İşyerinde Bu Normal mi?

Merhaba arkadaşlar.
Ben iş hayatına biraz geç başladım. 28 yaşında eşimden ayrıldıktan sonra bir akrabamın otelinde resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladım. Fakat maddi sıkıntılar nedeniyle oteli elden çıkarması ve yeni sahipleri ile ilgili de pek iyi konuşmaması nedeniyle otelden ayrıldım. Bir sure sonra da şu an çalıştığım yere, diş hekimi asistanı olarak girdim.
Işle ilgili şartları konuşurken kıyafet ile ilgili kesin bir şey konuşulmadı. patronum olan diş hekimi kadın Sadece spor olmayan, çok boğucu renklerden olmayanlardan istediğim şekilde giyinebilecegimi söyledi. Fakat ilk hafta tarzımin istediği gibi olmadığını, diz üstü etek ya da elbise tarzı kıyafetler tercih etmem gerektiğini söyledi. Ikinci hafta istediği biçimde geldim. bu sefer kıyafetimin Daha güzel olduğunu, ama etek.daha kısa olursa muayenehanenin daha modern! bir yer olarak gozukecegini söyledi. Ben de işe dolmuşla geldiğimi, mini etekle rahat edemedigimi, iş yerinde de konsantrasyonumu olumsuz etkileyeceğini söyleyerek karşı çıktım. Bana buraya getir burda giy, dışarda giymiyor musun sanki, benim şartlarım.bu istemeyeni zorla çalıştirmiyiruz, seni arkadaş hatırına işe aldım tecrüben bile yok, olsa bu konuda tartışmaya bile girmezdin diyerek çıkıştı. Bunları bir erkek söylese niyetinden şüphe eder ve o an işi bırakırdım fakat hem kadın olmasından, hem de bundan iyi bir iş bulmanın zor olmasından dolayı bu isteğini de kabul ettim.
3-4 gündür onun istediği gibi gidiyorum. En son bu cuma bana"bak ne güzel oldun. Muayenehaneye şimdi yakıştın" dedi. Bu sözü çok gücüme gitti ve "daha önce yakışmıyor muydum?" dedim. Ve öyle bir cevap verdi ki resmen kendimi aşağılanmış hissettim. " sen iş hayatını bilmiyorsun. Buraya zevkle gelen kimse yoktur, çünkü gelenlerin hemen hemen hepsi hasta. Bu gibi ufak şeyler, bu muayenehaneyi tercih sebebi yapar."
Yani açıkçası sen mini etekle burda dolaşınca hastalar burayı tercih edere getirdi olayı. Ve bu düşüncede olan da maalesef diş hekimi bir kadın. Şimdi bu şekilde her erkekle muhatap olduğumda kendimi onların gözünü gönlünü açan bir eşya gibi hissediyorum. Işi bırakmam da şu an için çok zor.
Acaba ben mi çok abartıyorum olayı? Bu konuda, iş hayatinda deneyimli arkadaşların görüşleri nelerdir ?

çok ilginç gerçekten... okurken ilerleyen satırlarda kadın sapık mı acaba dedim.. öyle bir şey mi okuyacağım ki dedim...
yani bazı insanlar vardır ki çok keskin çizgilerdedir. tamam herkes yanında çalışan birinin güzel giyinip bakımlı olmasını ister ama etek boyunun kısalığı adını tam koyamadığım sadece içimden şekilcilik demekle yetinmek istediğim bir durumdur umarım. umarım kadın ilerleyen zamanlarda başka konularda canını sıkmaz.

diş hekiminin işleri iyi gitmiyor anladığım kadarıyla ya da işini doğru ,güzel yapamadığını biliyor ve buna bulduğu çözüm de o kişinin makul, mantıklı ve herşeyden önemlisi duyarlı bir insan olmadığını gösteriyor.mini etekle modern olmak :KK37: Gülmek ağlamak arası bir yerde kaldım.Rahat etmediğiniz ,kendiniz gibi oldugunuzu hissetmediğiniz kıyafetleri giymeyin.Bakın kendinizi değersiz hissetirmeyi başarmış şimdiden.Bence işinizi çok iyi yapın ve vazgeçilmez olun sonra kendi istediğiniz boyda etekleri giymeye başlayın.Eğer sizi yine zorlarsa ,o iş yerinden herşeye rağmen ayrılın en iyisi.Bu iş yerinde kazandığınız deneyimle yeni bir iş bulmanız zannettiğinz kadar zor olmayabilir.Bu arada patronunuzun size yaptığı mobbing.Siz model ,manken değilsiniz.Etek , çorap sergilemek için fotoğraf çektirmiyorsunuz,defileye çıkmıyorsunuz.Siz bir diş hekimi sekreterisiniz.Umarım bu saçmalıktan biran önce kurtulursunuz .İyi şanslar :)

