İtalyanlardan İngilizlere: Şaraba, makarnaya ve domatese elveda!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Ziraatçiler derneği, İngilizlerin AB ayrılığı sonrası beslenme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu
page_italyanlardan-ingilizlere-saraba-makarnaya-ve-domatese-elveda_900520457.jpg

inPaylaşın
İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı almasının ardından İtalyan ziraatçiler derneği Coldiretti, İngilizlerin beslenme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

Geçen Perşembe günü yapılan referandumda İngilizlerin AB'den ayrılma yönünde oy kullanmasının siyasi-ekonomik etkileri tartışılmaya devam ederken İtalya'dan olayın beslenme boyutuyla ilgili bir uyarı geldi.

İtalya'nın en büyük ziraatçiler derneği olan Coldiretti, İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla üye ülkelerle ticaret şartlarının değişmesi, sterlin'in değer kaybetmesi gibi ihtimalleri ve bunların sonuçlarını analiz etti.

Coldiretti'nin bu analiz sonucunda yayımladığı basın bildirisinde "İngilizlerin beslenme şekli değişecek. Şaraba, makarnaya ve domatese elveda" başlığı kullanıldı.

Derneğin analizinde, İngiltere'nin Akdeniz diyetinde yer alan ana besin maddelerini İtalya ve İspanya gibi ülkelerden ithal ettiğine dikkat çekildi ve AB'den ayrılma sonrası Akdeniz diyetiyle beslenmenin İngilizler için daha pahalı ve zor hale geleceği vurgulandı.

"Parmesan yerine banal çedar peyniri"
Analizde, "Büyük Britanya, İtalyan tarım ürünlerinin en çok satıldığı 4. yabancı pazar. Bu ticaretin 2015'teki yıllık değeri 3.2 milyar euro'ydu. En önemli kalemse şaraptı, 2015'te 746 milyon euro değerinde şarap ithalatı yapılmıştı ve 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 7'lik artış görülmüştü. Bu sektörde en büyük pay ise köpüklü şarap ve prosecco'ya aitti" denildi.

2016'nın ilk çeyreğinde İtalya'nın ihraç ettiği her 3 şişe prosecco'dan 1'inin İngiltere'ye gittiği belirtildi.

Coldiretti'nin analizinde, İngiltere'de en çok satılan İtalyan ürünleri arasında şarap çeşitlerinin ardındansa makarna, meyve-sebze ve peynirin geldiği vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

"Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması) sonrası İngilizler parmesan yerine banal çedar peynirini yemek ve prosecco yerine birayla kutlama yapmak zorunda kalabilir."
http://t24.com.tr/haber/italyanlardan-ingilizlere-saraba-makarnaya-ve-domatese-elveda,347109

Hiii şimdi ingilizler üç peynirli penneden mahrum mu kalacak. Yazııık..

Bence ingiliz kardeşlerimizi kanatlarımızın altına alalım. Makarna konusunda pek iddialı değiliz, domateslerimiz biraz hormonlu olabilir, parmesanımız olmasa da kars gravyerimiz var idare ederiz. Ama şaraplarımız allah var güzel. O konuda çok sıkıntı yaşamazlar. Tabi şarap üretimi yasaklanmazsa.

Hiii şimdi ingilizler üç peynirli penneden mahrum mu kalacak. Yazııık..

Bence ingiliz kardeşlerimizi kanatlarımızın altına alalım. Makarna konusunda pek iddialı değiliz, domateslerimiz biraz hormonlu olabilir, parmesanımız olmasa da kars gravyerimiz var idare ederiz. Ama şaraplarımız allah var güzel. O konuda çok sıkıntı yaşamazlar. Tabi şarap üretimi yasaklanmazsa.

Benim makarnalardan göndersem mi :D

Ziraatciler odası ismi de makarna ismi gibi Coldiretti :KK70:

Biz AB ye girince parmesan burada yayginlasacaksa girelim bence. Parmesan candır❤
Tabi ki! Parmesansız günümüz geçmez artık. :KK70:
Öfff bildiğimiz beyaz peynirin fiyatı olmuş 20 tl, parmesana gelene kadar. :işsiz:
Bizim okul AB' ye girmiş demek, pesto soslu makarna satıyorlardı, çok İtalyan gördüm kantini valla. :KK53:

İtalya İngiltere'ye ayrılık sonrası eski sevgili tribi yapmış resmen :KK53:

