İşyerinde erkek dayanışması

Ben öğretmenim , okulumuzda 6 tane erkek arkadaş var. Biz 30 tane kadın neredeyse 50 farklı grup oluşturduğumuz için birlik , destek , dayanışma vs yalan oluyor . Ama o 6 arkadaş hafta sonu yürüyüşe gider , maç izler , mangal yapar .
Ben erkeklerle çalışmayı severim . Mesela müdürelerin hepsi bence aşırı zor . Müdür daha iyi . Bence o erkeklerin kaprissiz olmasıyla alakalı olabilir .
Eşim bankacı . Mesela o da kadın çalışanları yorucu buluyor . Kavgalar yıllarca sürüyor . Kadınlar farklı şubelerde bile olsa kavgaya devam ediyorlar mühendislikte nasıldır bilmiyorum ama . Hiç mühendis tanıdığım olmadı .

Evet o sigara molalarında sigara içerken biçok karar alınıp biçok şey konuşuluyor erkekler arasında..Aynen yasıyorum..Ve kadınların çoğu sigara içmediği için orda değiller...Hoş sigara içmeseler de ayaküstü kendi aralarında biçok şey konusurlar....Kadın bekar olsa bile dıslanıyor olay cocuk yapması da değil yani...Erkekler hemcinslerine güveniyorlar kadınlara değil...Türk erkeği sadece anasına güvenir

Mühendisi bankacısı farketmiyor ki...Aynı...Erkekler hemen toplanıp mangallar maçlar ama ben kadınlara desem toplanalım kimbilir her biri ne olmazlarla gelir...Hepsinin ev işi, kocası, kv ziyareti, kimi de istemez işyerinde gordugu kişiyi dısarda görmek..Ama erkekler hop evli de olsa gelirim abi , whats app gruplarında sabahtan aksama dek hsonu planlarını konusurlar, oyle mi yapsak sunu mu alsak, kaç araba gitsek vs...

Şahsen ben artık kadınlarla bişiler yapmayı denemeyi bile bıraktım zamanında cok kazık yemişliğim vardır

ya buna o kadar çok katılıyorum ki işte

bakın buradaki ilk mesajımda da yazdım
kadınlar sürekli eş bebek kayınvalide.. püff

öyle olmayan kadınlar bile süreki hizip sürekli hizip.

ya erkeklerin kendi aralarında ne dangoz herifleri idare ettiklerini gördüm ben.
her biri o erkeği karakteriyle de işiyle de birikimiyle de 40 katı olan kadınlar sırf bir araya gelip ağırlık koyamadıklarından o kadar çok şey kaybediyorlar ki.

kadınlar nedense ya tek yıldız ben olayım derdinde
ya da ne kadar iyi olduğunu filan anlatmaktan ar ediyor, istiyor ki hakkı ona verilsin. erkek egemen ortam da afedersiniz de n.h hak verir.
ben bile yıldım tek tabanca çalışıyorum çoğu ortamda.

Valla ben de kod yazıyorum ama türkiyede kimsenin kodun ne kadar iyi yazıldıgını salladıgı falan yok....Erkek dayanısmasındaki en kankalar kapar terfiyi, payı...Bazı erkekler iyi iş çıkarır ama zaten onemli görevler verilmiş zamanında, öğrenmiş, ilerlemiş yani....Bize verilse biz de ilerlerdik...Ama övülen hep bu tarz adamlar oluyor sonunda...Adama bakıyorum iletişim sıfır yani kendi ekibi dısında kimseye mrb bile demeyen biri....İşe yeni girmişim 1 yıl oldu tanışmadık bile, kadınlarla asla yok sohbeti ama şimdi de yetkileri arttırıldı ,öve öve bitirelemedi

Bazen her seyden cekip gitmek istiyorum, hayalkırıklığı yaşamak sürekli çok üzücü....Kadın türkiyede hem iş hayatında var hem eve katkı sağlaması isteniyor ve çalışmamak artık kadınlar için de bi erkeğin çalışmaması gibi görülmeye başlandı hem de kadınlara iş hayatında hep engel var...istisnalar olabilir ama ben artık 16. Yılımda kendi içimde cok acı cekiyorum gördükçe bu tarz olayları...Yalnız hissediyorum

Memur değilim. Patronla da muhattap değilim.
1000 kişinin çalıştığı çok kurumsal(!) bir şirkette çalışıyorum. Çoğunluk mavi yaka 15 mühendisiz. 4ümüz kadınız. 4ümüzün de strese bağlı hastalıkları bitmiyor. İş yeri hekimi yöneticimizle konuştu sırf bu yüzden. Yine biz zayıf halka olduk bunun üzerine.
Erkek kot pantolonla gelir sıkıntı olmaz. Traş olmaz sorun yok. Bizim asla dress code dan çıkma lüksümüz yok. Müşteriyle muhattap oluyorsun succu makyaj yapmamışsın
Zaten kadına ne gözle bakıldığı ortada. O ayrıntılara girmiyim..
He dicen ki niye buna katlanıyorsun. Şimdiye kadar çalıştığım şirketler içinde yine de parası en iyi olan bu.
Yanlış meslek seçmişim kısmı tabi sırf bu yüzden değil. İşimi de sektörümü sevmiyorum artık

daha bugün örneğini yaşadım. ufak çaplı bir gerginlik oldu.
dogru düzgün tanımadığı adama iyi diyebilmek için fark etmeden beni kötüledi şefim.
ben de sesimi çıkarip kendimi savundum diye olayı farklı yere çekti. çünkü ben onun hatasını yüzüne vurmuş oldum ona göre.

bu ast üst ilişkisinde enseye şaplak gezen erkek gruplarını çok gereksiz ve ciddiyetsiz buluyorum.
ama zihniyetin değişmesi bizim jenerasyona denk gelmeyecek gibi.

Dediğim gibi, Türkiyede çalışmayı asla düşünmem, hiçbir meslek dalında profesyonellik yok. Yazılım üretme ayrıca içler acısı adam gibi CI yok, unittest falan hak getire, code review yok, kod calitesinde bir standart bekelntisi yok, herkes getirip bir parça kod takıyor o bir şekilde çalışıyor çalışırsa çalışmazsa ne olur bilmiyorum Agile zaten yok, adam gibi bir planlama, release planlaması yok biz bu sprintte ne yaparız hedefimiz nedir yok, çalışanlar hedefsiz ne yaptıklarını bilmeden bir şeyleri yamıyorlar. Sonra habire fazla mesai, program/hedef olmadığı için çalışabildiğin kadar her gün fazla mesai ama sonuç 0. Koskoca ülkede bu şirkette software production profesyonel diyeceğim max 3 şirket. 80 milyon nufüs, tonlarca fakülte, tonlar muhendis, delice nüfus ve insan kaynağı ama çalışma kültürü yok, organizasyon yok, ne yaptığını bilen adam gibi yönetici yok. Bu kafayla Türkiye'nin geleceği tek yer insan kaynağı ev zaman israfı. Çalışmak zorunda olanlara Allah sabır versin

Haa bir de mühendis olsam da kod yazmıyorum. Objektif değerlendirilebilir bir işim yok. Planlama gibi düşünebilirsin yaptığım işi daha çok..

kod yazıyorsunuz ve özeldesiniz yurtdışı düşünmemek için özel bir sebebiniz var mı?

ben birkaç farklı sektörde çalışıyorum. kod da yazıyorum -ama süper koder gibi değil veri analizi gibi düşünebiliriniz daha çok. yani fabrika ortamlarını orada imalatta filan olan arkadaşarı düşününce kod yazan mühendisler yine en ölçülebilir şekilde çıktı alınan ve hakkınızı savunabileceğeniz sektörlerden biri.

fabrikada filan kadınlardan hem işi yürütsün hem pazarlamayı yapsın hem o kadar adamın öküzleşip ortalığın a..na koymadan idaresini becersin bunu da tek maaşla yapsın istiyorlar!