Canım bizimde eniştemiz diş hekimi yanındaki asistanda kapalı bir bayan ama hiç işlerini etkiledğini görmedim ilin en iyi diş hekimlerinden yani hastasıda oldukça fazla bence o bayan kendi eksiklerini böyle kapatmaya çalışıyor gibi geldi :KK20:

kadını objeleştirenin yine bi kadın olduğuna inanamıyorum.ihtiyacınız var diye sizi kullanıyo işte yazık

doktor olmuş çok şükür; ama insan olamamışşş henuzz:KK70::KK70:

canım sen abartmıyorsun bende olsam tepkım daha sert olurdu ısı bırakırdım falan ama senın bu işe ıhtıyacın var yınedee kendınden fazla tavız verme derım. sımdı benim calstıgım ortamda

zıhnyet olarak benden cok farklı ama bır sekilde orta yol buluyoruz. yanııı ben onlara saygı gostermeye calsıyorum onlar bana...

bazı ınsanlarr gorunuse cok dıkkat edıyorlar. AMA yanı orası bır dıs hekımlıgı neden cınsellıgı on plana cıkarmaya calısıyor anlayamadım:KK43: bazen bızim mudürümüzde kadın bırını arar sesı donuksa

kadın dedigin az cılvelı konusur falan der yada ıste guler yuzlu olur der ama benden butarz hıcbısey ıstemedı sonucta yaptgımız ıs ıle gundeme gelmelı yız dıye dusnuyorum ısımı yaparım gecer

gıderım :KK43: buarada bu bayan nasıl gıyınıyor sureklı mını dekoltelı vs cok merak ettım:KK70::KK70::KK53::KK53::KK53:

herkes sağlığı için gider yok şunun mini eteğine orasına burasına bakayım diye değil

işini iyi yapsın yeter

Adamın eli dişinde kendini zor atıyor muayenehaneye bir de asistanın etek boyuna mı bakacak? Pess

Gerçekten şoktayım...
Dün itibarıyla işten ayrıldım. Olay keşke basit bir Etek boyu meselesi olsaydı.
Dün randevular bittikten sonra doktor hanımin yanına gittim ve bütün rahatsizliklarimi anlattım. Bir kaç gündür çok sıkıntılı olduğumu, beni bir kadın olarak anlamasi gerektiğini nazik bir dille soyledim. Beni dinlerken hiç itiraz etmedi aptal bir sırıtışla yüzüme baktı sadece. Sözümü bitirince de "ya, nasıl oluyormuş" dedi. Ben de şaşırarak "ne nasıl oluyormus" dedim. O da imalı bir biçimde "Öyle birileri beni beğensin diye cicili bicili giyinmesi kolay, madem güzelim diyorsun, her gün böyle dolaş da herkes görsün güzelliğini" dedi.
O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne demek istiyosunuz dedim. " sen çok iyi biliyorsun. Beni aptal mi zannettin. Başka diyecek birşeyim yok. Dersini aldın artık nasıl istersen öyle giyinebilirsin." dedi. Ağlayarak orayı terkettim. Eve nasıl geldim bilmiyorum.
Neyse evdeyken bu işi bulmami sağlayan annemin arkadaşı telefonla aradı. Doktor hanım işten ayrılıp ayrilmadigimi, soruyormuş. Ben de ayrılmak istediğimi ve bana neden o şekilde davrandığını anlamadığımi anlattım. Ve söyledikleri karşısında da şok oldum.
Muayenehanesine her gün belli bir saatte doktorun eşi uğruyordu. Ilk gün onu gördükten sonra diğer günler giyimim değişmeye başlamış! Daha seksi giyiniyor ve onun geleceği saatlerde makyajımı tazeliyormusum! O da kocasından zaten eminmis de bana ceza vermek için bu etek boyu mevzusunu çıkarmış! Ayrıca istese beni kovarmış da, dul olduğum için acimis!!!
Kıyafet konusunu geçtim. Ben her gün aynı tarz giyinen bir insanım. Makyajımı da sabah yaparım ve gün içinde hiç tazelemem. Kadinin beni suçladığı şeye mi sıkılayım? Bana aklınca ceza vermesine mi sıkılayım? Enayi gibi bu cezaya katlanmıs olmama mı sıkılayım? Neye sıkılacağımi bilmiyorum. Tek tesellim bu ruh hastası kadindan erkenden kurtulmuş olmam ve başta annemin arkadasi olmak üzere doktoru tanıyan herkesin sorunlu bir kadın oldugunu bilmesi ve bana atacagi iftiralara inanmayacak olmalari.
Su an çok kötü bir durumdayım. Işimi kaybetmemden çok uzerime attığı bu iftirayı düşündükçe delirecek gibi oluyorum.

