- 2 Ağustos 2008
- 1.708
- 2.810
-
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
şimdi sıkıntı şurada, bu kızcağız anladığım kadarıyla zaten stajyer maaşı ile kalburüstü mağazalardan giyiniyor yani bi Yargıcı kıyafet asla uyduruk gözükemez ve mağazanın direk bir tarzı var casual ama şık. Bu patroniçe hanım hem eleştirmiş hem 2000 tl vermiş , o parayla 2-3 günlük kombin çıkarabilir olay sadece kıyafetle bitmiyor bi elbiseyi yada takımı ayakkabı da patlatabilir bunun aksesuarı ayakkabısı derken astarı yüzünü geçiyor. Ben Beymen'in düzgün parçalarının hiç çok indirime girdiğini göremedim valla dümdüz bi tshirt ya da gömleğine de para verip alsak fark yaratamayızİndirimde gayet de alınabilir ki, ben bankacıyım bizim banka bile para vermiyor giyim için ki klasik giyinmemiz gerekiyor düşünün ne kadar çok masraf olduğunu. Bir patronun stajyere böyle bir para vermesi bile çok büyük bir şey bence. 2 elbise, 1 ayakkabı çanta alsa yeter o para gayet de. Arkadaşlar indirimde gayet güzel parçalar paylaştı Beymen den.
Baktiginizi ama istedikleri markalarda bu butceye pek bir sey bulamadiginizi soyleyin.
Her is yeri her kiyafeti kaldirmaz bu dogru.
Ama bu da boyle soylenmez ki.
Giyim odenegi var bizde. Her mevsim basinda 4000 yatar. 10 is gunu icindd faturalari muhasebeye teslim ederiz. Daha ustruplu bicimde duzgun giyinin demis olurlar :)
Maasina zam yapsa bu yeni is kiyafeti alacagin anlamina gelmez. Alsan da sirkete fatura edemez. Bu yuzden giyim odenegi acmasi normaldir. Ama bu is de boyle langur lungur olmaz ki biraz yol yordam mi bilmiyorlar nedir
200 liraya ucuz gömlek buldum diye sevinen insanlar var nasıl paralar kazanıyorsunuz siz ya
Resmen varoşum
şimdi sıkıntı şurada, bu kızcağız anladığım kadarıyla zaten stajyer maaşı ile kalburüstü mağazalardan giyiniyor yani bi Yargıcı kıyafet asla uyduruk gözükemez ve mağazanın direk bir tarzı var casual ama şık. Bu patroniçe hanım hem eleştirmiş hem 2000 tl vermiş , o parayla 2-3 günlük kombin çıkarabilir olay sadece kıyafetle bitmiyor bi elbiseyi yada takımı ayakkabı da patlatabilir bunun aksesuarı ayakkabısı derken astarı yüzünü geçiyor. Ben Beymen'in düzgün parçalarının hiç çok indirime girdiğini göremedim valla dümdüz bi tshirt ya da gömleğine de para verip alsak fark yaratamayız
Yargıcı konusunda haklısınız ben sadece konu sahibesinin ilk mesajındaki örnekten yola çıkarak yazdım ama İpekyol, Zara demiş şimdi çok da kalitesiz değil bunlar. Avukat patroniçenin istediği tarz gözümde şöyle canlandı nedenseAnlıyorum sizi ama mesela Yargıcı şık olabilir ama kurumsal ortama uygun değil. Belki 500 tl verip ordan kıyafet alır ama ortama uygun olmadığından şok olmaz. Gider Fabrikadan 50 tl ye kalem etek alır, Beymen den 150 tl ye ipek gömlek, deri ayakkabılar 150-200 tl civarı, bir çanta alsa 150 tl ye maksimum etti 650 tl, Bir kalem elbise alsa aynı ayakkabı ile giyilecek hadi etsin 1000 tl. 1 etek 2 gömlek 1 ayakkabı daha alsa o mevsimi kurtarır.
200 liraya ucuz gömlek buldum diye sevinen insanlar var nasıl paralar kazanıyorsunuz siz ya
Resmen varoşum
Yok ben zinhar ucuz demiyorum, öyle yazan arkadaşlar var. İndirim döneminde gayet alınabilir fiyatlar demişler ya, ona istinaden yazdım, bence hala çok çok pahalı.siz 200 liralık gömleğe ucuz diyorsunuz ben asla almam :) varoşun varoşu var sıkma canını :)
Ben de ya annemin Vakko elbiseleri var sportif mini tarzda taa 26 sene öncesinin taş gibi , artık ben giyiyorum. Polyesteri 250'ye satan İpekyol yerine İpek/kaşmir gibi gerçek kumaş satan mağazalara 500+ bile verir bi ömür giyerimİpek bir gömlek 200 tl ye ucuzdur çünkü senelerce giyilir, 50 tl ye aldığın polyester 2 aya yamulur. Yani fayda maliyete de bakmak lazım. Ben hala annemin en az 40 seni önceki ipek gömleklerinden giyiniyorum taş gibiler. Kaşmir kazak alırsın verirsin 250 tl ama senelerce giyilir. Her ay alınmaz tabi ki bunlar indirimde alınır,ve sizi uzun süre götürür.
