İtalya/ Sardunya Adasi hakkinda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı?

Mujdemi_isterim

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2021
62
86
52
Herkese merhaba,kardesim erasmus sınavi ile önümüzdeki güz dönemi icin, İtalya nin Sardunya adasindaki bir üniversiteye hibeli gitmeye hak kazandi.Burasi hakkinda bilgisi olanlar,ya da bizzat yasamis , yakini gitmis vs olanlar lütfen ne biliyorsaniz aktarir misiniz? Hic bir fikrimiz yok acikcasi.Direk ucuş var mi sından yasam sekline vs.Umarim bir bilene denk gelirim

Tatil yapmistim 7-8 sene önce. Cooook güzel bir ada, denizi kumu muhtesem. Arabayla adayi turlamistik, bir kac sehrini görme sansim oldu. Gayet güzel, yasanilabilir yerler. Agustos‘ta gittigimiz icin cok doluydu sadece, cünkü Italyanlarin yaz tatili zamani ve adaya geliyorlar. Bu arada Sardunya‘nin kendine ait dili var, italyanca degil ana dilleri (bilselerde). Kendilerini zaten Italyan olarak görmüyorlar.
Nereye gidecek kardesiniz?

Merhaba, ben Erasmus personel hareketliligiyle gitmistim Cagliari universitesine. Bir hafta kalip, seminer verip donmustum.

Yol cok yorucuydu. Kendi sehrim-Istanbul-Roma-Cagliari aktarmali ucmustum.Roma-Cagliari arasi Alitalia ile uctum. Digerleri THY.

Cok sirin, guzel bir ada. Orada bircok Turk ogrenciyle de tanistim. Hepsi de hayatindan memnundu. Insanlar cok sicak, sevecen ve yardimsever.

Sassari universitesine.Sassari ye yani.Ulasim nasil gerceklesmisti sizin ?

Túrk ögrencinin cok olmasina sevindim .Direk ucus var yaziyor Dalaman havaalanindan ama nasil olacak bilmiyorum hic.Bilgiler icin cok tesekkur ederim

en yakın arkadaşım Sassari Üniversitesine gitmişti erasmusa. Direkt uçuş yoktu diye hatırlıyorum İstanbuldan gitmişti. O zamanlar Euro bu seviyede değildi, (4-5 sene oldu sanırım gideli) öğrenci hibesi ve kyk kredisinden biriktirdiği harçlıklarıyla güzelce gezmişti. şu an nolur bilemiyorum. spesifik sorularınız varsa alt alta bana yazın ben arkadaşıma sorarım :)

Son düzenleme:
Yaklaşık altı yıl önce ben de o üniversiteye gidecektim fakat bir takım sebeplerden ötürü vazgeçtim.
Direkt uçuş (İstanbul üzerinden) yoktu benim zamanımda Roma aktarmaliydi.
Oraya giden arkadaşlarım gayet memnunlardı. Güzel bir yer. Türk öğrenci sayısı oldukça fazla. Yanılmıyorsam Katalanca konuşuluyor. Zaten okul İtalyanca dersleri düzenliyor exchange öğrencileri için.

Túrk ögrencinin cok olmasina sevindim .Direk ucus var yaziyor Dalaman havaalanindan ama nasil olacak bilmiyorum hic.Bilgiler icin cok tesekkur ederim

Turistik bir destinasyon Sardunya gayet direkt uçuş olabilir...Havayolları da var yazmışsa vardır hanım abla biletini alıcak orda inecek o kadar yol üstünde Romada atacak halleri yok ya

Cok tesekkurler ,rica etsem arkadasiniza sorabilir misiniz; Sassari Üniversitesinin yurdunda mi kalmis? Burdan giderken tek basina mi gitmis yoksa kendisi gibi orayi kazanan bölüm arkadasi bulmuş mu? Kardesimin Tr deki üniversitesinde Sassari cikan bir kisi bile yokmus.Polonya,cek cumhuriyeti,Almanya cikmis cogu arkadasina.Baska sehirlerden Sassari cikana nasil ulaşılır hic bilemiyoruz.Bir de ,genel anlamda memnun kalmis mi arkadasiniz? Hibesi önceden yatmis mi hesabina ? Cok tesekkurler tekrar.

Ben bildiklerime cevap vereyim.
-Benim bildiğim hibe oraya gittikten sonra onaylanıp verilmeye başlanıyor.
- Sosyal medyadan Sassari Üniversitesi Erasmus şeklinde aratırsanız birçok grup çıkacak. Buradakilerle arkadaş olabilir kardeşiniz.
- Benim zamanımda okul sadece bir günlük kalacak yer veriyordu. Yurt gibi bir imkan sunmadılar. Giden arkadaşlarım da apart vs kiraladılar.
Aslında yurt hakkındaki gerekli bilgilere oradaki üniversitenin Erasmus birimine mail atarak ulaşabilirsiniz.

Arkadaşım mimarlıktaydı. Onun Fakülte binası Algherodaymış.Alghero da deniz kıyısında sessiz sakin sassariye yarım saat bir yermiş.Havaalanı da Algherodaymış zaten. Yurt yokmuş, ev tutuluyormuş. Burdan gitmeden önce internetten o okula gideceklerle tanışmış. Erasmusu.com mu öyle bir siteydi interneti biraz kurcalasın bulur erasmuscuların toplantığı siteler dedi. Ordan tanışmış gitmeden evi tutmuşlar gidince hemen eve geçmişler. Ev kiralayan adamı İnternetten bulmuştu, facebook grupları oluyor, üniversite sayfaları sassari erasmus sayfaları vs yerlere girsin bulur kiralık veren insanlar dedi. Ada olduğu için başka yerlere uçakla gidecek Ryan air vardır avrupada bildiğin minibüs hattı onu kullanmıştı sağa sola gidip gezmişti.Sassari de çok güzelmiş, la pelosa, gruno di nettuno diye plaj isimleri de verdi hatta. Hayatımın en güzel günleriydi diyo hibe olayını da okulun erasmus ofisine sorsun değişiklik olmuş olabilir diyor.

Cok tesekkurler

Toplanti olmuş, Sassari de yurt oldugu söylenmis.Hayirlisi insallah, cok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…