İşyerinde Bu Normal mi?

Canım kadın 1 hastayı birdaha getiremiyor demekki çare arıyor.

Benim gittiğim diş doktoru öyle köhne biryerde ama hastaları sırada asiatanının ne giydiği umrumda bile değil.

Yüzünü bile hatırlamayız ne saçma adam benim derdime çare buluyor o yüzden 3 katı para veriyorum olay budur.

Kendide giyiyormu mini etek acaba merak ettim.

Fikirlerimi yazmadan önce, merak ettiğim bir kaç şeyi sormak istiyorum; Çalıştığın yer, özel bir klinik, muayane tarzı bir yer mi, yoksa özel bir hastane gibi mi ? Yani kapasitesi nedir? Ücretler, piyasanın üstünde mi ? Konum olarak ortalama bir semt de mi? Yoksa lüks bir yerde mi ? Biraz daha detay verebilir misin ?

Merhaba arkadaşlar.
Ben iş hayatına biraz geç başladım. 28 yaşında eşimden ayrıldıktan sonra bir akrabamın otelinde resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladım. Fakat maddi sıkıntılar nedeniyle oteli elden çıkarması ve yeni sahipleri ile ilgili de pek iyi konuşmaması nedeniyle otelden ayrıldım. Bir sure sonra da şu an çalıştığım yere, diş hekimi asistanı olarak girdim.
Işle ilgili şartları konuşurken kıyafet ile ilgili kesin bir şey konuşulmadı. patronum olan diş hekimi kadın Sadece spor olmayan, çok boğucu renklerden olmayanlardan istediğim şekilde giyinebilecegimi söyledi. Fakat ilk hafta tarzımin istediği gibi olmadığını, diz üstü etek ya da elbise tarzı kıyafetler tercih etmem gerektiğini söyledi. Ikinci hafta istediği biçimde geldim. bu sefer kıyafetimin Daha güzel olduğunu, ama etek.daha kısa olursa muayenehanenin daha modern! bir yer olarak gozukecegini söyledi. Ben de işe dolmuşla geldiğimi, mini etekle rahat edemedigimi, iş yerinde de konsantrasyonumu olumsuz etkileyeceğini söyleyerek karşı çıktım. Bana buraya getir burda giy, dışarda giymiyor musun sanki, benim şartlarım.bu istemeyeni zorla çalıştirmiyiruz, seni arkadaş hatırına işe aldım tecrüben bile yok, olsa bu konuda tartışmaya bile girmezdin diyerek çıkıştı. Bunları bir erkek söylese niyetinden şüphe eder ve o an işi bırakırdım fakat hem kadın olmasından, hem de bundan iyi bir iş bulmanın zor olmasından dolayı bu isteğini de kabul ettim.
3-4 gündür onun istediği gibi gidiyorum. En son bu cuma bana"bak ne güzel oldun. Muayenehaneye şimdi yakıştın" dedi. Bu sözü çok gücüme gitti ve "daha önce yakışmıyor muydum?" dedim. Ve öyle bir cevap verdi ki resmen kendimi aşağılanmış hissettim. " sen iş hayatını bilmiyorsun. Buraya zevkle gelen kimse yoktur, çünkü gelenlerin hemen hemen hepsi hasta. Bu gibi ufak şeyler, bu muayenehaneyi tercih sebebi yapar."
Yani açıkçası sen mini etekle burda dolaşınca hastalar burayı tercih edere getirdi olayı. Ve bu düşüncede olan da maalesef diş hekimi bir kadın. Şimdi bu şekilde her erkekle muhatap olduğumda kendimi onların gözünü gönlünü açan bir eşya gibi hissediyorum. Işi bırakmam da şu an için çok zor.
Acaba ben mi çok abartıyorum olayı? Bu konuda, iş hayatinda deneyimli arkadaşların görüşleri nelerdir ?

