İşyerinde Bu Normal mi?

ipeknur

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
471
80
Merhaba arkadaşlar.
Ben iş hayatına biraz geç başladım. 28 yaşında eşimden ayrıldıktan sonra bir akrabamın otelinde resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladım. Fakat maddi sıkıntılar nedeniyle oteli elden çıkarması ve yeni sahipleri ile ilgili de pek iyi konuşmaması nedeniyle otelden ayrıldım. Bir sure sonra da şu an çalıştığım yere, diş hekimi asistanı olarak girdim.
Işle ilgili şartları konuşurken kıyafet ile ilgili kesin bir şey konuşulmadı. patronum olan diş hekimi kadın Sadece spor olmayan, çok boğucu renklerden olmayanlardan istediğim şekilde giyinebilecegimi söyledi. Fakat ilk hafta tarzımin istediği gibi olmadığını, diz üstü etek ya da elbise tarzı kıyafetler tercih etmem gerektiğini söyledi. Ikinci hafta istediği biçimde geldim. bu sefer kıyafetimin Daha güzel olduğunu, ama etek.daha kısa olursa muayenehanenin daha modern! bir yer olarak gozukecegini söyledi. Ben de işe dolmuşla geldiğimi, mini etekle rahat edemedigimi, iş yerinde de konsantrasyonumu olumsuz etkileyeceğini söyleyerek karşı çıktım. Bana buraya getir burda giy, dışarda giymiyor musun sanki, benim şartlarım.bu istemeyeni zorla çalıştirmiyiruz, seni arkadaş hatırına işe aldım tecrüben bile yok, olsa bu konuda tartışmaya bile girmezdin diyerek çıkıştı. Bunları bir erkek söylese niyetinden şüphe eder ve o an işi bırakırdım fakat hem kadın olmasından, hem de bundan iyi bir iş bulmanın zor olmasından dolayı bu isteğini de kabul ettim.
3-4 gündür onun istediği gibi gidiyorum. En son bu cuma bana"bak ne güzel oldun. Muayenehaneye şimdi yakıştın" dedi. Bu sözü çok gücüme gitti ve "daha önce yakışmıyor muydum?" dedim. Ve öyle bir cevap verdi ki resmen kendimi aşağılanmış hissettim. " sen iş hayatını bilmiyorsun. Buraya zevkle gelen kimse yoktur, çünkü gelenlerin hemen hemen hepsi hasta. Bu gibi ufak şeyler, bu muayenehaneyi tercih sebebi yapar."
Yani açıkçası sen mini etekle burda dolaşınca hastalar burayı tercih edere getirdi olayı. Ve bu düşüncede olan da maalesef diş hekimi bir kadın. Şimdi bu şekilde her erkekle muhatap olduğumda kendimi onların gözünü gönlünü açan bir eşya gibi hissediyorum. Işi bırakmam da şu an için çok zor.
Acaba ben mi çok abartıyorum olayı? Bu konuda, iş hayatinda deneyimli arkadaşların görüşleri nelerdir ?

siz çok haklısnız..
kadın sadece şık giyin, bakımlı ol dese anlarım..
şaka gibi yaa..

ne yani hastalar taş gibi bacak,kıvrımlı popo görünce mi orayı tercih ediyormuş..

sanırım diş hekimi bayanda dolgun göğülerini segiliyordur milletin diş tedavisi yaparken. ondan tercih ediliyordur !!!!!!!!!!

çok sinirlendim çok

---

ben yıllardır aynı diş polikliğine gidiyorum. ama giyinişlerine değil.. işi düzgün yapmalarına ve ilgilenmeleri beni ilgilendirir.

Son düzenleme:
Ilk defa böyle birsey duyuyorum heleki doktor agzindan

Bana göre heryerde adabiyla hanim efendilikle giyinmelidir.. Okulda nerde nasil heryerde düzgün giyinmeyi ögreniyorsak bir doktordada öyle giyinmelidir..

Nasil olurda hasta kendini iyi hissetsin diye mini giyilir anlamis degilim abartmiyorsunuz bence resmen is süs esyasi konumuna gelmis!

Hastayida tedaviyle iglestirir bir hekim; Doktora, tedaviye, ilgiye temizlik huzur verici bir yer olmasiyla secilir gidilcek Doktor..kizlarin güzelligi cekicigiyle bas döndürmesiyle degil.

Sanki sadece erkekmi geliyor hayir, bir cift gelir kiskancliklar bile olur bundan dolayi cok cirkinlesir öyle durum..

Bir adamida nefsine itmek arzulatmak vs bu tür seylere itmek ilgisini cekmekte günah vede hos bir durum degil. Zina isliyor resmen.

