Merhaba. Benim yıllardır çektiğim ve kendimi asla toparlayamadigim bir konu var. O da, 5 yıldır çalışan birisi olarak bir türlü kendimi savunmayı ve nerede nasıl tepki vereceğimi ogrenememek ve bilsem de cesaret edememek. Mesela, ben konfeksiyonda çalışıyorum ve önümden is çeken kıza niye böyle yapıyorsun diyemiyorum, ya da, bana hatalı is veriyorsun diyen kıza, diger makinacilara da sordun mu, (belki de onlar da hatalı gonderiyordur anlamında) dedim, ters ters baktı ve o günden sonra bana her türlü gicikligi yaptı, yolda yürürken önümü kesti, zaten benden yapılı ve uzun boylu, ben de korktum geri çekildim, ya da mesela beni işaret edip fısıldaşıyor niye beni işaret ediyorsun diyemedim. Zaten o da bana isimi öğretmeye falan çalışıyordu da "neyi nasıl yapacağımı sana mi soracağım" diyememistim, beni bastirmaya calistigi belliydi. Kavga etmekten ve tatsizliktan korkuyorum ama hakkımı da savunamamak beni bitiriyor. Birisi beni bastirdiginda hemen içime sinip çocuk gibi aglayasim geliyor. Üstelik babam ve erkek kardeşimle beraber çalışıyorum, yalnız da değilim ama yine de kendime güvenim yok. 20 yaşındayım ve kendime yakıştıramıyorum artık bunu. Korkak ve ezik bir zavallı olmaktan biktim. İleride Allah'ın izniyle evlenecegim ve o zaman da böyle olmak istemiyorum. Ben normalde küfürlü cıngar çıkaran türden bir insan değilim ama beni ezmeye çalışanlara bağıra çağıra haddini bildirmek istiyorum. Benim gibi olup da üstesinden gelebilen var midir, dışarıda hayat çok zor, korkularını yenebilenler varsa ve tavsiyeler verirlerse sevinirim
Son düzenleme: