İşyeri, kılık kıyafet, kokoş patron

şimdi sıkıntı şurada, bu kızcağız anladığım kadarıyla zaten stajyer maaşı ile kalburüstü mağazalardan giyiniyor yani bi Yargıcı kıyafet asla uyduruk gözükemez ve mağazanın direk bir tarzı var casual ama şık. Bu patroniçe hanım hem eleştirmiş hem 2000 tl vermiş , o parayla 2-3 günlük kombin çıkarabilir olay sadece kıyafetle bitmiyor bi elbiseyi yada takımı ayakkabı da patlatabilir bunun aksesuarı ayakkabısı derken astarı yüzünü geçiyor. Ben Beymen'in düzgün parçalarının hiç çok indirime girdiğini göremedim valla dümdüz bi tshirt ya da gömleğine de para verip alsak fark yaratamayız

Ya sizler ne güzel işlerde çalışıyorsunuz böyle:)

Anlıyorum sizi ama mesela Yargıcı şık olabilir ama kurumsal ortama uygun değil. Belki 500 tl verip ordan kıyafet alır ama ortama uygun olmadığından şok olmaz. Gider Fabrikadan 50 tl ye kalem etek alır, Beymen den 150 tl ye ipek gömlek, deri ayakkabılar 150-200 tl civarı, bir çanta alsa 150 tl ye maksimum etti 650 tl, Bir kalem elbise alsa aynı ayakkabı ile giyilecek hadi etsin 1000 tl. 1 etek 2 gömlek 1 ayakkabı daha alsa o mevsimi kurtarır.

Yargıcı konusunda haklısınız ben sadece konu sahibesinin ilk mesajındaki örnekten yola çıkarak yazdım ama İpekyol, Zara demiş şimdi çok da kalitesiz değil bunlar. Avukat patroniçenin istediği tarz gözümde şöyle canlandı nedense

Eklentiler

• shop online_fabulous muses_diana enciu_alina tanasa_blog moda (8).jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 147
200 liraya ucuz gömlek buldum diye sevinen insanlar var nasıl paralar kazanıyorsunuz siz ya
Resmen varoşum

İpek bir gömlek 200 tl ye ucuzdur çünkü senelerce giyilir, 50 tl ye aldığın polyester 2 aya yamulur. Yani fayda maliyete de bakmak lazım. Ben hala annemin en az 40 seni önceki ipek gömleklerinden giyiniyorum taş gibiler. Kaşmir kazak alırsın verirsin 250 tl ama senelerce giyilir. Her ay alınmaz tabi ki bunlar indirimde alınır,ve sizi uzun süre götürür.

Ben de ya annemin Vakko elbiseleri var sportif mini tarzda taa 26 sene öncesinin taş gibi , artık ben giyiyorum. Polyesteri 250'ye satan İpekyol yerine İpek/kaşmir gibi gerçek kumaş satan mağazalara 500+ bile verir bi ömür giyerim

İlk öyle bir görüntü oluşuyor insanın gözünde ama Forever New a bak demiş yani kadın stajyerden böyle bir tarz beklemiyor :) Sonuçta moda dergisi değil orası avukatlık ofisi:) Yani beli bağlı pantolon yerine düz siyah pantolon bile daha şık ve uygun olur. Konu sahibi çok casual kalıyor giydikleriyle.

Forever New ofis tarzından uzak değil mi ya bilemedim danteller pembeler maviler ağırlıklı tarzı var . Garip bir beklentide anlaşılan...