İş bulma sıkıntınız olmayacaksa bir an önce, olacaksa da iş bulur bulmaz ayrılın ordan. Bir bayanın hemcinsine böylesine taciz edercesine davranması, onu farklı görünmeye zorlaması, cinsel kimliğini metalaştırması çok çirkin

Doktor olmuş ama kendini cinsel obje olarak görmekten vazgeçememiş, bir de kadın olacak yazık
Bu da seksi şempazenin okumuş versiyonu herhalde

En kısa zamanda çıkman dileğiyle..

kendi soyunsun o zaman hasta dolar muayenehanesi..
ben hiç ''şu dr. yakışıklı gidip onda yaptırayım dişimi''demedim
hangisi tedavimi iyi yaparsa ona giderim..
demek kendi beceriksizliğini böyle kapatıyo..

Hey Allahım ya...

Bakımlı olunur, güzel giyinilir tamam da minik etek ne oluyor
İlla açık bir yerlerin olması mı lazım ya
İnsanlar artık modernliği vücut sergilemekte zannediyor.

Kendisi nasıl giyiniyor peki?

Koskoca! diş hekimi kadın?

Şaka gibi gerçekten. Normal şartlarda iş ortamı onun dediğini kaldırmaz.

Her şeyin adabı vardır. Bence de siz haklısınız.

Bir doktorda zorunlu acik sacik giyinerek seks objesi olarak kullanmak nekadar kötü bir durum..
Oysa bir doktor sadece tedavisiyle, ilgisiyle hastayi memnun etmeyle hastasina huzur vermekle zorunludur ama göze hitaben degil!
Cok cirkin bir olay bir kadini böyle birsey icin kullanmak, barda calismiyorsunuz! Bir doktorda hemde sadece erkeklerin girmedigi bir yerde.
Resmen zina islenmis oluyor. Heryerde bir kadin adabiyla giyinmeli.!

Doktor hanimde belliki isiyle ön plana cikamadigi icin yetersiz oldugu icin, göz buluyor hasta cekmeye calisiyor kadinlari sek objesi gibi kullanarak..

YAZIK!..

o zaman hostes misali resmi bi elbise belirlesin ve sen sadece iş yerinde giy onu
o oldu bu olmadı, bu ne ya, bana ne giysem yakışır jurisi gibi
kadınsal bi kıskançlık mı var acaba, ayrıca sana extra zam yapsın o zaman, o kıyafetleri alabilmen için
tezide ayrıca saçma, mini etek giyersen bizi tercih ederler mantığı, o zaman muhafazakar kesimi kafan kaybetmiş demektir

ayrıca sana kapı orda tarzı konuşması hepten itici, ya işten çıkarırsın ya çıkarmazsın, bu nasıl bi tarz

Son düzenleme:
İş hayatında giyim konusunda bazı kurallar vardır, bazı şirketlerin kendine özgü kuralları da vardır.
Ama emin olun hiç bir yerde "mini etek giyersen daha modern olursun" demez kimse.
Böyle bir şey de yoktur.

Erkek olsa şüphelenirdim diyorsunuz ama,

kadının eğilimi farklı olabilir
:44:

Ben ankarada en luks doktorlarından bırıne gdıyorum ve adamın 6 tane asıstanı var klınıgındeee hepsıde pantolon fılan gıyıo yarın bı gun sana sarkmasın dıkkat et !!! Bıber gazıyla gez

yok artık. ben üniversitedeyken bir arkadaşım diş hekiminin yanında çalışmıştı. hem okuyordu hem çalışıyordu. okuldan kotla giderdi muayenehaneye.. hemde erkekti diş hekimi. orasının diş hekiminin muayenehanesi olduğuna emin misiniz Allahaşkına. başka bir hane gibi çünkü
birde oraya hasta olarak sadece erkek mi geliyor. çünkü mini etek giymenizi kadın hastalar için istemediğine göre
bu yarın size bikinide giy der size diyeyim ben. ayrılın valla o işyerinden. hiç normal değil bu

şaka gibi!! bende bi diş kliniğinde çalışmıştım millet ağrıdan kimseyi görecek durumda olmuyordu.bizim insanımız zaten dişçiye zor durumda kalmadan gitmiyor.sanki hiç işleri güçleri yok mini etekli bayanlar çalışıyor die gezmeye geliyorlar diş kliniğine...

bu kadın doktorun beynindeki çirkinliğe şaşırdım.bence iş arayışlarına başlayın...

yazık kendi hekimliğine güvenmiyor demek ki...
ayrıca seni de bu şekilde yönlendirmesi kadınlara bakış açısının ne kadar sığ olduğunu gösteriyor yazık gerçekten..

Sizin yerinizde başkası olunca böyle konuşabilecek mi acaba?
İstediğini yapmayın, devam da ederse bırakırsınız. Bu ne saçmalıktır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…