İşyerinde erkek dayanışması

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.944
15.759
44
Merhaba,
Merak ediyorum çalıştığı yerde bir kadın olarak erkek yönetici ile erkek çalışanların işbirliğinin ve muhabbetin, erkek yönetici ile kadın çalışan arasında olmadığını gören ve bundan rahatsız olan var mı benim gibi?

Ben bu durumu aslında hep yaşadım ve bıktım diyebilirim...Ben kıdemli bir mühendisim ve ne kadar bilgi seviyem iyi olsa da liderle, yöneticiyle güzEl işler yapmaya istekli ve hazır olsam da bi noktada o erkek dayanışmasını aşamıyorsun...Bu durum beni hem çok üzüyor hem de iş hayatından soğutuyor...Önceki işyerimde yöneticim bir kadındı ve o da malesef hep erkek çalışanları ile iletişim kurar, onemli görevlerde onlara güvenirdi...Hatta en kıdemli elemanı ben olmama rağmen işe giren yeni erkek elemana büyük sorumluluk vermiş, beni köşeye atmıştı

Sorun sendedir diyeceklere baska kadın arkadaslarda da aynı sorunu görüyorum aslında, bu erkek dayanısması cok baskın...Birbirlerine abi falan diye hitap edip daha rahat konusabildiklerini düşünüyorlar bence...Bi kadına neden güvenilmiyor ve en az erkekler kadar uyum sağlayabileceği neden düşünülmüyor....Şimdi yönetici işten ayrılıyormuş ama onun yerine atadıkları yine bir erkek...Kadınları yine başlarda hiç göremiyoruz zaten..

Ne biliim mesela bi kurul kuruluyor , bi ekip vs bakıyorum ya hiç kadın yok ya da 1 tane...Proje sonlarında fotograf cektirip yayınlıyorlar bakıyorum ekip hep erkek oldugu için fotodakilerin hepsi erkek...

Acı çekiyorum aslında. Ünv den dereceyle mezun oldum, çok iyi kurumlarda yıllarca tecrübem oldu..Bu işyeri de isim yapmış çok büyğk bi yer ve büyük umutlarla girmiştim fakat burda bile ayrılan yöneticim benim çalışmalarımı, titizliğimi gördüğü ve birkaç.kere takdir ettiği halde yine şimdi bakıyorum giderken aktarmalarını yine bir erkek çalışana yapıyor...

Bazen içime kapanmak geliyor her seyden ve herkesten, yorgunum sürekli kendim bişeylere katılayım, gidip ben onereyim diye uğraşmaktan ama ne yaparsan yap imamlar bildiğini okuyor

Son düzenleme:
Bu sanırım toplumsal bir sorun.Yani artık kodlarimiza işlemiş.Doktor seçerken bile kadına güvenmem erkek doktor olsun diyen çok tanıdığım var.İs dünyasında değilim çok detaylı bilemem ama kadınlar her daim geride kalıyor toplumumuzda erkek çalışanlara göre.Maaslar bile adaletsiz deniliyor.

Önceki işyerimde yöneticim bir kadındı ve o da malesef hep erkek çalışanları ile iletişim kurar,

Sorun sadece erkek dayanişmasi degil, kadinlar erkeklerin yarisi kadar birbirlerine iyi olsa boyle olmaz.
Benim kayda değer bir iş deneyimim yok ama kisa donem iş hayatimda bile kadinlarla daha çok sorun yaşamistim.

muhabbet kısmı beni ilgilendirmez mesafeli bir insan olduğum için. ama neden erkeklere daha fazla güveniliyor anlamış değilim. eski iş yerimde ben daha kıdemli olmama rağmen yanıma işi öğreteyim diye aldıkları erkek çalışanlara bile niyeyse daha fazla güvendiler. bir anda gözde o oldu komik ve aşırı saçma buluyorum ben bunu. iş dünyasında kadın erkek olmamalı. bilgi, deneyim ve başarı konuşmalı. bu kafada gittiğimiz sürece asla diğer ülkelerin seviyesine ucundan bile yetişemeyiz.

