- 19 Ocak 2015
- 852
- 1.601
-
- Konu Sahibi vesikaliyarim
aynen öyle bide üstüne çok çalışıp bunları duymak çok yıkıcı oluyor çok. Minnet etmiyoruz ki yasal olan iznimizi alıyoruzKesinlikle katılıyorum...Eşi çalışmayan erkekler, cocuk her hasta oldugunda 1 telefonla çekip gidiyor eşi araba da kullanamıyorsa hele ve herkes cocugu hasta gitti deyip anlayışla saugı duyuyor abartmadıgı sürece...Ama kadın izin alınca bunla iş.yapılmaz oluşuverir kafalarda hemen...
Bir de ben bekarım mesela ne cocuk iznim var ne bişey...Tamamen işe odaklıyım yani ama yine de dışlandım hep...Çünkü erkek değilim ve kıdemime dayamarak büyükbüyük üstten üstten k8nusmuyorum erkekler gibi..konuşsam da bişi değişmez zaten....
devlet dairelerinde durumlar biraz daha karışık bence
babam 40 sene idarecili yaptı devlette
öyle kurumlarvar ki kadın tuvaleti yok binada. alışmamışlar. siyasi işler var. büyük gelenekçilik var....var da var.
özel sektörün öyle dertleri olmaz normalde ama özelde de devlet gibi zamanında gelmiş mitili sermiş, kendi kafasına göre takılan tipler olabiliyor.
yoksa benim çalıştığım yerler hep işe bakan yerlerdi, kadınlar da çok daha canavar gibi çalışıyorlardı.
Bende kamuda çalışıyorum temizlik personeli erkek wc yi temizliyor ama bizim wc yi temizlemiyor.Yok yanılıyorsunuz...Ben hep özel sektörde çalıştım ve bu yasadıklarımın tamamı özel sektorde...Ama sorsanız belki kadınlar bunu farketmiyor ama detaylı düşününce ve analiz edince farkına varırsınız mesela...
Devlette de çalıştım çok az surda 3 sene önce ve eski değil ama Wc mesele oluyordu düşünün..Kadın wc sini çalıştıgımız kata değil de üstkata yapmışlar ve erkekler düz ayak wc ye girerken biz daha cok gittiğimiz halde sürekli merdiven in çık yapıyorduk
Aynen öyle. Firmadaki tüm kadınlar hakkında konuşurlar ama nedense yemeğe giden o ikili hanımlar dedikodu yapıyor olur.Aynen iyi ifade ettiniz...Tam olarak bu...Bakın işyerlerine, 5-6 kişilik beraber gezen, yemeğe giden erkek grupları görürsünüz ama böyle bir kalabalık kadın grubu göremezsiniz..en fazla 2 kadındır..Olmuyor
ben özelde sadece işe bakılır demek istemedim zaten. dediğim gibi ben tr'de özelde öyle bir yerde çalışmadım, ama kesinlikle var olduğunu biliyorum.Yok yanılıyorsunuz...Ben hep özel sektörde çalıştım ve bu yasadıklarımın tamamı özel sektorde...Ama sorsanız belki kadınlar bunu farketmiyor ama detaylı düşününce ve analiz edince farkına varırsınız mesela...
Devlette de çalıştım çok az surda 3 sene önce ve eski değil ama Wc mesele oluyordu düşünün..Kadın wc sini çalıştıgımız kata değil de üstkata yapmışlar ve erkekler düz ayak wc ye girerken biz daha cok gittiğimiz halde sürekli merdiven in çık yapıyorduk
öyle kadının bebeğini iznini tolere edecek lüksüm yok benim...
Aynen öyle. Firmadaki tüm kadınlar hakkında konuşurlar ama nedense yemeğe giden o ikili hanımlar dedikodu yapıyor olur.
Bütün gün futbol konuşurlar göze batmaz ama kadınlar hep saç makyaj konuşuyor olur.
Kadınlar genelde tüm işlerini sabahtan hallederler onlar son dakika bitirirler tüm gün goygoy yapmaktan ama boş boş oturan yine kadın olur.
Erkek bir şey sorar kafası karışmış, kadın sorar sen hala ogrenemedin mi.
Erkek sinirlenir aman yaklaşmayın kadın sinirlenir bu da muayen gününde herhalde hehehe.
Dolmusum kusura bakmayın.
Aynen öyle. Firmadaki tüm kadınlar hakkında konuşurlar ama nedense yemeğe giden o ikili hanımlar dedikodu yapıyor olur.
Bütün gün futbol konuşurlar göze batmaz ama kadınlar hep saç makyaj konuşuyor olur.
Kadınlar genelde tüm işlerini sabahtan hallederler onlar son dakika bitirirler tüm gün goygoy yapmaktan ama boş boş oturan yine kadın olur.
Erkek bir şey sorar kafası karışmış, kadın sorar sen hala ogrenemedin mi.
Erkek sinirlenir aman yaklaşmayın kadın sinirlenir bu da muayen gününde herhalde hehehe.
Dolmusum kusura bakmayın.
Bende kamuda çalışıyorum temizlik personeli erkek wc yi temizliyor ama bizim wc yi temizlemiyor.