Son düzenleme:
iş ortamına yakışmak mini etekle mi oluyormuş?işyerinde düzgün derli toplu olunmalı kesinlikle.ama bunun yolu mini etek giymekten geçmiyor.yazınızı okurken acaba yıldırma polikikasımı diye düşünmeden edemedim.hani demiş ya arkadaş hatırına aldım
tecrüben yok diye.belki pes eder çıkarsın o da arkadaşına karşı mahçup olmamış olur.kendi istedi ayrılamayı felan der.ne bileyim.

Gerçekten şoktayım...
Dün randevular bittikten sonra doktor hanımin yanına gittim ve bütün rahatsizliklarimi anlattım. Bir kaç gündür çok sıkıntılı olduğumu, beni bir kadın olarak anlamasi gerektiğini nazik bir dille soyledim. Beni dinlerken hiç itiraz etmedi aptal bir sırıtışla yüzüme baktı sadece. Sözümü bitirince de "ya, nasıl oluyormuş" dedi. Ben de şaşırarak "ne nasıl oluyormus" dedim. O da imalı bir biçimde "Öyle birileri beni beğensin diye cicili bicili giyinmesi kolay, madem güzelim diyorsun, her gün böyle dolaş da herkes görsün güzelliğini" dedi.
O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne demek istiyosunuz dedim. " sen çok iyi biliyorsun. Beni aptal mi zannettin. Başka diyecek birşeyim yok. Dersini aldın artık nasıl istersen öyle giyinebilirsin." dedi. Ağlayarak orayı terkettim. Eve nasıl geldim bilmiyorum.
Neyse evdeyken bu işi bulmami sağlayan annemin arkadaşı telefonla aradı. Doktor hanım işten ayrılıp ayrilmadigimi, soruyormuş. Ben de ayrılmak istediğimi ve bana neden o şekilde davrandığını anlamadığımi anlattım. Ve söyledikleri karşısında da şok oldum.
Muayenehanesine her gün belli bir saatte doktorun eşi uğruyordu. Ilk gün onu gördükten sonra diğer günler giyimim değişmeye başlamış! Daha seksi giyiniyor ve onun geleceği saatlerde makyajımı tazeliyormusum! O da kocasından zaten eminmis de bana ceza vermek için bu etek boyu mevzusunu çıkarmış! Ayrıca istese beni kovarmış da, dul olduğum için acimis!!!
Kıyafet konusunu geçtim. Ben her gün aynı tarz giyinen bir insanım. Makyajımı da sabah yaparım ve gün içinde hiç tazelemem. Kadinin beni suçladığı şeye mi sıkılayım? Bana aklınca ceza vermesine mi sıkılayım? Enayi gibi bu cezaya katlanmıs olmama mı sıkılayım? Neye sıkılacağımi bilmiyorum. Tek tesellim bu ruh hastası kadindan erkenden kurtulmuş olmam ve başta annemin arkadasi olmak üzere doktoru tanıyan herkesin sorunlu bir kadın oldugunu bilmesi ve bana atacagi iftiralara inanmayacak olmalari.
Su an çok kötü bir durumdayım. Işimi kaybetmemden çok uzerime attığı bu iftirayı düşündükçe delirecek gibi oluyorum.

kocamaaan bir yuh diyorum o kadar..

Dilerim en kısa zamanda başka bir iş bulursunuz. Büyük ihtimalle müşterileri belli bir dişçi hanımefendi bu kadın. :) "Hanımefendi" kelimesiyle ironi yapıyorum :)
Bir de yani benim dişim zonk zonk zonklarken kadının bacaklarına mı bakacağım Allah aşkına? ( erkek değilsin bilmezsin sen diye iç sesim konuşuyor :) )

Yalnız şu lüks semtlerin dişçilerindense bu kadın, büyük ihtimalle modernlik anlayışını açık giyinmekle bağdaştırıyor da olabilir gerçekten. Art niyeti bertaraf edecek tek teori bu olabilir benim gözümde.

Neyse, benim gittiğim dişçinin de 4 bayan yardımcısı var ve hepsi de beyaz pantolon ve önlük giyiniyor ve beyaz spor ayakkabı.

Gerçekten şoktayım...

