İşyerinde erkek dayanışması

aynen öyle bide üstüne çok çalışıp bunları duymak çok yıkıcı oluyor çok. Minnet etmiyoruz ki yasal olan iznimizi alıyoruz

Yok yanılıyorsunuz...Ben hep özel sektörde çalıştım ve bu yasadıklarımın tamamı özel sektorde...Ama sorsanız belki kadınlar bunu farketmiyor ama detaylı düşününce ve analiz edince farkına varırsınız mesela...

Devlette de çalıştım çok az surda 3 sene önce ve eski değil ama Wc mesele oluyordu düşünün..Kadın wc sini çalıştıgımız kata değil de üstkata yapmışlar ve erkekler düz ayak wc ye girerken biz daha cok gittiğimiz halde sürekli merdiven in çık yapıyorduk

Bende kamuda çalışıyorum temizlik personeli erkek wc yi temizliyor ama bizim wc yi temizlemiyor.

Aynen iyi ifade ettiniz...Tam olarak bu...Bakın işyerlerine, 5-6 kişilik beraber gezen, yemeğe giden erkek grupları görürsünüz ama böyle bir kalabalık kadın grubu göremezsiniz..en fazla 2 kadındır..Olmuyor
Aynen öyle. Firmadaki tüm kadınlar hakkında konuşurlar ama nedense yemeğe giden o ikili hanımlar dedikodu yapıyor olur.
Bütün gün futbol konuşurlar göze batmaz ama kadınlar hep saç makyaj konuşuyor olur.
Kadınlar genelde tüm işlerini sabahtan hallederler onlar son dakika bitirirler tüm gün goygoy yapmaktan ama boş boş oturan yine kadın olur.
Erkek bir şey sorar kafası karışmış, kadın sorar sen hala ogrenemedin mi.
Erkek sinirlenir aman yaklaşmayın kadın sinirlenir bu da muayen gününde herhalde hehehe.
Dolmusum kusura bakmayın.

ben özelde sadece işe bakılır demek istemedim zaten. dediğim gibi ben tr'de özelde öyle bir yerde çalışmadım, ama kesinlikle var olduğunu biliyorum.

WC meselesini ben de yazdım zaten. devlette hiç çlışmadım ama biliyorum ki böyle şeyler var. çünkü etrafımdaki insanları çok dinlerim. hatta babamın kurumunda 650 çalışan vardı 300 tanesi filan bankamatik memurdu...siyasi olaylar...hiç işe gelmediler 20 sene boyunca...hepsi erkekti. ama kadın 3 ay süt izni kullanınca tüm erkekler homurdanır.

demek istediğim şu: kafalar zaten buna meyyal. kadın mesela bebeği için izin alınca bu kadının zayıflığı, iş hayatıyla uyumsuzluğu, erkek egemen zihniyete göre neredeyse bir kusuru gibi algılanıyor.

erkek izin alınca "ooo koçum bak aile babası", olmuş oluyor. iş hayatında evli erkek tercih edilir neden, iste bu "güvenilir" algısı yüzünden.

benim durumuma gelince ben bekar yöneticiyim ama iş bizde çok yoğun ve anlık. ben devlet dairesi gibi senelerce yüzlerce personelle çalışmıyorum o yüzden öyle kadının bebeğini iznini tolere edecek lüksüm yok benim... yoksa olsa uzun vadede hep kadınlarla çalışmak isterim.

Of offff....Ah be kadınlar hep hatalı erkeklere göre...Aslında bu kadar şey hep eziklik ve korkularından...

Aslında bu yazdıklarınız iş hayatına özel değil genel olarak erkeklerin saçmasapan düşünceleri...Bi kadın olarak ben haksızlığa, cahilliğe vs sinirlenebilirim ama biz sinirlenince regl günü herhalde oluyor...Neymiş bu regl dillerine dolamışlar. Bizim sanki o regl sıkıntılarını iş hayatına yansıtma lüksümüz varmış veya sürekli yansıtıyormuşuz gibi....Ben onca yıldır iş hayatındayım regl i iş hayatına yansıtmadım nedir yani...

Bi erkeği seversin, zamanını verirsin, belki acı cekersin ayrılırsın. Bunu bi erkeğe anlatırdan da sana yorumu genelde hata sendeymiş olur...Sonra da bu anlattığını yeri gelince güzel sokar..Geçmişin diyerek...