Sorun sadece erkek dayanişmasi degil, kadinlar erkeklerin yarisi kadar birbirlerine iyi olsa boyle olmaz.
Benim kayda değer bir iş deneyimim yok ama kisa donem iş hayatimda bile kadinlarla daha çok sorun yaşamistim.

Aynen o da çok büyük bir etken.Erkekler birbirlerini kıskanmıyor cok büyük kıslanclıkları yok en azından ve biranda birbirleriyle bozuk olmuyorlar ama kadınlara baktıgımda bişeye bozulmus her neyse biranda iletişimi kesmiş..Konusmaya düzeltmeye çalışsan da boş bazen ne oldugunu bile anlamazsın ve kıslanclık en büyük sorun haline gelir...Kadın dayanısması yok ama erkekler de kadını dıslıyor

Komik gelmiyor artık bana cok acıveriyor

Bakın kadın 100 yıl önce sokağa bile çıkamıyordu doğru düzgün. Artık bunlar yıkılıyor tabii ki ama hemen olacak şeyler değil. Hala daha "evlenince işten çıktım." diyen kadın dolu ortalık. İşte bu sorunların temelinde hep bu var. Kadın her yerde 2. planda hala. Değişecek, değiştireceğiz.

100 yıl once sokaga mı cıkamıyordu? Atatürk donemindeki fotograflarda kadınların kıyafetlerine falan baktınız mı hiç?

İş yerinde tek kadınım, böyle bir durum yaşamadım. Aksine daha fazla sorumluluk, iş planı ile görevim olmayan konularda da aktifim.

Geçenlerde şirkette bir çalıştay oldu, orada da bu sorundan bahsedildi. Benim hiç dikkatimi çekmemişti bugüne kadar, ama ondan sonra dikkat ettim, evet gerçekten erkek yönetici ile erkek çalışanın iletişimi farklı oluyor, sanırım erkeklerin iş dışında da sohbet edebilecek konuları kadınlarla olandan fazla olduğu için.

Kadın çalışanı geri planda bırakmak, görev dağılımında adil davranmamak ise tamamen kötü yöneticilikle alakalı bence. Çalıştığım kurumda yöneticilerin dağılımında kadın yöneticiler daha baskın şu anda, ama bu pozitif ayrımcılık sonucu mu yoksa kazanılmış bir durum mu bilemiyorum.

100 yıl once sokaga mı cıkamıyordu? Atatürk donemindeki fotograflarda kadınların kıyafetlerine falan baktınız mı hiç?
Dünya genelinden, kadınların hiç haklarının olmamasından bahsediyorum. Osmanlu döneminin son zamanlarına denk gelmiş kadının modernleşmesi. Bunun nesini inkar ettiniz anlamadım açıkçası. 1900'lerde kadınların ne gibi hakları vardı, sayarsanız sevinirim. Boşanma hakkı bile 1926'da verildi bize. Yani evet 100 yıl önce sokağa çıkamıyorduk bile.

Annedir ücretsize ayrılır çocuğu hasta olur izin alır gözüyle bakılıyor hep .
Ama ben servisimde şefimden daha çok iş yapıyorum ama o daha rahat. çocuğum hasta olunca hemen kadın işte böyle oluyor alıyor hemen deniyor. Ama iş yerinde eşi çalışmayan erkek bile çocuğu hasta oldu mu izin alıyor hastaneye götürüyor ama biz bayanlar göze batıyoruz. Üstüne bir de kadınlar birbirini desteklemeyince erkek amirin çalışanın işine geliyor kadın kadını desteklemiyor zaten ben niye destekleyim mantığı var.

kadınlar genelde ev-bebek-kayın valide gibi gibi şeylerle daha çok uğraşıyor
yani bebek hasta oluyor kadın işten izin alıyor
evlenip işten ayrılan adam neredeyse yok kadın tonla
anne hasta oluyor başında refakatçi kızı kalıyor, oğlu anca iş çıkışı uğruyor
bebek oluyor zaten kadın hamilelikte (ilk 1 ay hariç) 6 ay doktora gidiyor, son 2 ay ortada yok, bebek oluyor 6-8 ay yok....