:KK53: :KK53: :KK53: yok artık kadının aklından şüphe ediyorum hiç iyi değil :26:

Size resmen iddialı giyinin demek istemiş hatta demiş. Biliyorsunuz ki aslında erkekten çok bir bayan bir bayana bakar. neler giyinmiş nasıl kombine etmiş diye. aslında bu böyledir.
Buda hatta ispatlanmıştır. Bir Bayan erkek için değilde, ilk önce kendi için sonra etrafındaki bayanlar için güzel giyinirler. neyse sizin meseleye gelince,
bağzı iş yerleri biliyorsunuz ki ayak uydurmak durumunda kalıyoruz. Müşterilerle ilgilenme durumunda dış görünüşümüze çok dikkat etmeliyiz.
müşterilerle pek fazla ilgilenmiyor isek, rahat takılabiliriz. örnek vereyim mesela kargo işiyle uğraşan arkadaşlarımız mağazada olan bayanlar yüksek topuk çok şik mi giyiniyorlar. hayır.
çünkü rahat şeyler giyinmek gerektiriyor. diş hekim assistanısın, fakat beyaz önlük falan giyinmiyormusun? genellikle önlük falan giyindirirler, rahat terlik veya kapalı ayakkabı.
Karnımızı doyurmak için mecburen bağzı şeylere katlanmak durumda kalıyoruz işte. Bence sen rahat değilsen, başka bir iş bulana kadar, idare et.

Gerçekten şoktayım...
:KK53::KK53::KK53:

yuh yaa !! kadının aklından gecenlere bak !

tam bır ruh hastası yaa .iyiki ayrıldın vallahı psıkolojın

bozulurdu bu kadının yanında .nasıl bır kafayla

bu seneryoları kuruyor bu kadarında pes dogrusu !!

kadın bıldıgın ruh hastası baska da bırsey degıl

ayrıca sen neden üzülüyorsun kı nıye kendını enayi yerıne

koyuyorsun .asıl zavallı olan o kadının ta kendısı .

egıtımlı bır kadının yapacagı sey mı bu sence ? tabıkı hayır !

ben kadının adına gercekten uzuldum ,cunku zavallının bırı .

bellı kı eşine guvenmıyor yarası var .hırsınıda personelınden

çıkarıyor ıste .Allah akıl fıkır en kısa zamanda ruh beyin saglıgı

versın .yazık valla boyle yasanılmaz cunku .

Son düzenleme:
benım de eskı ısyerımde şefım olacak kadın aynen boyle

ruh hastasıydı .kafayı benım makyajımla sacımla bozmustu .

salkım saçak işe gelmemı ıstıyordu .saçımı salmama kızardı

sacımı toplayacakmısım .makyaj yapmamada ızın vermezdı .

bazen gelırdı yanıma soyle derdı ; "sashamiacıgım ,nasıl kırpıklerını

özene bözene boyuyup böylee guzelce kıvırıyorsan ,işinede ozen ":KK53:

işimi aksattıgımı bılmem .ama kadın bana resmen takmıstı .

oje surmem bıle kadını rahatsız edıyordu .

bırgun dogum gunumde tum ıs yerı arkadaslarım toplanıp bana

topuklu ayakkabı almıslar .nezaketen o paket acılır ve cok begendıgımı

bellı etmek adına ,o ayakkabıyı denedım ve cok tesekkur ettım .

o sırada bızım şefın eşi iş yerıne geldı .benim şefte benı bir hışımla

ayagımdakı topuklularla dıger odaya sokmustu ,sokmak demeyelım ıtmıstı resmen :KK53:

benle bırlıkte dıger personelde sasırmıstı .baktım boyle olmayacak en ıyısı

kendımı salayım dedım .sacımı basımı artık camasır yıkar gıbı salkım saçak toplamaya

basladım .yemın ederım kadın o zaman benı rahat bıraktı ,daha da bulasmadı bana:KK1:

boyle ruh hastaları var cnm yok degıl .Allah bunlardan korusun bızlerı .

ınsanı meslegınden sogutuyor bunlar .

Son düzenleme:
vayyy be kadının derdi başkaymış desenize..belliydi zaten bir arıza olduğu bu da ortaya çıktı işte.. dua et çok uzamadı hemen konuşmak istedin de herşey ortaya çıktı..geçmiş olsun inşallah düzgün bir iş bulursun ve eminim ki bulursun üzülme sakın..

aa hasta ruhlu bır doktor!!!!

bence senı dırek kıskanms.

ama sorun doktordaaa yanı bundan rahatszlıgı varsa senden o sekılde supğhelendıyse dırek gondersın sartlarımız uymuyor dıye o kımkı ders verıyor onun ne haddınee okumus cahıller:KK43: !!!

Şok oldum, resmen komplo teorisi. "Kocamda gözün var."

Erkenden kurtulmuşsunuz, geşmiş olsun ...

X