- 16 Ağustos 2018
- 1.254
- 887
-
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
Bana çok iş de vermiyorlar biliyor musunuz mesela dışarı işlerine diğer stajyer çocuğu gönderiyorlar o mezun diye. Ben daha çok dava dilekçelerini düzenliyorum bir de kadın yaptığım türk kahvesini 1 kere çok beğendi diye her gün türk kahvesi yapıp fal bakıyorumnefis iş yahu. Bu günleri göreceğimi hiç tahmin etmezdim
Zaten iş kıyafetlerimi özetleyecek olursam siyah kalem eteğim var bi tane sütlü kahve kalem eteğim var 2 tane kalem elbisem var 4 tane pantolonum var krem, siyah, kahve, lacivert bir de bunların üstüne giyecek bluz, gömlek tarzı şeylerim var ayakkabı olarak da bi tane yüksek topuklu stiletto bir tane kısa kalın topuklu, bir tane de 6-7 cm topuklu ayakkabı aldım adam olana çok bile bence ya ama patronuma yetmediZara, Massimo Dutti falan güzel nereden alacakmışsın Allah aşkına, Harvey Nichols'dan mı? Spor bulmuş olabilir ama. İpekyol'dan bir kalem elbise, bir tane cigarette pantolon, bir tane midi boy etek al indirim vardı minyon bişeysen güzel parçalar bulursun. Mango'dan 1-2 güzel kesimli beyaz gömlek, Hotiç'ten de bir tane de stiletto al siyah/nude renk (iflasa doğru gidiyorlar ya ucuzluk vardır), coşarsan bir tane de siyah deri (görünümlü) çanta. Yeter yani, eteği bir gün kazakla bir gün gömlekle kombinlersin, değişik değişik giyersin. Ben kendi işyerimde bu tarz giyiniyorum hep. Kalem elbise + stiletto kurtarıcım oluyor. Meghan Markle'ın Suits'teki hali gibi giyinmeye çalışıyorum ehehe.
Yani ben böyle söylemesini açıkçası çok sallamadım çok vizyon sahibi bi kadın değil zaten. Bana paramı versin işi öğretsin yeter. Tarzımı da biraz değiştirmeye çalışıcam bakalım beğendirebilecek miyim kendimiBu konuyu sadece ben mi onur kırıcı buldum? Eğer giyiminiz büronun imajını zedeliyorsa keşke daha uygun birini işe alsaymış. Stajyere böyle bir öneriyle gitmek saçmalık bana göre. Ben olsam parayı almaz ve işi bırakırdım. Üstelik şu an insanları kılık kıyafetine göre yargılayan veya yargılanmasını normal karşılayan birine hizmet ediyorsunuz o büroda çalışarak. Ne bileyim ya benim midem kaldırmazdı bu konuşmadan sonra orada çalışmayı. Başka büro illa ki bulursunuz çok şükür hukuk bürosundan bol bir şey yok memlekette.
Çıkmayı düşünmüyorum, bu parayla ne yapayım diyorsanız da 2000 lirayla patronunuzun bahsettiği seviyede bir markadan takım alamazsınız. Patronunuz da bunu bildiğine göre bence marka veya kalite değil de tarz imasında bulunmuş biraz. Bence onun giydiği tarz bir şeyler bakın ucuz yollusundan. Ya da canınız ne istiyorsa onu alın mis gibi keriz parası işte.^^ Ay sinirimi bozdu kadın.
Mecbur yolum tunalıdaki merdiven altı pasajlara düşecek artıkGumrukte kalan giysilerin satildigi dukkanlar oluyor. o tarz yerlerden luks markalari cok uyguna alabilirsin.
oyle bi yerden 50tl ye orjinal 2 park bravo, 1 tommy hilfiger pantalon aldim.