Yargıcı konusunda haklısınız ben sadece konu sahibesinin ilk mesajındaki örnekten yola çıkarak yazdım ama İpekyol, Zara demiş şimdi çok da kalitesiz değil bunlar. Avukat patroniçenin istediği tarz gözümde şöyle canlandı nedense
Forever New ofis tarzından uzak değil mi ya bilemedim danteller pembeler maviler ağırlıklı tarzı var . Garip bir beklentide anlaşılan...İlk öyle bir görüntü oluşuyor insanın gözünde ama Forever New a bak demiş yani kadın stajyerden böyle bir tarz beklemiyor :) Sonuçta moda dergisi değil orası avukatlık ofisi:) Yani beli bağlı pantolon yerine düz siyah pantolon bile daha şık ve uygun olur. Konu sahibi çok casual kalıyor giydikleriyle.
Yok ben zinhar ucuz demiyorum, öyle yazan arkadaşlar var. İndirim döneminde gayet alınabilir fiyatlar demişler ya, ona istinaden yazdım, bence hala çok çok pahalı.
Allah daha çok versin ne diyelim :)
Ben de ya annemin Vakko elbiseleri var sportif mini tarzda taa 26 sene öncesinin taş gibi , artık ben giyiyorum. Polyesteri 250'ye satan İpekyol yerine İpek/kaşmir gibi gerçek kumaş satan mağazalara 500+ bile verir bi ömür giyerim
200liralık bir gömleğim hiç olmadı ama kendi çapımda dolabımda kaliteli dediğim parçalar var.İpek bir gömlek 200 tl ye ucuzdur çünkü senelerce giyilir, 50 tl ye aldığın polyester 2 aya yamulur. Yani fayda maliyete de bakmak lazım. Ben hala annemin en az 40 seni önceki ipek gömleklerinden giyiniyorum taş gibiler. Kaşmir kazak alırsın verirsin 250 tl ama senelerce giyilir. Her ay alınmaz tabi ki bunlar indirimde alınır,ve sizi uzun süre götürür.
Forever New ofis tarzından uzak değil mi ya bilemedim danteller pembeler maviler ağırlıklı tarzı var . Garip bir beklentide anlaşılan...
200liralık bir gömleğim hiç olmadı ama kendi çapımda dolabımda kaliteli dediğim parçalar var.
İyi para vererek iki gömlek aldım mesela( bana göre iyi para) biri yeşil biri sarı tonlarında.yaklaşık 5 sene oldu evet taş gibi duruyorlar ama bunca zamanda 5-6 kere falan giyebildim. Çünkü biz burdayız diye bağırıyorlar renk olarak, bu sebeple çok da kullanışlı değiller benim için. Her şeyi de krem ya da siyah tonlarında alamıyoruz malum.
Bu olay yine alım gücüyle ilgili bence, ömürlük olsun diye çok çok para vermek benim imkanlarımın dışında
Bu konudan baya etkilendim bugün işe gidince şöyle bir süzdüm herkesievet evet ilk okuduğumda neden yanlış anladım bilmiyorum kusura bakma lütfen :) ben konya da yaşadığım içindir belki, burada konuşulan fiyatlar bana çok çok fazla geldi. sosyeteye gidip 10 tl ye kot almışlığım vartabi diğer markalar gibi kalite durmaz ama yine de giyiliyor yani
İşte klasik giyinme zorunluluğu kalkalı ciddi bir nefes aldım ben de, gerçekten klasik giyim pahalı.Anladım sizi herkesin geliri ve ihtiyaçları farklı, gelir arttıkça ihtiyaçlar da artıyor. Klasik giyinmem gereken bir işte olmasam ben de çok daha uygun şeyler alırım ama klasik giyimde kalite önemli o da maalesef çok ucuza olmuyor.
Ben işe başlayana kadar hep başkalarının kıyafetleriyle büyüdüm, üniversite bile. Hatta o zaman iyi maaşla çalışan bir abla leş gibi kirli ve kokan beyaz bir babet vermişti bana hiç unutmam utancımdan çöpe atmıştım. 8 yıldır çalışıyorum yeni yeni biraz daha kaliteli şeyler alıyorum. Önemli olan bunlar değil tabi ki hayatta.
Bu konudan baya etkilendim bugün işe gidince şöyle bir süzdüm herkesi
Baktım baktım yok yeeaaa iyiyim ben baya diyerek öZgüven tAzeledim
Biraz da çevre itiyor insanları tabi, çok şükür kendime göre bir iş çevrem var
evet evet ilk okuduğumda neden yanlış anladım bilmiyorum kusura bakma lütfen :) ben konya da yaşadığım içindir belki, burada konuşulan fiyatlar bana çok çok fazla geldi. sosyeteye gidip 10 tl ye kot almışlığım vartabi diğer markalar gibi kalite durmaz ama yine de giyiliyor yani
İşte klasik giyinme zorunluluğu kalkalı ciddi bir nefes aldım ben de, gerçekten klasik giyim pahalı.
Ben spor-şık diyebileceğim bir tarzda giyiniyorum, çevre şartları da neyse ki çok markalı kıyafetlere zorlamıyor.
Bankalarda böyle bir durum var ama fark ediliyor :)