İşyerinde Saygısız Davranışlara maruz kalmak hafife alınmak :(( çok üzülüyorum

balikburcukadini

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
106
112
36
SON GELİŞME: Merhaba tekrar herkese, öncelikle bana destek olan ve güç veren herkese teşekkür ederim. Kendimi ezdirmemeliyim ve birşey yapmalıyım diye düşündüm ve Pazartesi günü yani dün öğleden sonra amirimle konuşmaya gittim. Korkuyordum konuşurken ağlamaktan, heyecandan sesimin titremesinden. Modumu yükseltmek içinneşelik müzikler dinledim, komik videolar izledim. Nihayet öğleden sonra amirin karşısına çıktım. Hakarete uğradığımı, bunları kabul edemeyeceğimi, herkesin birbirine asgari saygı seviyesini vs. korumak zorunda olduğunu anlattım. Bir daha tekerrür ederse hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağımı, şimdiden ailemde bana yardımcı olmak isteyen avukat akrabalarım olduğunu anlattım. Bunu söyledim çünkü sessisizm diye beni kimsesisz,arkasız bellemesinler. Maalesef bu devirde kendi reklamını yapmazsan direk sessiz, arkasız yaftası yiyorsun.Neyse amirim bana hak verdi ve sekreterle konuşacağını söyledi. Esasında sekreterin çirkef karakterinin o da farkında ve yanımda oldu. Bu sabah da odasında bir araya geldik ve sekreter hakaretlerinden dolayı benden özür diledi.Kendime inanamıyorum, başardım. Belki bazıları için küçük bir adım olabilir ama bu benim gibi sindirilerek büyütülmüş, sessiz sakin hanımcık olarak yaftalanan biri için çoooooooooooook büyük bir adım. Çok teşekkür ederim kendimi ezdirmemem için bana güç verdiniz.

DİP NOT: Bu arada sekreterin yönetici kadrosundan birine nasıl pervasızca hakaret edebildiğine takılanlar olmuş ona da açıklık vereyim. Ben yönetim kadrosundayım ama henüz yönetici değilim, henüz 29 yaşındayım buradaki işe 26 yaşında başladım. Yönetici değilim ama yönetici adayıyım bu yolda yetiştiriliyorım.

Bu dertten muzdaribim bayanlar ve çözmem lazım bunu çok üzülüyorum. Sekreter bile bana hakaret etti. Yanlış anlamayın sekreterlik mesleğine yönelik olumsuz bir yaklaşımda değilim ama ben yönetim kadrosundayım ve bana saygısı yok, ama diğer yönetim kadrosundakilere bana davrandığı gibi davranmıyor :KK43:( zoruma gidiyor. en son Cuma günü bir kriz yaşadık. 2 kişi aramış beni, biri aradığında odada değildim diğeri aradığında iş yetiştiriyordum o an açamadım sonra dönerim diye. Onlar da sekreteri aramışlar. Bu da telefonlara bakmıyor diye yaygara kopardı. Koridordan geçerken birine benim hakkımda konuşuyordu "aptal salak balikburcukadini telefonuna bakmıyor gerizekalı" dedi, kapım az aralıktı duydum resmen hakarete uğradım bayanlar şoka girdim.yüzüme söylenmediği için ne yapacağımı da bilemedim öyle kalakaldım duymamış numarası yaptım ama dün akşam ağladım yazık annem de gördü zaten hasta kadın o da ağladı benimle içim parçalandı. Bu sekreter bayan ilk geldiğimden beri zaten negatif tavrı var bana. İlk geldiğim gün 30 yaşlarında bir adam bana iş öğretiyordu bu geldi adamla gülerek konuuyor adam "balıkburcukadini da bugün başladı" deyince haaa öyle mi dedi arkasını döndü bir hoşgeldini bir hayırlı olsun demedi. Hakaret yemek zoruma gidiyor yurtdışında okudum onca yıl emek verdim iyi pozisyona geldim bana asgari saygı bile göstermiyor ama benimle eşit konumdaki diğer çalışanlara karşı böyle değil bayanlar benne yapayım ?

Bazen şeytan diyor istifa bas gir başka işe ama çözüm mü bu ? her yerde böyle insanlar olucak benim bu insanlarla başetmeyi öğrenmem lazım yoksa her yerde benzer olayları yaşayacağım ki oluyor her ortamda üstüme gelen. lütfen bana yardım edin, insanlarla başedebilen kendini asla ezdirmeyen kendine saygısı çok yüksek olan bayanlara soruyorum yukarıdaki olayda nasıl davranırdınız ???

Son düzenleme:
Bunu duyunca yanına gidip o hakaretleri ona yedirmeliydiniz sayın balıkburcukadını. Küçük kız çocuğu gibi gizlenerek gizli saklı ağlayarak bu işler çözülmez. En alt kademedekiler bile insan ezmeye çalışıyor hep. Ona yerini hatırlatmalıydınız madem yönetim kadrosundasınız.
Not: İnsanları küçümsemem ama kendi statüsüne bakmadan herkesi ezmeye çalışanlara ifrit oluyorum!

