• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İşyerinde süt sağan anneler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yercekimlikaranfil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
4.409
79
118
İstanbul
Merhaba herkese, ben bir ay önce bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım. İlk günden beri de işyerinde iki kez sütümü sağıyorum. Düne kadar hep aklımı kurcalayan birşey vardı. Sabah evden pompayı temiz getiriyorum ama ilk seferden sonra yıkamam gerekiyor ve bunu tuvaletlerin de bulunduğu lavaboda sıvı sabunla yapıyorum. Hiç içime sinmiyordu ama başka yıkayacak yer de yoktu.

Dün internette gezinirken kullandığım pompa markasının sitesinde elektirikli kısım hariç tüm pompanın yedeğinin ayrıca satıldığını gördüm ve hemen sipariş ettim.

Şimdi sabah evden iki takımı da temiz getireceğim. İki sağmada da evde temiz yıknamış pompayı kullanacağım. Tabi iki takım olunca sağdığım sütü pompanın biberonundan poşete aktarmam da gerekmeyecek, o şekilde dolaba koyup daha önce yaptığım gibi buz aküleri ile eve götüreceğim.
Evde de biberonlara boşaltır dolaba koyarım, pompa setlerini güzelce yıkar ertesi güne hazır ederim.

Bir yandan da daha tasarruflu, yedek pompa seti 45 TL. E zaten en ucuz süt poşetinin 20lisi 25 TL. İki kutu poşetten daha ucuz yani.
Tavsiye babından paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
yerçekimli karanfil sana ve azmine hayranım benim oğlanda 5,5 aylık old. işe başlıycam seni örnek alıyorum ayrıca emzirmek için de eve gelme konusunda yöneticilerim izin verirse eve gelicem bakalım artık 16 günüm kaldı korkuyorum ..

yerçekimli karanfil sana ve azmine hayranım benim oğlanda 5,5 aylık old. işe başlıycam seni örnek alıyorum ayrıca emzirmek için de eve gelme konusunda yöneticilerim izin verirse eve gelicem bakalım artık 16 günüm kaldı korkuyorum ..

Teşekkür ederim. Her anne gibi bebeğime verebildiğimin en fazlasını vermeye çalışıyorum. Süt iznin var, bu yasal hakkın. Evin yakınsa seni emmesi tabi ki çok çok daha iyi. Benim evim ve işyerim çok uzak, gidip gelme imkanım yok. O nedenle mecburen işyerinde sağıyorum. Ayrıca bir araştırmak gerek, sanırım süt izinlerinin toplu olarak kullanılması da mümkün. Ben işyerimdeki özel durumlardan dolayı kullanamıyorum ama böyle birşey var.

malesef süt izinleri kanunen toplu kullanılamıyor ancak bazı iş yerlerinin insiyatifine kalmış haftada bir güne toplayabiliyorsun onun dışında yasak

malesef süt izinleri kanunen toplu kullanılamıyor ancak bazı iş yerlerinin insiyatifine kalmış haftada bir güne toplayabiliyorsun onun dışında yasak

Doğrudur. Ben kullanmadığım için ayrıntılı bilgim yok. En iyisi ev yakınsa gidip gelmek tabi. Bebişler hiç biberon almak zorunda kalmaz ne güzel.

süt izni toplu kullanılabiliyor ben 35 gün kullandım halen devam ediyor işte bitmek üzere 35 gün yaptı bir yılda ama bugün müdürümle konuştum gene de saolsun eve gidip emzirebilirsin dedi sev,ndim tabi bu arada biberonada alıştı çok şükür..

Back