işyerimdeki herkes griiipp! lütfen yardım?

reses

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
290
11
Arkadaşlar,

hamileyim ve işyerimdeki herkes grip... ya geçirdiler ya hastalar ama en fazla da yeni olanlar. Pazartesinden beri üç kişi daha grip oldu.. hepimiz aynı kattayız, ofislerimiz farklı ama mecburen koridorda ya da mutfakta karşılaşıyoruz.. İK'ya gidip benim sağlığım tehlikede, grip olursam çok tehlikeli.. benim güvenliğimi sağlayamıyorsunuz desem, eve gitsem... yasal olarak böyle bir hakkım var mı? bilen varsa ya da nereden öğrenebilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim.. zaten iki hafta önce bi nezle atlattım, zor geçti. Şimdi her yerde domuz gribi salgını da var.. çalışanlar da hiç düşünceli değiller sağolsunlar... sürekli ellerimi yıkıyorum ve tedirginim..mafoldumben

ışveren gebe işçilere sağlıklı bir ortam ve çalışma koşulları sağlamak zorundadır, eğer bunu sağlaması elinde değilse, işçinin isteği üzerine ücretsiz izin vermelidir.
Eeğer çalıştığınız yer sağlığınızı tehdit ediyorsa izin hakkınız var, bu hakkınız doğum izni yada senelik izninden de düşülemez, siz konuşun ve izin isteyin bence.
Link yazamadım yasak sanırım, iş güvenliği sitelerine girip gebe ve emziren kadınların çalışma şartları ile ilgili mevzuatı okuyabilirsiniz.

Çok yararlı bir bilgi oldu, çok teşekkür ederim. Dün konuştum İK ile zaten, benden sonra Sağlık bakanlığı'nın grip salgını ve önleme diye hazırladığı bi kitapçığı tüm çalışanlara mail ile gönderdiler. Hasta olanlar da uyarıldı, zorunlu olmadıkça kapılarını kapatıp ofislerinde çalışacaklar.. tabi ben de kapattım. Bi de ofis görevlimiz ben İK ile konuştuğum için midir yoksa içlerinden mi geldi.. iki gündür ıhlamur kaynatıp limonla birlikte herkese servis ediyor. Demek ki yasal hakkımı kullandırmamak için (yani işe gelmemek konusunda :lepi:) tüm ofis çalışanlarına kapını kapat ve şu ıhlamuru iç gibi yaptırımlarda bulundular diye düşünüyorum yerimseniben

sizin yine iş yerinde birkaç kişi ben okuldayım ve hergün yaklaşık 100 öğrenciyle muhattap oluyorum ve çoğu grip.Artık mecburen camları açıp ders yapıyorum Allaha emanet.

ınşallah sizlere de bulaşmaz, hepimiz tehlike altındayız malum, ama hamile ve çalışan kadınlara daha fazla üzülüyorum, bu sıralar herkesin kendine çok dikkat etmesi lazım, hamileler 2 kat fazla dikkat etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…