Offf agile yok deyince cidden içim yanıyor...
Gerçekten yok yok yok...
Kim işini daha iyi yaparsa değil de hangi erkek, yoneticinin ....tünü daha iyi yal..sa işte

Ben bugune kadar işimi hep cok iyi ve profosyonel seviyede yaptım, hep bu bahsettiğin sistemleri getirmeye yaymaya calıştım ve hepsini iyi bilirim ama angarya oluyor insanlara...yöneticimle tam bu yolda ilerleyeceğimizi sanıyordum, adam bazı yapısal değişikliklere gidiyordu...meğerse işten ayrılacakmış ondanmış, kendi ayrılacagı için gruplara bölmek içinmiş iyi mi...yoksa agile felan için değilmiş...

Benim de hayatım hep hayalkırıklıgı be...Şimde de yerine geçecek erkek yoneticinin kankalarıyla yapacagı işleri izleyeceğim...

Haa bir de mühendis olsam da kod yazmıyorum. Objektif değerlendirilebilir bir işim yok. Planlama gibi düşünebilirsin yaptığım işi daha çok..

Succulentcim, yine de fark etmez. Emin ol yaptığın iş sizin işyerindeki işlerin %90ından daha çok ölçülmeye ve değerlendirilmeye müsait, reklamcılıktan da, pazarlamadan da, İKdan da...Birebir kod olmasa da yine de objektif ölçülebilir bir yerdesindir ama objektif olarak ölçmek isteyen yok problem orda. Yöneticiniz zaten cıvık bunun çocuğu var buna para daha çok vereyim gibi cümlenin profesyonel bir işyerinde asla yeri yok, bu şekilde konuşan biri de yönetici olamaz zaten ibiş olur, mahalle amcası olur, kıraathane dayısı olur ancak.

Ydısına gitmek ve yeni hayat için yorgunum bence..erken bırakırım die düşünüyorum...evden calısmak en mantıklısı, 6da kalkıyoruz ya yazılımcı 6da mı kalkar neden yani...

Onu diyen herife aşırı sinirlendim burda ben de sinir katsayımı yükseltmiim diye yorum yapmadım o herife ama sen güzel tasvir etmişsin

Ydısına gitmek ve yeni hayat için yorgunum bence..erken bırakırım die düşünüyorum...evden calısmak en mantıklısı, 6da kalkıyoruz ya yazılımcı 6da mı kalkar neden yani...
bunu da çok iyi anlıyorum mesela benim yurtdışı tecrübem var ama şu anda kalkıp gidecek motivasyonum yok :) hep neden gitmiyorsun diyorlar bana da...ama bir yaştan sonra insan onu da istemiyor. kök salıyorsunuz, alışkanlıklarınız oluyor

ve fakat. remote işleri düşünün derim. yurtdışı derken illa toplanıp gitmek zorunda değilsiniz ki. ne ayılar ne işler bulmuş yurtdışında gördüm..benim de işlerimin %80'i yurtdışı oradan biliyorum.

O kadar çok iş görüşmesi yaptım ki...artık teknik mülakat yapacak halim yok, yeni bi işe girip te kendimi göstermeye ugrasacak halim de yok...bikaç sene daha belki çalışıp evde salça falan yapmak istiyorum...toprakla uğraşasım var ne biliim...eş yok cocuk yok

Tabi ki benim de demek istediğim o. Çık mavi yakaya sor mesela kimle çalışmak istersin kiminle daha düzenli yürüyor işin diye. En kötü öyle ölçersin. Ama mavi yaka bir erkek benim ismimi verdiğinde de naptın kız erkeklere hepsi senle çalışmak istiyor diyecek bir ibiş..
neyse iyi ki dellendim de iş yerime doğurdum ohh canıma değsin. Ertelediğim günlerime yazık

Ayy gel kardeşim ben de o moda geldim

Bunu aşacağımızı sanmıyorum.Çünkü kadın evlenir hamilelik olur, dogum izni olur, sıkıntı yaşarsa izinden sonra işten ayrılır, sonra 2. Olur yine aynı durum vs. Derken erkekler her ne kadar bu gibi durumlarda izin alsalarda mesai durumları onlar için sıkıntı olmuyor, ev yemek derdi çocuk derdi hala ve hala kadının üstünde çünkü.Erkekler kadınlara göre daha rahat. Kafaları da rahat, gamsızlar çünkü. Biz kadınlar herşeyi düşünüyoruz. Herşeyi kafaya takıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…