icine süt ilave edilir. Eger visne suyu süt karisiminiz 500 ml den fazla ise 2 paket vanilya pudingi kullanmak gerekmektedir. Bu ic malzemeler istege göre degisebilir, tepsi icin mesela ben 2 kavonoz kullaniyorum.
Visne suyu ve süt karisimi ile puding pisirilir. Kaynamaya baslayinca icine visneler eklenir. Bir iki dakiki fokurdadiktan sonra ocaktan alinir, bir kac dakika beklettikten sonra hamurun üstüne dökülür.
Üstü icin yine bütün malzemeler yogurulur. Genelde pötür pötür olmasi lazim hamurun yani kivamli hamur degildir, pötür pötür kuru bisküvi veya ekmek gibi ufalanir olmasi lazim (umarim anlatabilmisimdir)
pütür pütür ufalayarak kekin üstüne dökülür.
Daha önce isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 45 dakika pisirilir.
Istege göre pasta soguduktan sonra krem santi sürülüp kakao ile süslenebilir...
AFIYET OLSUN!!!
ben gerci kremasiz yapiyorum, isteyen kremalaida yapabilir
Hamuru icin:
250 g un
100 g seker
125 g tereyag
1 yumurta
1 tutam tuz
1/2 cay kasiyi kabartma tozu
Ici icin:
1 kavanoz hosaf visne
1 Paket Vanilya puding
250 ml visne suyu
100 ml süt
Üstü icin:
75 g tereyag
75 g seker
75 g un
75 g dövülmüs findik
1 paket vanilya
Istege göre krem santi
Hamurun malzemeleri yogurulup hamur elde edilir.
Üstünü kapatip 30 dakika buzdolabinda bekletilir.
Buzdolabindan cikartilip, acilip yaglanmis pasta tepsisi veya yuvarlak pasta kabina yerlestirilir. Kabin kenarlarinada hamur koymayi unutmayin!
Visnelerin suyu süsülür, ve bir tencereye alinir, icine süt ilave edilir. Eger visne suyu süt karisiminiz 500 ml den fazla ise 2 paket vanilya pudingi kullanmak gerekmektedir. Bu ic malzemeler istege göre degisebilir, tepsi icin mesela ben 2 kavonoz kullaniyorum.
Visne suyu ve süt karisimi ile puding pisirilir. Kaynamaya baslayinca icine visneler eklenir. Bir iki dakiki fokurdadiktan sonra ocaktan alinir, bir kac dakika beklettikten sonra hamurun üstüne dökülür.
Üstü icin yine bütün malzemeler yogurulur. Genelde pötür pötür olmasi lazim hamurun yani kivamli hamur degildir, pötür pötür kuru bisküvi veya ekmek gibi ufalanir olmasi lazim (umarim anlatabilmisimdir)
pütür pütür ufalayarak kekin üstüne dökülür.
Daha önce isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 45 dakika pisirilir.
Istege göre pasta soguduktan sonra krem santi sürülüp kakao ile süslenebilir...
AFIYET OLSUN!!!
Son düzenleyen: Moderatör: