İsveç Diyetinin Tehlikeri

Bitkisever

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2012
13
0
isveç diyeti


kan yağlarının yüselmesi
gut hastalığının artması
böbrek fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesi
saç dökülmesi
bulantı
halsizlik kusma
yorgunluk bıkkınlık
motivasyon düşüklüğü
tansiyon düşmesi
yaşam kailteeniz olumsuz etkileniyor
metabolizmanın yavaşlaması en kötü mirasıdır.
çok hızlı klilo veriyorsunuz metAbolizma çok yavaşllıyor
kilo verdikten 22 sene sonra tekarar kilo aldığınızda vermek istediğinizde veremiyorsunuz
1500 lerde molan hız 700-800 lere düşüyor ve bu hızla kilo verilmesi mümkün olmuyor.
gut hastaları kolestrolü olanlar asla uygulamamalıdır
karaciğer enzimi olanlrda yapamaz. böbrek has yapamaz
hiç bir hastalığı olmayan ancak yapar.



İsveç diyeti çok populer oldu. Önce Avrupada, şimdide türkiyede. İsvec diyeti
gerçekten yorumlara göre 2 haftada 20 kiloya kadar verebileceksiniz. Yalnız
diyetisyenlere, doktorlara ve uzmanlara göre isveç diyeti sağlık için çok
zararlı olduğunu belirlendi.

İsveç diyeti sağlık için zarar verebildiği için diyetteki yiyeceklerden
bahsetmeyecem, ama önemli olan noktaki isveç diyette her sabah kahvaltıda sadece
kafve içelir.

Nedense bu diyete isveç diyet kondu, ama aslında bunun eski adı
Japon diyeti. Japon diyet çok eskiden bilimiş ve zararlı olduğunu belirtilmiş,
çünkü aç karnına sabah kahvaltıda kafve hiç iyi gelmez. İkinci diyetin özelliği-
yemeklerde karbohidrat hiç tüketmemesi.
Karbonhidratsız bir diyet yağlardan
değil- kaslardan zayıflayacaksınız. Deriniz sarkacak, kemik, yağ ve deri
kalacak. Bu prensip meşhur rus Kremlin diyete aittir. İnsanlar acayıp hızlı bir
şekilde kilo veriyorlar, ama hepsi kas ile, yağ kalıyor. Ve şimdilik halada
klemlin diyeti ile ilgilenen çok ama yapmak isteyen az.
Kim isterki kas
kaybetmek? Sanırım şu isveç diyetin içinde japon ve kremlin diyetleri bir araya
geldiler. Korkunç bir şey. İsveç diyeti bir mucize değildir…
İsveç diyeti yapmak istiyorsanız çok dikkat edin, diyeti yapanların ne gücü
kalıyor, ne enerji, çünkü enerji biz karbonhisdratlardan alıyoruz. 13 günden
fazla bu diyeti kessinikle yapmamak gerekir.

Tekrarlanması halinde metabolizma hızı azalacak ve kilo verme duracaktır
İsveç diyeti nedir? İsveç diyeti bize Avrupadan gelen bir diyettir, çok populer bir diyet ve hızlı diyet lerden biri zayılır Avrupada ama aynı zamanda en tehlikeli diyetler den biridir. Diyet listesi nde yer alan isveç diyeti, başarılı sonuçları getirebilir ama sağlıkla aynı zamanda zarar verebilir. İsveç diyeti kullananların yorumları genelde iyi, ve isveç diyeti zayıflatır. Ama nasıl?

İsveç diyeti n zararları var mıdır? Maalesef evet, isveç diyet te enerji veren yiyecekler eksiktir, isveç diyeti yapan insan hem yağ hem kas kaybediyor. Enerji kaybetiyor, güçsüz kalıyor. Enerji vermeyen diyetler, az kalorilik olak diyetler sağlık için zararlıdır.

İsveç diyeti neden bu kadar iyi zayıflatıyor? Çünkü dediğim gibi hem yağ hem kaslar gidiıyor, bunun kötü tarafı ve yan etki aynı zamanda cild ilk olarak görür. Cild artık sıkı olmaz, göbek eriten bir diyet ama göbek eriyince gitmez, ağşaya doğru sarkar. Dersinizki, peki isveç diyeti yaparken spor yaparsak? Olur, bu cildinizi daha sıkı tutar. Ama unutmayın, isveç diyeti gibi az kalorilik diyetler güçsüz bırakır, spor yapmak ta çok tehlikeli. Baygınlık geçirebilirsiniz.

İsveç diyeti yaparken kaç kilo verebilirim? 2 haftada yaklaşık 8- 20 kilo arasında verebileceksiniz. İsveç diyeti yapmaya karar mı verdiniz? Peki işte diyet ve diyetin kuralları:

Günde 2 litre su içeceksiniz. Bu diyet tam 13 gün süryor, dayanamazsanız 6 gün sonra bırakabilirsiniz ama daha erken olmaz. Senede 2 defadan fazla tekrarlamayın. 13 gün sonra zayıflayamazsanız, tekrar bu diyeti denemeyin, başka bir diyet başlayın.



* safra taslari,
* böbrek hastaliklari
* kardiyovasküler hastaliklar
* Bazal mitaboiizma hizi düsüyor (Vücudun çalisma hizi)
* Kansizlik
* Dikkat azalmasi
* Uyusukluk
* Saç dökülmesi
* Yorgunluk
* Bulanti ve kusma


Tüm şok diyetleri Bu yazı özetliyor aslında,


Mucize diyetler! Haftada 4- 5- 7 kilo!

Haftada 4 kilo... Hayır 5 kilo. Mucize diyetle 7 kilo!

Daha çok yaz aylarında bu magazin haberleri gazeteleri doldurur. Diğer tarafta diyetisyenler, doktorlar haftada 0,5 veya 1 kg derler. Hangisi doğru? İkincisi daha sağlıklı bile olsa, biraz daha sıkıntı çekip diyet eziyetinin süresini kısaltamaz mıyız? Hadi bir kaç haftalığına sağlıktan da vaz geçelim. Olmaz mı?

Kilo vermek ne demek?

Doğru cevabı bulmak için önce “kilo vermek”le neyi kastettiğimizi bilmeliyiz. Kilo vermek sağlık için istenebilir. Hareketli olmak, “fit” olmak için istenebilir. Ama gelin kendimizi aldatmayalım; çoğunlukla görünüm için istenir. Kilo verme arzumuzun kaynağı ne olursa olsun, vermek istediğimiz şey, vücuttaki yağdır. Kas veya kemik değil. Görünüme de, sağlığa da hareketliliğe de olumsuz etki eden şey yağ fazlasıdır.

Bu noktayı belirledikten sonra “haftada kaç kilo?”nun cevabını da bulabiliriz. 1 kilo yağ 7600 kalori enerji sağlar. Diyelim ki siz, hiç ama hiç bir şey yememeğe karar verdiniz. Biliyorum bu imkânsız. Ama “diyelim ki” dedikten sonra öyle kabul edelim. Hiç bir şey yemiyorsunuz ve vücudunuzun enerji ihtiyacının tamamı vücut yağlarını yakarak karşılanıyor. Haftada kaç kalori harcıyorsunuz? Bu sorunun cevabı da “Tahminî Enerji İhtiyacı” yazımızda var. Yaşa ve cinsiyete göre sonuç biraz oynuyor ama hareketsiz bir kadının bir günde harcadığı kalori 1800, bir erkeğin ise 2400 civarında. Bu sayıları 7 ile çarparsak, kadının haftada 12 600, erkeğin 16 800 kalori harcayacağını buluruz.

Kaç kalori kaç kilo?

Gelin bu harcamayı kalori değil de kilo yağ cinsinden ifade edelim. Kadın 1 650 gram, erkek 2 200 gram yağ yakmaktadır. Ölüm orucunun sonucu! Bulduğumuz bu fantezi rakamlar bile bir şeyi açıkça gösteriyor: 4 kilo, 5 kilo, 7 kilo reklamları kesinlikle doğru olamaz. Eğer kaybedilen yağ ise.

Aslında yukarıdaki hesabımız da yanlıştır. Çünkü muhteşem verimli bir makine olan insan vücudu ölüm orucu gibi bir “kıtlık” sinyalini alır almaz, dinlenme halindeki enerji sarfiyatını %40'a kadar düşürür. Dolayısıyla yukarıdaki yağ kayıp miktarları 1 kilo civarına iner.

Bu mantık zincirine okulda “olmayana ergi” derlerdi. Ölüm orucu da hiç olmayacak bir şey ve o bile bize “mucize diyet”in sonucunu vermekten çok uzak.

Ben daha ilk gün 2 kilo vermiştim!

Şimdi çarpıcı soruya gelelim. Ya... Öyle mi? Peki ben kaç defa diyet yaptım. Gerçi sonra verdiklerimi (fazlasıyla) geri aldım ama; baskülün daha ilk günden 2 kg az gösterdiğini gözlerimle gördüm! Buna ne diyeceksiniz bakalım. Veya, “Bir yanlışınız var. Ben falanca diyetle haftada 4 kilo vermiştim. Nasıl oluyor?”

Eğer kaybedilen yağ ise

Bu soruların cevabı yukarıda yazdığımız kısa bir cümlede saklı: “ Eğer kaybedilen yağ ise. ”

Evet doğru tahmin ettiniz. O rejimde, diyette verdiğiniz yağ değildi. O halde geri aldığınıza da o kadar üzülmeyin. Çünkü zaten vermediğinizi geri aldınız. (Biraz fazla iyimser bir ifade bu! Okumaya devam edin.)

“Şok diyet”lerden birine başlayan önce sindirim sisteminde bulunanları kaybeder. Bu basit bir olaydır. Dün toplam 3 kg besin tüketmiş, bugün de tüketimi 1 kg'a düşürmüşseniz aradaki fark, sindirim sisteminden, üriner sistemden ve hatta deriden katı veya sıvı olarak atılacaktır. İlk iki kilo buradan.
Maalesef, kaslarımız enerjiye ihtiyaç duyduklarında ilk katkı yağlardan gelmiyor. Kasların içinde, glikojen dediğimiz ve bol miktarda su ile birlikte bulunan hazır enerji depoları var. Enerji dengesi açık verdiğinde, ilk başvurulan kaynak bu glikojendir. Glikojen harcandığında yan ürün olarak bol su çıkar ve bu dışarı atılır. İşte size birkaç kilo daha. Sonra sıra kasın kendisine ve yağa gelir.

Fakat ilk ölçtüğünüz kayıp sindirim sisteminin ve glikojenin kaybıdır.

Turumuzu tamamlayalım: Hafta bitti veya vücudunuzun haklı isyanına kulak verdiniz. O harika rejimi bıraktınız. Tabiî önce sindirim sistemi dolar. 1-2 kg alırsınız. Sonra vücut kaybettiği suyu ve kaslar glikojeni yerine koyar. Fakat vücudunuz da kıtlık sinyalini almıştır ve eskinin altında enerji harcamaktadır. O zaman fazla gelen besin yağ dokusunda depolanır. Öyle ki tekrar kıtlık çıktığında yedeğiniz bulunsun. Ve tur tamamlanır. Eski kiloda veya üzerindesinizdir. Ama biraz daha az kas ve biraz daha fazla yağla

alıntı.
 
Ben 2 kez yaptım. Son 10 yıl içinde... Çok zordu... Ama işe yarıyor ya ben yine düşünüyorum acaba mı diye?
 
X