Yok ben zinhar ucuz demiyorum, öyle yazan arkadaşlar var. İndirim döneminde gayet alınabilir fiyatlar demişler ya, ona istinaden yazdım, bence hala çok çok pahalı.
Allah daha çok versin ne diyelim :)

evet evet ilk okuduğumda neden yanlış anladım bilmiyorum kusura bakma lütfen :) ben konya da yaşadığım içindir belki, burada konuşulan fiyatlar bana çok çok fazla geldi. sosyeteye gidip 10 tl ye kot almışlığım var tabi diğer markalar gibi kalite durmaz ama yine de giyiliyor yani

Hah işte anlatmak istediğim bu. İpekyolda ipek gömlekler de oluyor ama sanırım bu sezon indirime sokmadılar, onları takip edin, 95 tl ye 180 tl ye falan almışım geçen tesadüfen gördüm. Bazı markaların Premium segmenti var, Mango da falan bile ipek gömlek oluyor ara ara onlardan da alıyorum ben.

200liralık bir gömleğim hiç olmadı ama kendi çapımda dolabımda kaliteli dediğim parçalar var.
İyi para vererek iki gömlek aldım mesela( bana göre iyi para) biri yeşil biri sarı tonlarında.yaklaşık 5 sene oldu evet taş gibi duruyorlar ama bunca zamanda 5-6 kere falan giyebildim. Çünkü biz burdayız diye bağırıyorlar renk olarak, bu sebeple çok da kullanışlı değiller benim için. Her şeyi de krem ya da siyah tonlarında alamıyoruz malum.
Bu olay yine alım gücüyle ilgili bence, ömürlük olsun diye çok çok para vermek benim imkanlarımın dışında

Forever New ofis tarzından uzak değil mi ya bilemedim danteller pembeler maviler ağırlıklı tarzı var . Garip bir beklentide anlaşılan...

Ben Forever dan çok güzel bluzlar ve çantalar alıyorum, geçen kış indiriminde tüvit ceket aldım sonra daha da indi fiyatı ya neyse :) Etekleri falan aşırı kısa, üst giyim ve çanta uygun ofis için. Takılar da iyi.

Anladım sizi herkesin geliri ve ihtiyaçları farklı, gelir arttıkça ihtiyaçlar da artıyor. Klasik giyinmem gereken bir işte olmasam ben de çok daha uygun şeyler alırım ama klasik giyimde kalite önemli o da maalesef çok ucuza olmuyor.

Ben işe başlayana kadar hep başkalarının kıyafetleriyle büyüdüm, üniversite bile. Hatta o zaman iyi maaşla çalışan bir abla leş gibi kirli ve kokan beyaz bir babet vermişti bana hiç unutmam utancımdan çöpe atmıştım. 8 yıldır çalışıyorum yeni yeni biraz daha kaliteli şeyler alıyorum. Önemli olan bunlar değil tabi ki hayatta.

Bu konudan baya etkilendim bugün işe gidince şöyle bir süzdüm herkesi
Baktım baktım yok yeeaaa iyiyim ben baya diyerek öZgüven tAzeledim
Biraz da çevre itiyor insanları tabi, çok şükür kendime göre bir iş çevrem var

İşte klasik giyinme zorunluluğu kalkalı ciddi bir nefes aldım ben de, gerçekten klasik giyim pahalı.
Ben spor-şık diyebileceğim bir tarzda giyiniyorum, çevre şartları da neyse ki çok markalı kıyafetlere zorlamıyor.
Bankalarda böyle bir durum var ama fark ediliyor :)

aynen öyle :) ben gidip bir pantolona 250 tl versem zaten iş yerindekiler farkederse söyleyip durur. bi de ben kıyamam parama ya, çok kazansam da kıyamam sanırım

Ben de sosyete pazarından 5 tl ye alırdım kıyafetlerimi üniversite zamanında :) O zaman onlar uygundu, hepsi markaydı ama ihraç fazlası vs idi. Şimdi bu ortama onlar olmaz ama :) Klasik ortamlar cidden çok masraflı:)

Hala öyle giyinme imkanım olsa giyinirim ne güzel işte giyime çok para harcamak zorunda değilsiniz :)

Çünkü kurum bunu istiyor, kötü giyinsek anında uyarı alırız,kurumu temsil ediyorsunuz diye hemen uyarır yöneticimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…