Ben mesela akşama dek pc başındayım ve yorucu bir mühendislik işim var...6da kalkıyorum ve gözlerim bazen artık kaldırmıyor acıyor...Masa başında oturmanın da sürekli ekrana bakmanın da zorlukları malum...Ama ne zaman bi erkek arkadaşıma desem mesela, oturmaktan yoruluyorsunuz boş boş denmesi beni katil edecek

Ya o kadar basit bakıyorlar ki kendileri basit oldugundan...Pardon kim söyledi kadınların hep makyaj saç konustugunu...Ciddi söylüyorum buna ayıracak kafa ve vaktimiz bile yok işyerinde şahsen...Oturacam makyaj konusucam, ya bunu da dillerine dolamışlar, gerçek olmayan klişe seyleri ezbere soyler dururlar....Ama tek konustukları cok sahit oldum kripto para ve nasıl kolay yoldan para kırarız

Hiç bir hak oturup bekleyerek bir gün benim de hakkımı verirler diye umut ederek kazanilmamistir.

Talep edeceksiniz, talip olacaksınız, bu iş benim diye dedikodu yayacaksınız, itiraz edeceksiniz, en kıdemli benim diyeceksiniz, gözü karartacaksınız, yani tabiri caizse yırtık olacaksınız biraz.

Malesef böyle. Keşke böyle olmasaydı tabi.

İşte burda da örneği
üzgünüm ama durum böyle.

devlet bana hamile/bebekli kadın için ekstra bir ödenek vermiyor. Benim işim de izin alıp gidecek çalışan kaldırmıyor maalesef.

babası, nişanlısı kalp krizi geçiren, trafik kazası geçiren, bebek tedavisi gören vs vs çok iş arkadaşım oldu.

elindeki işi bana geri gönderip işten ayrılmak zorunda kaldılar. çünkü biz proje bazlı çalışıyoruz ve teslim sürelerimiz çok sıkı.

özelde her yerin 10'larca elemanı yok ki biri gelmediğinde diğeri yürütsün. zaten ortalama olarak herkes 3 kişilik iş yapıyor....bir de eleman eksiği olursa yanarız. ülke şartlarında o kadar çok eleman eksiğini tolere edecek kadar geniş marjla çalışan yer kaç tanedir ki? -torpilli müteahhitlerden filan bahsetmiyorum, normal iş yapıp kar etmeye çalışan yerlerden bahsediyorum.

Yapıyorum ama sırf kadın oldugum için bu kadar çabalamaktan yoruldum...ve bazen bunları yapsam da yine de erkeklerin kendi aralarında toplanıp sohbetlerini ilerletip, sonra bu ilerlemiş arkadaslıklarını işe yansıtıp birbirini desteklemelerini ve dısarda bırakılmayı falan yasamaktan cok cok yoruldum....kadınlara yüzümü dondugumde ise asla destek yok aslaa

bence öyle biraz tavır koysanız değişir

işi biliyorsanız ve mesela işler yürüsün diye bildiğiniz işleri yapmaktan gocunmuyorsanız, bunun sizin göreviniz olmadığını ama en iyi siz bildiğiniz için yaptığınızı, gayet de biliyor olduğunuzu bence direkt konuşmalısınız.

aslında erkekler işi bilen kadının onlardan 40 kere daha iyi iş çıkarttığını bal gibi biliyorlar da işte....

mesela bizim sektörde bir kadın bir iş başarmışsa mesela hele böyle ayrıntılı titiz bir işse ben özellikle
""bunu da zaten ancak bir kadın yapardı" diyorum, bunu özelllikle altımdaki erkek çalışanlar duysun diye diyorum :)
demek zorundayım
bu ülkede hele

Bizim işyerinde bilgili bir kadın eleman vardı bir sürü vaad vermişler ama gerçekleşmedi başka erkek elemana vaad edileni verdiler bu kızcağız geceli gündüzlü çalıştı o vaad edilen pozisyona yine bir erkek getirildi yüksek maaş+ şirket bir yeni araç hediye etti biz kızcağız da istifayı bastı gitti yani kızı kullandılar bol mesayi yaptırarak ayrılmadan önce zaten sağlığı bozulmuştu
Onun için özel sektörde vaad edilen yapılmıyorsa en mantıklısı 3 yıldan sonra ayrılmak

Şimdi okuyunca farkettim aslında aynı durumdan muzdaribim. Daha kıdemli olmama rağmen hep benden alttaki elemana veriliyor işler.
Oysa bugüne kadar hiç izin bile almadım hep titiz davrandım herşeyde.
Sonuç olarak ben işyerimi zaten beğenmiyorum kendime bir gelecek de göremiyorum o sebepten bi çok şeyi görmezden geliyorum.

