- 12 Mayıs 2017
- 2.613
- 1.856
- 34
-
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
2000 lira az vermiş. O parayla çanta alamasın. Onların elit ! Onun istediği gibi bir gardorop için en az 20 000 gözden çıkarmalı. Ayaklarına bakmayacakmı bu elit tabakanın forslu insanları. Üç kuruşluk ayakkabı mı giyeceksin. Bence patronların verdikleri para kadar konuşsunlar. 2000 lirayla mucize beklemesinler.3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam
Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.
Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya
Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim
Valla kusura bakmasin da cok ucuk bir istek bu eger öyleyse. Yaninda çalıştırdigi ve kimbilir ne kadar maas verdigi stajyer avukatin ust segment yerlerden alisveris yapmasini istiyorsa ona gore kesenin ağzını acacak. Ama kadinin beklentisi bu belli ki, 2bin tl yle adam akilli dolap yenilenmeyecegini biliyordur sonucta.O 2000’in üzerine konu sahibinin de aynı tutarı ekleyip alışveriş yapmasını beklemiş bence işyeri sahibi.
3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.
Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya
Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim
Paraya kıy bir tane Beymen'den bilindik bir tasarımcının elbisesini al, her gün onu giy o zaman hahaha üniforma gibi. Sorarsa da, "Size layık olabilmek için en kalitelisini aldım ama param anca yetti" dersin. Avukatlık bürosunda mı çalışıyorsun Vogue'da mı belli değil ayol.
3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
şartmı orda çalışmanız3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Ayni şeyi düşündüm. Artik insanlar paraya tamah eder olmus. Cok sacma bir muhabbet. Çok saçma bir beklenti. İşini doğru düzgün yapiyorsan kiyafete niye bakiyor. Kaldi ki adini bilmedigim o kadar marka kiyafet giyip de kisiligi bes para etmezse, kibirliyse kiyafetleri başına çalınsin. Gunaha da girmek istemiyorum ama bana boyle bir sey denilse zoruma giderdi. "Insanlari kiyafetine gore yargilayan bir yerde çalışmak istemiyorum" derdim.Bu konuyu sadece ben mi onur kırıcı buldum? Eğer giyiminiz büronun imajını zedeliyorsa keşke daha uygun birini işe alsaymış. Stajyere böyle bir öneriyle gitmek saçmalık bana göre. Ben olsam parayı almaz ve işi bırakırdım. Üstelik şu an insanları kılık kıyafetine göre yargılayan veya yargılanmasını normal karşılayan birine hizmet ediyorsunuz o büroda çalışarak. Ne bileyim ya benim midem kaldırmazdı bu konuşmadan sonra orada çalışmayı. Başka büro illa ki bulursunuz çok şükür hukuk bürosundan bol bir şey yok memlekette.
Çıkmayı düşünmüyorum, bu parayla ne yapayım diyorsanız da 2000 lirayla patronunuzun bahsettiği seviyede bir markadan takım alamazsınız. Patronunuz da bunu bildiğine göre bence marka veya kalite değil de tarz imasında bulunmuş biraz. Bence onun giydiği tarz bir şeyler bakın ucuz yollusundan. Ya da canınız ne istiyorsa onu alın mis gibi keriz parası işte.^^ Ay sinirimi bozdu kadın.
Biliyor 2 ben vereyim 2 de sen koy diyor bence
Aynen bende hiç garipsemedim napsaydı kızı işten mi çıkarsaydı para vermiş alışveriş için git maaşınlada al dememişKonuyu bir ben garipsemedim sanırım :)
Muhatap olduğumuz müşteriye göre bazı yerlerde bu böyledir.
4 ayda/6 ayda bir falan kılık kıyafet için ayrı bir bütçe verilir.
5000 gibi bir rakam olur genelde.
Ve Kadınlar için çoğu zaman 1 çift ayakkabı ve 1 çantadır...
Patron iyi akıl etmiş etmesine de, o verdiği bütçe ile istediği sonuç çıkmaz ortaya...
Zaten bir ayakkabı çanta alacağım deseniz, hani kaliteli görünsün ama markası aman da aman olmasın deseniz o fiyata zor alırsınız...
Bu bütçenin de dışına çıkmayacağınıza göre
seçenekler yine bahsettiğiniz magazalar...
Ama belki sizden beklentisi daha resmî olmanızdır.
Ceket giymeniz gibi mesela..
Vücut tipinizi ve kıyafet sınırlarınızı bilmeden yorum yapmak zor ama İpekyol ve Zara’dan bana göre oluru olan bir kaç look ekleyeyim :)
300-600 arası değişiyor fotoğraflardaki ayakkabı/çanta hariç parçalar.
İpekyol
Eki Görüntüle 2184735 Eki Görüntüle 2184736 Eki Görüntüle 2184737
Zara
Eki Görüntüle 2184738 Eki Görüntüle 2184739 Eki Görüntüle 2184740 Eki Görüntüle 2184741 Eki Görüntüle 2184742 Eki Görüntüle 2184743
İpekyol
Eki Görüntüle 2184744 Eki Görüntüle 2184745 Eki Görüntüle 2184746
Bence şart belli ki kaliteli bir iş yeri cv sinde çok iyi dururşartmı orda çalışmanız
fakir falan değilsinde, hakkaten patronların başka bir dünyada yaşıyor...o zaman zengin aile çocuklarından stajyer seçselermiş...madem giyim bu kadar önemli, çalışanlarına karşılıksız vericek giyim ücretlerini...Bence şart belli ki kaliteli bir iş yeri cv sinde çok iyi dururhele bu zamanda iş bulmuş böyle bir konuda işten çıkmak delilik heralde çok mu dizi izliyoruz fakir ama gururlu kız