Sende ciplak gel de muayenehane dolup tassin deseydiniz :KK66:)

o iş yerinden hemen ayrılmalısın Bugün minietek giymeni isteyen öteki gün neler istemez bence orda çalışma derim

Muayenehane hekimleri biraz suistimale yatkındır.Oyüzden suistimale izin verme.Resmen senin seksapelini kullanmak istiyor,nekadar çirkin.başka şekilde de güzel ve şık görünebilirsin.Bildiğin gibi giyin,buna hakkı yok.Sözlerine pirim verme,ağır dur,sessiz duruyor olabilirsin,kendine güvenli dur..En kısa zamanda başka iş bak,ona çaktırmadan..

Son düzenleme:
Asistanindan bunlari istiyorsa

Kendisi neyapiyor acaba ekstradan

Zaten insan cani burnunda gelmis oraya

Ne gorselligi yahu

Hekimligine guvenmiyormu yoksa

İnsallah duzgun biryere gecersin arkadasim

Fikirlerimi yazmadan önce, merak ettiğim bir kaç şeyi sormak istiyorum; Çalıştığın yer, özel bir klinik, muayane tarzı bir yer mi, yoksa özel bir hastane gibi mi ? Yani kapasitesi nedir? Ücretler, piyasanın üstünde mi ? Konum olarak ortalama bir semt de mi? Yoksa lüks bir yerde mi ? Biraz daha detay verebilir misin ?

Özel muayenehane ve nispeten lüks bir semtte. Ücretlerde biraz pahalı. Zaten ayrılmak istemememin nedeni de bu. Ama bugün adam akıllı oturup konuşacağım kendisiyle. Burada bana destek olan arkadaşlarım da sağolsunlar bana güç verdiler.
Bu arada bazı arkadaşlar kendisi nasıl giyiniyor demişler. Ise başladığımdan beri pantolon haricinde bir kiyafetle görmedim!

ajans degil burası diş muanesi gelenler beni degil sizin işinizi begenicekler diye bi tepki verirdim ben! canım kendini ezdirme ayrıl işte işmi yok adam akıllı birisi çıkar muhakkak !bi bayanın yanıda çalışmak erkekden daha zor kıskançlık çekemezlik vs bi çok problem oluşabiliyor

doktoru önce erkek sandım..ama sonra kadın olduğunu öğrenince şaşırdım durum daha da vahimleşti..Hiç normal değil böyle şeyler..kimse kimsenin etek boyuna karışamaz bana kimse asla giydiremez mesela ben işyerinde topuklu bile giymiyorum çoğunluk erkek dikkat çekmiyeyim diye..Eminsin dimi kadının doktor olduğuna? Sonra başın derde girmesin?

merhaba arkadaşlar.
Ben iş hayatına biraz geç başladım. 28 yaşında eşimden ayrıldıktan sonra bir akrabamın otelinde resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladım. Fakat maddi sıkıntılar nedeniyle oteli elden çıkarması ve yeni sahipleri ile ilgili de pek iyi konuşmaması nedeniyle otelden ayrıldım. Bir sure sonra da şu an çalıştığım yere, diş hekimi asistanı olarak girdim.
ışle ilgili şartları konuşurken kıyafet ile ilgili kesin bir şey konuşulmadı. Patronum olan diş hekimi kadın sadece spor olmayan, çok boğucu renklerden olmayanlardan istediğim şekilde giyinebilecegimi söyledi. Fakat ilk hafta tarzımin istediği gibi olmadığını, diz üstü etek ya da elbise tarzı kıyafetler tercih etmem gerektiğini söyledi. ıkinci hafta istediği biçimde geldim. Bu sefer kıyafetimin daha güzel olduğunu, ama etek.daha kısa olursa muayenehanenin daha modern! Bir yer olarak gozukecegini söyledi. Ben de işe dolmuşla geldiğimi, mini etekle rahat edemedigimi, iş yerinde de konsantrasyonumu olumsuz etkileyeceğini söyleyerek karşı çıktım. Bana buraya getir burda giy, dışarda giymiyor musun sanki, benim şartlarım.bu istemeyeni zorla çalıştirmiyiruz, seni arkadaş hatırına işe aldım tecrüben bile yok, olsa bu konuda tartışmaya bile girmezdin diyerek çıkıştı. Bunları bir erkek söylese niyetinden şüphe eder ve o an işi bırakırdım fakat hem kadın olmasından, hem de bundan iyi bir iş bulmanın zor olmasından dolayı bu isteğini de kabul ettim.
3-4 gündür onun istediği gibi gidiyorum. En son bu cuma bana"bak ne güzel oldun. Muayenehaneye şimdi yakıştın" dedi. Bu sözü çok gücüme gitti ve "daha önce yakışmıyor muydum?" dedim. Ve öyle bir cevap verdi ki resmen kendimi aşağılanmış hissettim. " sen iş hayatını bilmiyorsun. Buraya zevkle gelen kimse yoktur, çünkü gelenlerin hemen hemen hepsi hasta. Bu gibi ufak şeyler, bu muayenehaneyi tercih sebebi yapar."
yani açıkçası sen mini etekle burda dolaşınca hastalar burayı tercih edere getirdi olayı. Ve bu düşüncede olan da maalesef diş hekimi bir kadın. şimdi bu şekilde her erkekle muhatap olduğumda kendimi onların gözünü gönlünü açan bir eşya gibi hissediyorum. ışi bırakmam da şu an için çok zor.
Acaba ben mi çok abartıyorum olayı? Bu konuda, iş hayatinda deneyimli arkadaşların görüşleri nelerdir ?

boyle kadınlar gercekteb komplekslı oluyor benım eskı müdürüm kocası aldatıyordu cok guzel ama kaprıslı cekılmez bır kadındı hanı cok guzel ama dırdırı yuzunden suratına bakılmaz kendınden bıktırmıs calısanlarının acık gynmesını ıster sankı patron oda karısırdı bıde sonra kıskanırdı hep kıyafet ıncelerdı boyle kadınlar komplekslı bakımı acık gynmek sananlar sadece uzulme canım sen tecrubenı ve paranı kazan sonra yenı ıs bakarsın kendıne

ya yanlış anlaşılmak istemem ama bana çok tuhaf gelmedi bu.
çünkü dediğin gibi lüks semtteyse belli bir hedef kitlesi varsa gelen müşteriler kendi tarzlarına uygun giyinen insanlar görmek isteyecektir. bunun sapıklık ya da seks objesi olarak görünmekle ilgisi yok. demode veya olduğunda yaşlı gösterecek tarzda giyinen biri tercih edilmez böyle yerlerde. o kdr para verip gelen müşterilerin kendini istedikleri gibi bir ortamda hissetmesi ordaki dekorasyondan çalışanların giyimine herşeye bağlı .

ya yanlış anlaşılmak istemem ama bana çok tuhaf gelmedi bu.
çünkü dediğin gibi lüks semtteyse belli bir hedef kitlesi varsa gelen müşteriler kendi tarzlarına uygun giyinen insanlar görmek isteyecektir. bunun sapıklık ya da seks objesi olarak görünmekle ilgisi yok. demode veya olduğunda yaşlı gösterecek tarzda giyinen biri tercih edilmez böyle yerlerde. o kdr para verip gelen müşterilerin kendini istedikleri gibi bir ortamda hissetmesi ordaki dekorasyondan çalışanların giyimine herşeye bağlı .

bir pantalon yada şık bir elbise tarz değil midir.
illa mini etekmi giyilmeli o hedef kitlesi için.yada tarz olmak için...
şıklık eşittir mini etek değildir.
evet ben bunun arkasında farklı şeyler ararım ben. ayrıca,konu sahibinin olduğundan yaşlı yada demode giyindiğini düşünmüyorum. ama farzedelim öyle olsun. bunun çözümü illa mini etekgiy demek değildir.:KK8:..

patronun abartmış ama sapık falan denmiş bence yanlış .mesela uçaktaki hosteslerdede hep boy -kilo oranı alınır .full makyaj parfüm kokuları hostes denilince akla gelen bu değil mi ?peki neden böyle sence çünkü uçaktaki insanların uçuş korkuları olabilir onlara pozitif bir enerji vermek için böyle olmak zorundalar .sonuçta sende bir çeşit hosteslik yapıyorsun doktorun yanında .sen bakımlı çekici giyinmen tabiki hoş olur .mini etek giymenin kötü bir yanını göremedim ben .bacağına güveniyorsan giyersin .bunda art niyet göremiyorum tamam biraz abartı geldi banada ama böyle düşünebilir .tabi çok rahatsız oluyorsan işi bırak farklı bir işe gir ne diyeyim .

o nasıl bir zihniyet yahu etek boyuna kim karışır ona neymiş daha çok açınca daha mı iyiymiş bunun adı başka seye girer resmen.

ben hoşlanmadım kadının tutumundan.

fazla modern geldi bana.modernliğide yanlış anlıyorlar ya benı bu sınır ediyor.