işyerlerinde bunu telafi edecek bir ekstra sistem yok

erkeklerin de tabii ki erkek-erkeğe muhabbet işine geliyor, kodlarımız erkek adam işi yapar diye çalışıyor...bu lüksü sonuna kadar kulanıyorlar.

benim tam tersine hep işyerlerim kadın egemen yerlerdi :)
ama bu kadınlar %90 30 yaş üstü ve bekar, evli ise bile öyle izinler kullanmamış, çocuğa bile varsa premses/şehzade gibi bakmayan kadınlardı. ya da mesela annesi gelir çocuğuna bakar o asla gidip annesine/kayınvalidesine bayram hazırlığı yapmaz türü kadınlardı.

ben de yönetici olarak çalışıyorum mesela ama bekarım. evli-çocuklu olup benim yaptığm kadar çalışan az kadın var misal.

yoksa kadınların çok daha titiz ve özverili olduğunu düşünüyorum. kadın çalışanı tercih ederim ama evli kadın çalışan bu kültürde çok büyük risk.

Kadın nufusu fazlaysa şirkette bunun doğal sonucu da kadın yoneticilerin fazla olması olabilir...

İş.hayatım boyunca her zaman istisnasız yoneticinin erkeklere daha çok güvendiğini gördüm...Bazı kadın yöneticilerin kafasında hep "erkekler daha iyi bilir" düşüncesi varken, erkeklerin kafasında ne var bilmiyorum ama kanka mod, daha iyi anlaşma, kadınların dilinden anlamaya çalışmaktanda kendi bildiği hemcinsiyle konusma var

İki defa kadın yönetici yüzünden isimden ayrılmak zorunda kaldım. Üstelik en sonuncusu şirket belgelerini satacağım konusunda hiçbir delili olmadan bana iftira atmıştı. Kendi yöneticim erkekti ve hala ara ara görüşüyoruz.
Kadınlar eğitim hayatında iken gayet kadın dayanışmasına vs önem verirken iş hayatina girince anlam veremedigim bir ozguvensizlik ile biricik olmak istiyorlar. Yanlarında erkek çalışan varken sorun yok ama kadın varsa gitmeli.
Öte yandan erkekler gruplaşmaya hep daha açık ve birbirlerine kin tutmuyorlar. Hata dahi yapılsa kolaylıkla affediliyor.
Maalesef üzücü.

devlet dairelerinde durumlar biraz daha karışık bence
babam 40 sene idarecili yaptı devlette
öyle kurumlarvar ki kadın tuvaleti yok binada. alışmamışlar. siyasi işler var. büyük gelenekçilik var....var da var.

özel sektörün öyle dertleri olmaz normalde ama özelde de devlet gibi zamanında gelmiş mitili sermiş, kendi kafasına göre takılan tipler olabiliyor.

yoksa benim çalıştığım yerler hep işe bakan yerlerdi, kadınlar da çok daha canavar gibi çalışıyorlardı.

Kesinlikle katılıyorum...Eşi çalışmayan erkekler, cocuk her hasta oldugunda 1 telefonla çekip gidiyor eşi araba da kullanamıyorsa hele ve herkes cocugu hasta gitti deyip anlayışla saugı duyuyor abartmadıgı sürece...Ama kadın izin alınca bunla iş.yapılmaz oluşuverir kafalarda hemen...

Bir de ben bekarım mesela ne cocuk iznim var ne bişey...Tamamen işe odaklıyım yani ama yine de dışlandım hep...Çünkü erkek değilim ve kıdemime dayamarak büyükbüyük üstten üstten k8nusmuyorum erkekler gibi..konuşsam da bişi değişmez zaten....

Öte yandan erkekler gruplaşmaya hep daha açık ve birbirlerine kin tutmuyorlar. Hata dahi yapılsa kolaylıkla affediliyor.
Maalesef üzücü.

Aynen iyi ifade ettiniz...Tam olarak bu...Bakın işyerlerine, 5-6 kişilik beraber gezen, yemeğe giden erkek grupları görürsünüz ama böyle bir kalabalık kadın grubu göremezsiniz..en fazla 2 kadındır..Olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…