üzgünüm ama durum böyle.İşte burda da örneği
Hiç bir hak oturup bekleyerek bir gün benim de hakkımı verirler diye umut ederek kazanilmamistir.
Talep edeceksiniz, talip olacaksınız, bu iş benim diye dedikodu yayacaksınız, itiraz edeceksiniz, en kıdemli benim diyeceksiniz, gözü karartacaksınız, yani tabiri caizse yırtık olacaksınız biraz.
Malesef böyle. Keşke böyle olmasaydı tabi.
bence öyle biraz tavır koysanız değişirBir de ben bekarım mesela ne cocuk iznim var ne bişey...Tamamen işe odaklıyım yani ama yine de dışlandım hep...Çünkü erkek değilim ve kıdemime dayamarak büyükbüyük üstten üstten k8nusmuyorum erkekler gibi..konuşsam da bişi değişmez zaten....
Merhaba,
Merak ediyorum çalıştığı yerde bir kadın olarak erkek yönetici ile erkek çalışanların işbirliğinin ve muhabbetin, erkek yönetici ile kadın çalışan arasında olmadığını gören ve bundan rahatsız olan var mı benim gibi?
Ben bu durumu aslında hep yaşadım ve bıktım diyebilirim...Ben kıdemli bir mühendisim ve ne kadar bilgi seviyem iyi olsa da liderle, yöneticiyle güzEl işler yapmaya istekli ve hazır olsam da bi noktada o erkek dayanışmasını aşamıyorsun...Bu durum beni hem çok üzüyor hem de iş hayatından soğutuyor...Önceki işyerimde yöneticim bir kadındı ve o da malesef hep erkek çalışanları ile iletişim kurar, onemli görevlerde onlara güvenirdi...Hatta en kıdemli elemanı ben olmama rağmen işe giren yeni erkek elemana büyük sorumluluk vermiş, beni köşeye atmıştı
Sorun sendedir diyeceklere baska kadın arkadaslarda da aynı sorunu görüyorum aslında, bu erkek dayanısması cok baskın...Birbirlerine abi falan diye hitap edip daha rahat konusabildiklerini düşünüyorlar bence...Bi kadına neden güvenilmiyor ve en az erkekler kadar uyum sağlayabileceği neden düşünülmüyor....Şimdi yönetici işten ayrılıyormuş ama onun yerine atadıkları yine bir erkek...Kadınları yine başlarda hiç göremiyoruz zaten..
Ne biliim mesela bi kurul kuruluyor , bi ekip vs bakıyorum ya hiç kadın yok ya da 1 tane...Proje sonlarında fotograf cektirip yayınlıyorlar bakıyorum ekip hep erkek oldugu için fotodakilerin hepsi erkek...
Acı çekiyorum aslında. Ünv den dereceyle mezun oldum, çok iyi kurumlarda yıllarca tecrübem oldu..Bu işyeri de isim yapmış çok büyğk bi yer ve büyük umutlarla girmiştim fakat burda bile ayrılan yöneticim benim çalışmalarımı, titizliğimi gördüğü ve birkaç.kere takdir ettiği halde yine şimdi bakıyorum giderken aktarmalarını yine bir erkek çalışana yapıyor...
Bazen içime kapanmak geliyor her seyden ve herkesten, yorgunum sürekli kendim bişeylere katılayım, gidip ben onereyim diye uğraşmaktan ama ne yaparsan yap imamlar bildiğini okuyor
Konuya başlarken mühendis mi acaba dedim. Öyle çıktın.
Aynı şeyi yaşıyorum iş yerimde. Mavi yakaya kendimi kabullendirebildim orada sıkıntı yaşamıyorum. Sorun bende olsa işimi yaparken sorun yaşardım diye düşünüyorum ben de.
Erkek yönetici erkek çalışanlar iş çıkışı bir şeyler içmeye giderler. Hafta sonları eşli buluşmalar yaparlar ama nedense o ortama biz de eşlerimizle davet edilmeyiz. İşi sigara odasında çözerler. Ben ve diğer kadın arkadaşlarım sigara içmiyoruz. İş çıkışı gidip onlarla içki içmiyoruz diye zam bile alamıyoruz resmen.
Konu zama geldiğinde x bey in bu yıl zam aldığını duydum. Ben ondan kıdemliyim maaşı beni geçti. Vs vs diye bir diyalog yaşadım yöneticimle. Bana dedi ki o ev geçindiriyor eşi çalışmıyor çocuğu oldu. tabi ki senden yüksek alacak.size mi sordu çocuk yaparken dedim. Benim yaşım geçiyor iş düşünmekten çocuk yapmıyorum dedim. Aman aman yapma daha senin yerine koyacak kimse yok dedi.
Bu diyalogun üzerine ben gebe kaldım 5 yıllık evliydim tabi zamanı gelmişti ama önceliğim işti bu konuşma üzerine değişti.
Yurtdışı görevi gezisi varsa mutlaka erkek tercih edilir. Yabancı dilim iyi olmasına ve defalarca gitmek istediğimi dile getirdiğim halde bir kez mecburiyetten gönderildim iş acildi vizem vardı.
Ben çözüm bulamadım buna yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum.