İşyeri, kılık kıyafet, kokoş patron

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.693
3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam

Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.

Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya

Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim

İşten ayrılıp Antalya'ya tatile git.
Zara'yı küçümsüyormuş ahaha.
Kokoş kıyafetleri Zara'da bulunmadığı için pahalı giyiniyordur canım,yokluktan yani.
Ben bu parayla yurtdışına bile kaçarım ayol ne antalyası allahtan vizem yok
Kendisi de öyle çok kokoş giyinmez ama gerçekten 1 km öteden gördüğünüz an zengin bu dersiniz hermes kemeri size göz kırpar chanel çantası öpücük atar falan

2 bın tl ıle unlu magazadan bırsey alamazsınız kı
beymende duz bır kalem elbıse 2 bın tl

ben size
perspective
ipekyol
journey
chima yı onerırım

genelde bunları tercıh ederım suan ındırım var guzel bır gardılop olusturabılırsınız ofıs ıcın
2 gunde gelıyor kargo ile ınternet sıtesıne gırmenızı tavsıye ederım ındırımlerı daha net goruyorsunuz

elıt tabaka bır ınsan 2 bın tl mı verırmıs yahu bır chanel bır valentino bir versace bır gucci bir dior sonra armani dolce and gabbana , prada bunlardan haberı yok patronun heralde en basıtı beymen yahu 3 bın tl ortalama bır elbıse

Oo kendisini bir görseniz sizin saydığınız markalar ve daha nicelerini eminim markete giderken bile giyiyordur diyeceğim ama o kadın markete gitmiyordur ya geçen fendi çantasını yere koydu gözüm seğirdi
Zaten gerçekten bu parayla gidip yine zaradan falan alıcam nerden alıcam başka yine beğenmezse bana biraz daha para versin sizin dediğiniz markalara da bir bakayım​

Seninle çok uğraşacak gibi malum
Şimdiden kolay gelsin.
Sen yine şık birşeyler almaya çalış.

Ne giymeni istiyormuş

Şehrin, bir dönem de ülkenin en büyük hukuk bürosunda çalışırken cumartesi habersiz bir müvekkil toplantısına çağırıldım

Patron, şehrin önde gelen bir kişisi ve ben

Üstümde de salopet 3 yaş çocuğu sevimliliğindeyim

İşi de gayet de aldık

2000 ile ne alabilirsin ki bu saydıkların markalar dışında

Fikir de verseymiş marka da söyleseymiş

Bilgi aktarımı var mı seni geliştiriyor mu yoksa strese değmez

Bi çantasını satsa 2 el daha çok para çıkardı valla biraz cimri çıktıhep kendine hep kendine bu ne böyle canım yeri geldi mi biz bir aileyiz demeyi biliyor ama

Çalışanın giyimi çok acayip olamadıkça
Yaptığı işle ilgilenirim şahsen

İlginç kokoş patroniçe

Kadın beni asla geliştirmiyor ama kocası gerçekten iyi bir avukat ve aşırı bilgili. Zaten kadının 3 dosyası var(onlar da öyle çok para getirecek şeyler değil) adamın 17 dosyası falan var(bi tanesi 3 milyonluk).

Çok rencide edici kıyafetleriniz temiz ütülü olfuktan sonra ne var en azindan sadece size yönelik değilmis herkese yapmış. Eski çaliştığım firmada müdürüm daha düzgün giyinmemi istemisti. Maasımı alınca alışverise çıkacağımı söyledim. Birkaç gun sonra iş yeribden hoşlanmadığım kızla haber yollamıştı.
Neyse onu bu değil. Güzel giyinmek derken siz zaten güzel giyindiginizi düşünüyorrsunuz ama o demek ki söyleme ihtiyacı görmüş böyke düsunmuyorlar. Siz açıkca ne kastettiğini sorabilirsiniz. Alışverişte kafanız daha net olur☺

Çalışanın giyimi çok acayip olamadıkça
Yaptığı işle ilgilenirim şahsen

İlginç kokoş patroniçe
Bana çok iş de vermiyorlar biliyor musunuz mesela dışarı işlerine diğer stajyer çocuğu gönderiyorlar o mezun diye. Ben daha çok dava dilekçelerini düzenliyorum bir de kadın yaptığım türk kahvesini 1 kere çok beğendi diye her gün türk kahvesi yapıp fal bakıyorum nefis iş yahu. Bu günleri göreceğimi hiç tahmin etmezdim

Zara, Massimo Dutti falan güzel nereden alacakmışsın Allah aşkına, Harvey Nichols'dan mı? Spor bulmuş olabilir ama. İpekyol'dan bir kalem elbise, bir tane cigarette pantolon, bir tane midi boy etek al indirim vardı minyon bişeysen güzel parçalar bulursun. Mango'dan 1-2 güzel kesimli beyaz gömlek, Hotiç'ten de bir tane de stiletto al siyah/nude renk (iflasa doğru gidiyorlar ya ucuzluk vardır), coşarsan bir tane de siyah deri (görünümlü) çanta. Yeter yani, eteği bir gün kazakla bir gün gömlekle kombinlersin, değişik değişik giyersin. Ben kendi işyerimde bu tarz giyiniyorum hep. Kalem elbise + stiletto kurtarıcım oluyor. Meghan Markle'ın Suits'teki hali gibi giyinmeye çalışıyorum ehehe.

20 dosya mı

Nasıl yer orası

İki stajyer ne iş yapıyor

Trilyonluk dosya var da tahsilat var mı

Adam başı 100 dosya olan 50 avukat çalışan büroda 3-4 stajyer fazla geliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…