Mezun olan stajyeri habire icra dairesine gönderiyolar bana da dava dilekçesi düzenlettiriyorlar, telefon ettiriyorlar, kahve yaptırıyorlar fal baktırıyorlar, fotokopi çektiriyorlar20 dosya mı
Nasıl yer orası
İki stajyer ne iş yapıyor
Trilyonluk dosya var da tahsilat var mı
Adam başı 100 dosya olan 50 avukat çalışan büroda 3-4 stajyer fazla geliyordu
Oo kendisini bir görseniz sizin saydığınız markalar ve daha nicelerini eminim markete giderken bile giyiyordur diyeceğim ama o kadın markete gitmiyordur yageçen fendi çantasını yere koydu gözüm seğirdi
Zaten gerçekten bu parayla gidip yine zaradan falan alıcam nerden alıcam başka yine beğenmezse bana biraz daha para versinsizin dediğiniz markalara da bir bakayım
Ya allah razı olsun2 bın tl nelere yeter bır baktım
yetmıyor
Eki Görüntüle 2184632 500 tl
Eki Görüntüle 2184633 400 tl
Eki Görüntüle 2184634 180 tl (500 den dusmus )
Eki Görüntüle 2184635 150 tl (400 den dusmus )
Eki Görüntüle 2184636 490 tl
Eki Görüntüle 2184639 gomlek 115 tl
Eki Görüntüle 2184640
Eki Görüntüle 2184641
Zaten iş kıyafetlerimi özetleyecek olursam siyah kalem eteğim var bi tane sütlü kahve kalem eteğim var 2 tane kalem elbisem var 4 tane pantolonum var krem, siyah, kahve, lacivert bir de bunların üstüne giyecek bluz, gömlek tarzı şeylerim var ayakkabı olarak da bi tane yüksek topuklu stiletto bir tane kısa kalın topuklu, bir tane de 6-7 cm topuklu ayakkabı aldım adam olana çok bile bence ya ama patronuma yetmedibu arada meghan cidden bayağı iyi giyiniyo dizide
ipekyol ve persfective :)Ya allah razı olsunhangi marka bunlar
Üf harbiden ya müvekkillerin de suratımı gördüğü yok bu arada ben ya kahve yapıyorumdur ya da fotokopi çekiyorumdur müvekkil gelinceParaya kıy bir tane Beymen'den bilindik bir tasarımcının elbisesini al, her gün onu giy o zaman hahaha üniforma gibi. Sorarsa da, "Size layık olabilmek için en kalitelisini aldım ama param anca yetti" dersin. Avukatlık bürosunda mı çalışıyorsun Vogue'da mı belli değil ayol.
2 bın tl nelere yeter bır baktım
yetmıyor
Eki Görüntüle 2184632 500 tl
Eki Görüntüle 2184633 400 tl
Eki Görüntüle 2184634 180 tl (500 den dusmus )
Eki Görüntüle 2184635 150 tl (400 den dusmus )
Eki Görüntüle 2184636 490 tl
Eki Görüntüle 2184639 gomlek 115 tl
Eki Görüntüle 2184640
Eki Görüntüle 2184641
Tamamdır ben de sabahtan salim kafayla bunları bir inceleyeyimipekyol ve persfective :)
Üf harbiden ya müvekkillerin de suratımı gördüğü yok bu arada ben ya kahve yapıyorumdur ya da fotokopi çekiyorumdur müvekkil gelince
Utanç verici!Bunu yapan kişi meslektaşına yapıyor.Bir stajyerimiz vardı.Dünya iyisi,çalışkan bir o kadar zeki bir çocuk.Çok gariban.Zar zor okumuş,bitirmiş fakülteyi.Anne baba ölmüş babaanne büyütmüş yok canıyla.Kışın o donduran soğuklarda incecik bir parkası vardı.İçim içimi yedi günlerce orda burda ağladım ofiste.Daha gireli 1 ay olmuş gel maaşına zam yapıyoruz desen anlayacak.İddiaya girdim saçma sapan bir şeyden bilerek kaybedip güzel bir manto aldım.Yine de burkuldu paketi açınca anladı ezildi.Hep yaradır o çocuk benim içşmde.Ne bileyim öyle anlattım işte..3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam
Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.
Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya
Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim