- 10 Kasım 2014
- 8.944
- 15.759
- 44
-
- Konu Sahibi vesikaliyarim
Önceki işyerimde yöneticim bir kadındı ve o da malesef hep erkek çalışanları ile iletişim kurar,
Sorun sadece erkek dayanişmasi degil, kadinlar erkeklerin yarisi kadar birbirlerine iyi olsa boyle olmaz.
Benim kayda değer bir iş deneyimim yok ama kisa donem iş hayatimda bile kadinlarla daha çok sorun yaşamistim.
Aynen o da çok büyük bir etken.Erkekler birbirlerini kıskanmıyor cok büyük kıslanclıkları yok en azından ve biranda birbirleriyle bozuk olmuyorlar ama kadınlara baktıgımda bişeye bozulmus her neyse biranda iletişimi kesmiş..Konusmaya düzeltmeye çalışsan da boş bazen ne oldugunu bile anlamazsın ve kıslanclık en büyük sorun haline gelir...Kadın dayanısması yok ama erkekler de kadını dıslıyor
Bakın kadın 100 yıl önce sokağa bile çıkamıyordu doğru düzgün. Artık bunlar yıkılıyor tabii ki ama hemen olacak şeyler değil. Hala daha "evlenince işten çıktım." diyen kadın dolu ortalık. İşte bu sorunların temelinde hep bu var. Kadın her yerde 2. planda hala. Değişecek, değiştireceğiz.
Profesörler Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci covid aşısını bulunca da hep Uğur Şahin ve eşi denilmişti. Sadece sizin probleminiZ değil maalesef
Dünya genelinden, kadınların hiç haklarının olmamasından bahsediyorum. Osmanlu döneminin son zamanlarına denk gelmiş kadının modernleşmesi. Bunun nesini inkar ettiniz anlamadım açıkçası. 1900'lerde kadınların ne gibi hakları vardı, sayarsanız sevinirim. Boşanma hakkı bile 1926'da verildi bize. Yani evet 100 yıl önce sokağa çıkamıyorduk bile.100 yıl once sokaga mı cıkamıyordu? Atatürk donemindeki fotograflarda kadınların kıyafetlerine falan baktınız mı hiç?
Geçenlerde şirkette bir çalıştay oldu, orada da bu sorundan bahsedildi. Benim hiç dikkatimi çekmemişti bugüne kadar, ama ondan sonra dikkat ettim, evet gerçekten erkek yönetici ile erkek çalışanın iletişimi farklı oluyor, sanırım erkeklerin iş dışında da sohbet edebilecek konuları kadınlarla olandan fazla olduğu için.
Kadın çalışanı geri planda bırakmak, görev dağılımında adil davranmamak ise tamamen kötü yöneticilikle alakalı bence. Çalıştığım kurumda yöneticilerin dağılımında kadın yöneticiler daha baskın şu anda, ama bu pozitif ayrımcılık sonucu mu yoksa kazanılmış bir durum mu bilemiyorum.
Annedir ücretsize ayrılır çocuğu hasta olur izin alır gözüyle bakılıyor hep .
Ama ben servisimde şefimden daha çok iş yapıyorum ama o daha rahat. çocuğum hasta olunca hemen kadın işte böyle oluyor alıyor hemen deniyor. Ama iş yerinde eşi çalışmayan erkek bile çocuğu hasta oldu mu izin alıyor hastaneye götürüyor ama biz bayanlar göze batıyoruz. Üstüne bir de kadınlar birbirini desteklemeyince erkek amirin çalışanın işine geliyor kadın kadını desteklemiyor zaten ben niye destekleyim mantığı var.
Öte yandan erkekler gruplaşmaya hep daha açık ve birbirlerine kin tutmuyorlar. Hata dahi yapılsa kolaylıkla affediliyor.
Maalesef üzücü.