Konuya başlarken mühendis mi acaba dedim. Öyle çıktın.
Aynı şeyi yaşıyorum iş yerimde. Mavi yakaya kendimi kabullendirebildim orada sıkıntı yaşamıyorum. Sorun bende olsa işimi yaparken sorun yaşardım diye düşünüyorum ben de.
Erkek yönetici erkek çalışanlar iş çıkışı bir şeyler içmeye giderler. Hafta sonları eşli buluşmalar yaparlar ama nedense o ortama biz de eşlerimizle davet edilmeyiz. İşi sigara odasında çözerler. Ben ve diğer kadın arkadaşlarım sigara içmiyoruz. İş çıkışı gidip onlarla içki içmiyoruz diye zam bile alamıyoruz resmen.
Konu zama geldiğinde x bey in bu yıl zam aldığını duydum. Ben ondan kıdemliyim maaşı beni geçti. Vs vs diye bir diyalog yaşadım yöneticimle. Bana dedi ki o ev geçindiriyor eşi çalışmıyor çocuğu oldu. tabi ki senden yüksek alacak. size mi sordu çocuk yaparken dedim. Benim yaşım geçiyor iş düşünmekten çocuk yapmıyorum dedim. Aman aman yapma daha senin yerine koyacak kimse yok dedi.
Bu diyalogun üzerine ben gebe kaldım 5 yıllık evliydim tabi zamanı gelmişti ama önceliğim işti bu konuşma üzerine değişti.
Yurtdışı görevi gezisi varsa mutlaka erkek tercih edilir. Yabancı dilim iyi olmasına ve defalarca gitmek istediğimi dile getirdiğim halde bir kez mecburiyetten gönderildim iş acildi vizem vardı.
Ben çözüm bulamadım buna yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum.

Tabi ki bu genel bir problem, hele ki erkeklerin çoğunluk olduğu işyerlerinde. Yazılımdaysanız Amerikada "brogammer kültürü" deniyor buna yani, erkeklerin gruplaşıp kadınların oyundışı kalmasına. Aynen deginiz gibi yani, burdan daha fazla bilgi alabilirsiniz: Ending the 'Brogrammer' Culture: How to Close the Gender Gap

Konuya geleyim, Türkiyede bu dediğiniz tabi ki, çalışanların erkek çoğunluk olduğu yerlerde kadınlar gözardı ediliyor. Kadın erkek eşitliğinde Türkiye zaten Hindistan sularında, erkeklerin kafası hala taş devrinde. Bu yüzden Türkiyede çalışmayı asla ve asla düşünmem, remote olarak bir ABD şirketinde çalışıyorum memnunum.

Son cümleye pek katılmıyorum, Türkiyede kadınlar için her meslek yanlış Tıp yapsaydınız da yine arkanızdan kadın değil mi yeaa diyeceklerdi, başka bir şey yapsanız da. Ben bir ABD şirketinde çalışıyorum, ondan önce çok uluslu bir şirkette çalıştım, ondan önce Rus şirketinde çalıştım şunu söyleyeyim ki mühendislik kadınlar için çok çok avantajlı. En önemli avantaj, yaptığın işin objektif şekilde değerlendirilebilir olması, misal benim yazdığım kod miktarı da, kalitesi de, ne iş yaptığı da belli başka biri çıkıp senden iyiyim diye iddiada bulunamaz. Bu da kadın pehh kimse diyemez. Hakkiniz neyse koydugunuz koda gore alirsiniz.

Sizinki gibi patron ona daha çok para vericez erkek derse, yapacağım iş bellidir codebaseden kim ne kadar katkıda bulunmuş indiririm, yüzüne çarparım sonra da önce üst yönetime iş mahkemesine başvururum, sonra da aradaki para farkını münasip yerlerine sokarım. Memursanız zaten dimdirekt kadın-erkek eşitliği bozulduğu için şikayet etmelisiniz. Türkiyede her türlü rezillik var zaten, cinsiyet ayrımcılığı var, etnik kökene göre ayrımcılık var, tipe göre ayrımcılık var, o var bu var ... Profesyonel değerlendirme hariç her şeye göre değerlendirme var. Neyse sinirlerim zıpladı bu kafayı Allah ıslah etsin.

Benim çalıştığım yerde de durum aynı. Benim ekibim hep kadın ama mesela bi ekip var hep erkek tek kız. Bi de kızı bi yetenek programıyla aldılar ona rağmen oranın tüm pis operasyonel işleri kızın üstünde. Önemli işlerde ve görüşmelerde asla çağırmıyolar ve görev vermiyolar. Kız çok mutsuz olduğu halde ses çıkaramıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…