İşyeri, kılık kıyafet, kokoş patron

Baktiginizi ama istedikleri markalarda bu butceye pek bir sey bulamadiginizi soyleyin.

Her is yeri her kiyafeti kaldirmaz bu dogru.
Ama bu da boyle soylenmez ki.
Giyim odenegi var bizde. Her mevsim basinda 4000 yatar. 10 is gunu icindd faturalari muhasebeye teslim ederiz. Daha ustruplu bicimde duzgun giyinin demis olurlar :)

Maasina zam yapsa bu yeni is kiyafeti alacagin anlamina gelmez. Alsan da sirkete fatura edemez. Bu yuzden giyim odenegi acmasi normaldir. Ama bu is de boyle langur lungur olmaz ki biraz yol yordam mi bilmiyorlar nedir

Kavherengi şu beli kuşaklı olan pantelönler var ya bol olan onlardan

Yaaa ama cidden kahverengi klasik giyimde kaçınılan bir renktir, bir de o beli kuşaklı pantolonları hiç sevmiyorum ben aşırı uzun ve ince bacaklara ince topuklu ile bir nebze yakışır belki o da üstüne çok şık bir üstle belki ama cıks yani olmaz hiç.

Bak şimdi aklıma geldi, ben ilk işe başladım, 2 kız bir erkeğiz, diğer kız aynı dediğin gibi kahverengi bol pantolonlar falan giyiyor, bizim yönetici uyarmıştı benim yanımda hem de karşılaştırarak, ki ben o zaman bu kadar bilmiyordum ama onun yanında şık kalıyordum bayağ. Seni bu kıyafetinle müşteriye götürmeye utanırım demişti.

Valla giyim ödeneği veren şirketlere sonsuz saygım var, keşke bizim de ödenek olsa. Bankacıyım bir de bir ton para gidiyor giyim kuşama bizimkilerde tık yok.

ooo beni dilenci dıye yanından geçirmez o zaman desene=)zara falan bana pahalı gelır.markadanda pek anlamam zaten.

Ama bunlar çok casual. Hani böyle reklamcılık ajansında çalışırsınız falan olur ama avukatlık bürosu için olmaz.

Ama bunlar çok casual. Hani böyle reklamcılık ajansında çalışırsınız falan olur ama avukatlık bürosu için olmaz.
Aradigim pantolonu da ceketi de bulamadim aslinda, renk uzerinden ornek verdim biraz
Patron illa renkli istiyor, fazla klasik olmasin istiyor bir parcayi renkli kullanmak lazim

Ben bütün kıyafetlerimi kendim yıkıyorum, kuru temizlemede kullanılan kimyasallar alerji yapıyor ve böylesi daha kolayıma geliyor. Uygun programda tüm yün, ipek, kaşmir vs yıkarım, deterjan olarak şimdi Dalin in toz beyaz sabunu var bir de sıvısı onlara geçtim en az alerji yapan onlar şimdilik.

Nasıl giyiniyorsunuz ki?

Aradigim pantolonu da ceketi de bulamadim aslinda, renk uzerinden ornek verdim biraz
Patron illa renkli istiyor, fazla klasik olmasin istiyor bir parcayi renkli kullanmak lazim

Yok öyle de bunlar çok uygun renkler değil :) Belki üst parçalarda tercih edilebilir gömleklerde falan ama takım olunca çok casual oluyor. Aslında patronu biraz daha "şık" ve "havalı" olmasını istemiş bence rengarenkten ziyade:)

Genel olarak patronun tavrı aşağılayıcı bulunmuş ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. En fazla biraz snob olabilir. O da ait olduğu sınıfın ve alım gücünün içinde doğal duruyordur ama dışarıdan biz fakirlerce bakınca kendini beğenmişlik olarak algılanıyordur.

Aldığın markalar kötü değil ama sanırım iş çevresi için bunun bir tık üstü olması gerekiyor sanırım. Çünkü ne olursa olsun, ye kürküm ye dünyası, imaj çok şey. kullandığın arabanın markası bile iş almanı, hatta bir restoranda ağırlanma şeklini bile değiştiriyor.