Bunu duyunca yanına gidip o hakaretleri ona yedirmeliydiniz sayın balıkburcukadını. Küçük kız çocuğu gibi gizlenerek gizli saklı ağlayarak bu işler çözülmez. En alt kademedekiler bile insan ezmeye çalışıyor hep. Ona yerini hatırlatmalıydınız madem yönetim kadrosundasınız.
Not: İnsanları küçümsemem ama kendi statüsüne bakmadan herkesi ezmeye çalışanlara ifrit oluyorum!

evet haklısınız o an şoka girdim ne yapacağımı bilemedim kalbim yerinden fırlar gibi çarpmaya başladı :KK43:(

bir de bu sekreter biraz çirkef yapıda ve çok dedikoducu, insanlar bulaşmaya çekiniyor o yüzden. yönetim kadrosundaki bazı insanlarla da can ciğer arkadaş.

Son düzenleme:
Duymamış gibi yapmazdım, ağzının payını verirdim. Ama bunu yaparken seviyemi düşürerek ağız kavgasına girmez, pozisyonumu hatırlatarak yapar sustururdum.

Sanırım çok yumuşak yuzlusunuz,bı sekretere bile haddini bildiremeyecekseniz iş hayatınız oldukça zorlu geçecek demektir. Allah kolaylık versin. Duyduğunuz an odadan cikip,haddini bildirmeniz gerekirdi.

evet ama çok kokrtum. yanına gitsem konuşmaya çalışsam ağlardım bile . siz olsanız ne derdiniz mesela ? o kadarkötüyüm ki insanlarla başetme konusunda böyleolaylar olunca ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum

Bana bu şekilde davranılsaydı tepkim sert olurdu niye duymamış gibi yapıp iyice arsızlaştırıyorsunuz bu tip insanları bence üzülme yönetici kadrosundaysan sekreterle değil sekreter hangi birime ( insan kaynakları -idari işler) bağlıysa onun amiri ile görüş ve şikayetini aktar sekreter ile direkt görüşme.

Geçen sene müracaatçının biri de bana şerefsiz demişti. Ben kulak ucuyla duydum emin olamadım, sonra yan odadan arkadaşım geldi beddua okuyor sana şu an dedi. Yanımdaki müracaatçı gittikten sonra onu ayrı bir odaya aldım, lafını duyduğumu söyledim sakin bir şekilde. Çocuğunun üzerine yeminler falan etti söylemedim diye, ama söyledi. Ben de biraz sert çıktıktan sonra sepetledim.

Siz de bu durumda duyduğunuzu söylemeli, haddi bildirmeli, GEREKİRSE ezmeliydiniz. O gayet de sizi ezmeye çabalamış, hatta ezmiş çünkü. Herkes yerini bilmeli.

Bana bu şekilde davranılsaydı tepkim sert olurdu niye duymamış gibi yapıp iyice arsızlaştırıyorsunuz bu tip insanları bence üzülme yönetici kadrosundaysan sekreterle değil sekreter hangi birime ( insan kaynakları -idari işler) bağlıysa onun amiri ile görüş ve şikayetini aktar sekreter ile direkt görüşme.

evet zaten kendisi çok çirkef biri yönetim kadrosundakiler ondan çekiniyor bile. sekreter ama yönetim kadrosundan can ciğer kuzu sarması arkadaşları var. sanırım o yüzden de bulaşmaya korkuyorum. amirimiz ortak zaten konuşurum ama sanırım amirimiz de onu çok tutuyor.

Ağzının payını verin o konu ayrı

Lakin telefonları açın iş yetiştiriyorum açamadım yok

Hani diğer telefon ile konuşuyordum lavabodaydım vs insanlık hali lakin iş yetiştirmek telefon açmaya engel değil

Sorun sizde, durumdan siz suçlusunuz.
Onun terbiyesizliği ayrı konu, fakat size böyle davranmalarına izin verdiğiniz için suç sizde ne yazık ki.
Mizaç olarak yapamıyorsunuz sanırım, acilen değişmelisiniz.

evet öyleyim ah o ailem korkak çekingen tırsak olarak yetiştirdiler fiziksel psikolojik şiddetler uyguladılar şimdi de sen sessizsin eziksin diye beni aşağılıyorlar 1 gram sorumluluk kabul etmiyorlar eziklik senin hamurunda varmış diyorlar.

Çözüm çok basit, diğerlerine neden saygı duyuyor diş geçiremiyor çünkü onlara cesaret edemiyor. Belki de zamanında denedi ama sert tepki aldı onlardan, yani alması gerekeni.