Özel muayenehane ve nispeten lüks bir semtte. Ücretlerde biraz pahalı. Zaten ayrılmak istemememin nedeni de bu. Ama bugün adam akıllı oturup konuşacağım kendisiyle. Burada bana destek olan arkadaşlarım da sağolsunlar bana güç verdiler.
Bu arada bazı arkadaşlar kendisi nasıl giyiniyor demişler. Ise başladığımdan beri pantolon haricinde bir kiyafetle görmedim!

Patronunla konusunca bızede haber ver

Bu kişi okumuş,doktor olmuş dimi :KK53: Ama modernliğin tanımını pek bilmiyor sanırım mini etek giymekle modern olduğunu sandığına göre.Ayrıca insan biraz karşısındakini düşünür de nazik konuşur ne o pat pat kırıcı laflar ya.Allah size sabır versin.Umarım en yakın zamanda daha iyi bir iş bulursunuz ve o kadından kurtulursunuz.
Hayır yani kadında ki mantığı anlamadım ben,o bir diş doktoruna giderken doktorlar ve yanındaki asistan nasıl giyiniyor ona mı bakıyormuşta ilgisini çekiyormuş.Bende tam tersine güler yüzlü,ilgili,nazik ve işini iyi yapan bir doktor arıyorum.Bunu ona birinin öğretmesi gerekiyor bence.Erkekleri bilemicem ama biz kadınlar buna dikkat ederek doktor seçeriz.Kadın resmen çekici bulup müşteri çekerim derdinde.Kendine saygısı ve özgüveni yok sanırım,çekicilik yerine yaptığı iş ile kendini gösterse ya!
Ay çok sinirlendim ya!

bir pantalon yada şık bir elbise tarz değil midir.
illa mini etekmi giyilmeli o hedef kitlesi için.yada tarz olmak için...
şıklık eşittir mini etek değildir.
evet ben bunun arkasında farklı şeyler ararım ben. ayrıca,konu sahibinin olduğundan yaşlı yada demode giyindiğini düşünmüyorum. ama farzedelim öyle olsun. bunun çözümü illa mini etekgiy demek değildir.:KK8:..

konu sahibinin nasıl giyindiğini ben de bilmiyorum tabii ki ama patronu uyarma gereği duyduğu için ister istemez öyle düşündüm.
bu kadın orda aşırı dekolteli, süper mini derin yırtmaç giyen birini de çalıştıracak değil.

her işyerinin belli bir prensibi olabilir nasıl devlet memurları spor kıyafetlerle gidemiyorsa veya bazı işyerleri kapalı hanımları çalıştırmayı tercih ediyorsa bu da öyle... orda çalışıp çalışmamak da kişinin kendi tercihi. yanlış buluyorsa, kendini rahat hissetmiyorsa veya bir kötü niyet sezmişse çalışmasın zaten.

Konunu okuyunca şok oldum, doktorun kadının olduğunu öğrenince daha da şok oldum. :KK53:
Biz de çalışanlara düzgün giyinip,makyaj yapmalarını söyleriz.
Ama kimseye etek boyu hakkında yorum yapmayız.
İlk kez duyuyorum böyle birşey. Kadın ne iş yaptığının farkında değil herhalde

herseyı gecte sankı kadın bundan daha zıyadesıyle menun gıbı kadın deyıp gecmıceksın bır suru bayan var bayanlardan hoslanan ,ılıskı yasayan bunlara ne denılıyordur bır kısmımızda bılır sonucta bu kısılıkte olanlar kendınıacıkca bellıde eder

X