Bu bir fırsat bence, kendine yeni bir imaj çizmen için. Sonuçta markalar, look oluşturabilmek öğrenilen şeyler ve kültürün bir parçası. İş dünyasında olmak, seni zorunlu olarak kendini gözden geçirmeye itmiş. Hem tecrübe, hem de bir tarz oluşturabilirsin zaman içinde. İl öğrenmenin bir parçası olarak gör bence bunu.

Verdiği para az. Sanırım ben 2000 veriyorum, 2000 de sen koy demek istemiş. Patronlar cimridir zaten. O kıyafetler, aksesuarlar iş dünyasında imaj için, felsefeleri genelde sineğin yağını çıkarmak yönündedir.kıyafetine para ver der ama sana vereceği 300 tl fazla paranın kırk defa hesabını yapar ve sorar.

Tabi bir de zevk oluşturmak var. En zoru o. Renkleri kombinlemek filan. Kahverengi kaçmak gereken bir renk biraz. İmaj danışmanları bundan para kazanıyor. İnsanları alışverişe çıkarıyorlar yalnızca.

Kaç senedir evdeyim ben. Geçen bir sebep oldu, daha profesyonel görünmek gerekti ama kıyafetim kalmamış. İş, girilen çevreler zorunlu olarak alışveriş yaptırıyor insana. Doğal bir durum bu.

B Bremenmizikacisi bak şimdi aklıma geldi, ceket giyme zorunluluğun yok, senin yerinde olsam kalem elbise ve stiletto alırdım bir kaç renkte veya desende. Arkadaşlar paylaşmış Beymen de falan oluyor, öyle elbiseler oluyor ki hatta kolunda yakasında bir detay oluyor aşırı şık görünüyorsun. Mesela yaka bağlama detayını çok severim ben kendinden fularlı yakalar çok şık durur. Kollarda katlama detaylı elbiseler de keza böyle.

Daha işin çok başındasın, bir tarz oluşturman zamanını alacaktır, ama o paylaştıkların hiç olmaz bir kere. Etek iş hayatında minimum diz hizasında olur, üstü olmaz çünkü oturup kalkarken rahat edemezsin. Kalem etek yerine kloş etek al çok rahat ve şık.

Benim giyim tarzim genellikle tisort, kot pantolon, ve spor ayakkabi, tabi ben labratuarda calisiyorum kimsenin giyimime birsey dedigi yok. Artik otuzlu yaslardayim, canim biraz daha klasik giyinmek istiyor, kombin yapmayi hic beceremiyorum, sayfalari okudum ben de faydalandim.
Ben markaya degil de kiyafetin dokusuna, durusuna onem veriyorum, hic oyle indirim falan da kovalayamiyorum, keske yapabilsem. En pahali kiyafetlerim genellikle senelerce giydigim kaban, bot gibi parcalardir. Sadece gecenlerde kendime bir kiyak yaptim, seklini begendigim icin MK marka bir canta aldim, o da indirimden.

2000 tl ile Beymen'den anneanne işi elbise alırsın , o parayı ne diye vermiş ki zaten İpekyol ayarı giyiniyorum diyorsun orada da sezonda girince 3-4 parça alsan 1000 tl'yi aşıyor

İndirim kovalamak çok zor değil ki, yaz indirimleri haziranda başlar kış indirimleri aralıkta:) Bu kadar basit. Markaların internet sitelerine üye olun zaten istemediğiniz kadar çok kampanya, indirim maili düşüyor.

2000 tl ile Beymen'den anneanne işi elbise alırsın , o parayı ne diye vermiş ki zaten İpekyol ayarı giyiniyorum diyorsun orada da sezonda girince 3-4 parça alsan 1000 tl'yi aşıyor

İndirimde gayet de alınabilir ki, ben bankacıyım bizim banka bile para vermiyor giyim için ki klasik giyinmemiz gerekiyor düşünün ne kadar çok masraf olduğunu. Bir patronun stajyere böyle bir para vermesi bile çok büyük bir şey bence. 2 elbise, 1 ayakkabı çanta alsa yeter o para gayet de. Arkadaşlar indirimde gayet güzel parçalar paylaştı Beymen den.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…