Ben çok sakin biri değilimdir mesela, bu huyumu pek sevmem ama böyle durumlarda işe yarar çünkü asla kendime laf söyletmem, o lafları söyleyene yediririm. Elimde değil mesela benim de, sadece tutamam kendimi ve haddini bildiririm. Böyle insan çok var, her yerdeler otobüste metroda, sahilde, mağazalarda... Ağızlarının payı verilecek olay bu.

Bu ne sakinlik be ne naiflik yahu. Herşeyin azı karar çoğu zarar. Bu kadar sessiz olmayın vur eline al ekmeğini modundasiniz. İs hayati zaten acımasız sizin bu iyi niyetinizle sizi harcarlar benden demesi. Biraz dişli olun. Ne demek altta çalışanın yöneticisine g.zekalı demesi adamın diliNin ölçüsünü alırlar. İnsan insana bile o laflari saymamalı hele yoneticisine. Yürek yemiş arkadaş herhalde.
Benn olsaydim o sizi duyduğum an kapıdan fırlar pardon x hanim birşey mi dediniz derdim onun vereceği cevabı hic kaale ye almadan herkes hattını bilsin ortalıkta abuk sabuk konuşmaya dev ederseniz kendinizi kapının oNunde bulursunuz deyin ve derhal gerekli birimlere iletin ve uyari cezası şart sekreter hanıma. En uyuz olduğum şey sessiz birini ezmek. Çok sinir oldum yolasim geldi o kızı. Size de sinir oldum ne demek ana kiz oturduk ağladık. Verseydin ağzının payını. Bak bakalım bi daha o hareketleri yapıyor mu.

Ağzının payını vermek çata çat kavga etmek değildir. Net ve ciddi olmaktır. Net ve ciddi ol. İş yerinde çok gülme ve çok konuşma. Aslında bak buraya yazılan yorumlara bile çok naif cevap veriyorsun. Şöyle bir forumda gezin; millet nelere nasıl tepki veriyor.

Ay ben de ses çıkartamazdım eskiden. Balık burcuyum acaba ondan mıymış? :KK70:

Eski çalıştığım okula başladıktan sonra öğretmenler gününde sevgilim çiçek yollamıştı. Aldım, öğretmenler odasına götürdüm. Sekreter arkamdan koştu "ay kime gelmiş, herhalde müdür beye, alıyım ben onu" diyor karşımda. "Niye vereyim bana gelmiş" diyorum "ay emin misiniz ya, ben bir bakayım" diyor. O zaman durup da hanımefendi manyak mısınız diyememiştim, şimdi olsa da demem ama aynı kapıya çıkacak cümleyi kurabilirim. Öyle öyle delirttiler beni o okulda, bu hale geldim.

Kaç senedir çalışma hayatındasınız bilmiyorum ama insanlar kötü, acımasız, herkes herkesin ayağını kaydırmaya çalışıyor, en yakın bildiğin müdüre seni şikayet ediyor, şikayet edecek bir şey bulamazsa uyduruyor. Zamanla kendine gelirsin diye düşünüyorum. Böyle olmaya devam edersen hep ezerler.

Bu ne sakinlik be ne naiflik yahu. Herşeyin azı karar çoğu zarar. Bu kadar sessiz olmayın vur eline al ekmeğini modundasiniz. İs hayati zaten acımasız sizin bu iyi niyetinizle sizi harcarlar benden demesi. Biraz dişli olun. Ne demek altta çalışanın yöneticisine g.zekalı demesi adamın diliNin ölçüsünü alırlar. İnsan insana bile o laflari saymamalı hele yoneticisine. Yürek yemiş arkadaş herhalde.
Benn olsaydim o sizi duyduğum an kapıdan fırlar pardon x hanim birşey mi dediniz derdim onun vereceği cevabı hic kaale ye almadan herkes hattını bilsin ortalıkta abuk sabuk konuşmaya dev ederseniz kendinizi kapının oNunde bulursunuz deyin ve derhal gerekli birimlere iletin ve uyari cezası şart sekreter hanıma. En uyuz olduğum şey sessiz birini ezmek. Çok sinir oldum yolasim geldi o kızı. Size de sinir oldum ne demek ana kiz oturduk ağladık. Verseydin ağzının payını. Bak bakalım bi daha o hareketleri yapıyor mu.

Bu sekreter bayan ben gelmeden önce uzun yıllar burda çalıştığı için biraz buranın sahibi benim havalarında ve amirle arası iyi, yönetici kadrosundan arkadaşları var vs. Yani uyarı alır mıydı emin değilim ama " size dava açacağım" diyebilirdim sanırım zira hakaret TCK'da olan bir suç ve şikayete bağlı ve 6 ay şikayet edilebiliyor, ama tabi şahit göstermem zor olurdu odada tek başımaydım çünkü. Ama sanırım dava açmak lafı bile caydırıcı olabilirdi ?

X