Tabi ki! Parmesansız günümüz geçmez artık. :KK70:
Öfff bildiğimiz beyaz peynirin fiyatı olmuş 20 tl, parmesana gelene kadar. :işsiz:
Bizim okul AB' ye girmiş demek, pesto soslu makarna satıyorlardı, çok İtalyan gördüm kantini valla. :KK53:
Niye öyle diyorsun fena mi olurdu her pizzanın üstünde makarnanın üstünde parmesan olsa? Nasıl canım çekti bak :kk77:

Bizde yok henüz olunca da ucundan azcık koklatiyorlar hep :(

Niye öyle diyorsun fena mi olurdu her pizzanın üstünde makarnanın üstünde parmesan olsa? Nasıl canım çekti bak :kk77:

Bizde yok henüz olunca da ucundan azcık koklatiyorlar hep :KK43:
Valla ben makarna sevmediğim için sıkıntı yok. :) Beni bağlamaz, siz yersiniz artık pesto soslu makarnaları, pizzaları falan :P AB'nin beslenme tarzı bana çok aykırı gidiyor. Japonya birliği falan olsa, tamam diyeceğim adamlar sağlıklı besleniyor. Yerim haşlanmış pirincimi otururum :P
Hem makarnada nasıl iddialı değiliz, Ya hu bir Anadolu şehrinin, 90'larda yaşamamış olduğuna inanmadığım bir sahne var. Koltuklara, yatağın üstüne sofra bezi serilip, üzerine makarna sermediniz mi hiç? Muhteşem makinesi vardır, müthişli erişteler kesilir, kare makarnalar yapılır. Babaanne yemeğidir, babaanne kokar mis!
Pizza demişler, lahmacun var, bizim yörenin yağlaması var!

Valla ben makarna sevmediğim için sıkıntı yok. :) Beni bağlamaz, siz yersiniz artık pesto soslu makarnaları, pizzaları falan :p AB'nin beslenme tarzı bana çok aykırı gidiyor. Japonya birliği falan olsa, tamam diyeceğim adamlar sağlıklı besleniyor. Yerim haşlanmış pirincimi otururum :p
Hem makarnada nasıl iddialı değiliz, Ya hu bir Anadolu şehrinin, 90'larda yaşamamış olduğuna inanmadığım bir sahne var. Koltuklara, yatağın üstüne sofra bezi serilip, üzerine makarna sermediniz mi hiç? Muhteşem makinesi vardır, müthişli erişteler kesilir, kare makarnalar yapılır. Babaanne yemeğidir, babaanne kokar mis!
Pizza demişler, lahmacun var, bizim yörenin yağlaması var!
Bizde de benzerleri var ama hepsinin yeri ayrı ya. Bir ravioli, bir tortellini, bir porcini mantarlı tagliatelle... Bunlar hep güzel şeyler :D

Bizde de benzerleri var ama hepsinin yeri ayrı ya. Bir ravioli, bir tortellini, bir porcini mantarlı tagliatelle... Bunlar hep güzel şeyler :KK70:
:) Güzel şeyler olabilüü tabi. Ama her güzel şey şişmanlatıyor, bir hamburger de güzel ama bir nesil kilo aldı :(

:) Güzel şeyler olabilüü tabi. Ama her güzel şey şişmanlatıyor, bir hamburger de güzel ama bir nesil kilo aldı :KK43:
Ay o konuya girmesek :D
İtalyan mutfağında sevdiğim neredeyse her şey hamur işi ve her gün bir öğün ravioli bir öğün tagliatelle/penne vs yiyebilirim zira :D

Hergün hergün yerseniz sismanlatir tabisi cicim. Her şeyden az az yemek dengeli beslenme modelim. Ne bulursan götür ama acicik.
Şu an üşenmesem mutfağa girip tortellini yapacağım öyle bir canım çekti ama sıcak :(
Belki akşama hazırlar atarım buzluğa.

Ay o konuya girmesek :KK70:
İtalyan mutfağında sevdiğim neredeyse her şey hamur işi ve her gün bir öğün ravioli bir öğün tagliatelle/penne vs yiyebilirim zira :KK70:
:) Hamur işine düşkünlüğüm yok da benim de sütlü tatlılara var. Onun dışında değişik bağımlısı olduğum şeyler var. Hiçbiriniz yemezsiniz muhtemelen. Dur ifşa edeyim madem, salçalı suda haşlanmış brokoli mesela, 2 tabak yerim :D Bir de eti formun mısır patlaklarının üzerine labne peyniri sürüp yemek. :D Çok gurmeyim çok. in vino veritas in vino veritas ile sen İtalyan mutfağı diyorsunuz ben neler yiyorum :D Elmanın üzerine nar ekşisi döküp yiyen biri var karşınızda :D

Back