merhabalar yaşım 20 boy 170 kilo malesef 73. sınav yılında aldığım 13 kilo başıma bela oldu gitmiyor bir türlü. zaten fazla yiyerek de almadım düzensiz beslenme düzensiz uyku hareketsiz hayat ve vitamin ilaçlarıyla şiştim böyle. diyetisyenlere gittim ve ben zaten çok yiyen bir insan değilim verdikleri listeler o kadar kalabalıktı ki tokluktan midem ağrıyordu artık zaten ayda anca 1-2 kilo falan verebiliyordum harfi harfine uysam da. son 2 aydır kendi kendime bir düzen oluşturdum ilk ay sporsuz diyetle 69u gördüm kendi kendime tamam dedim 4ü gitti kaldı 9. ama o da ne diyete devam etmeme rağmen geri geldi kilolar yapıştı üzerime. sonradan düşündüm ki hiç spor yapmıyorum anca oturuyorum evde, düzensiz uyuyorum. ben 2 yıl önce voleybolu bıraktım ortaokulun başından beri ilimin en iyi takımındaydım halbuki, sınav bahanesiyle bıraktım onu da. fark ettim ki sporu bırakınca 13 kiloyu sanki 1,3 kilo gibi hızla ve kolayca almışım. temmuzun başında dedim tamam o zaman sporla diyeti birlikte yürütüyoruz! o kadar hantallaşmışım ki haftada 2-3 gün yürüyüşe çıkmak/koşu bandına binmek bile bacaklarımı dayanılmaz bir ağrıyla sarsıyordu. yine de haftada 2-3 gün 1 er saat yürüdüm. çok güzel ve dengeli bir diyet de yaptım. ancak 18 temmuza kadar (18 günde) sadece 1 kilocuk verebildim. Bu beni üzdü çünkü kendime göre çok çabalamış ve bedenimin sınırlarını zorlamıştım 3 kilodan aşağı beklemiyordum. 19 temmuzda isveç diyetine başladım artık hızlı bir sonuç görüp motive olmam gerekiyordu. bugün 3. günüm ilk gün jillian michaels 30dayshredlevel1 yaptım ikinci gün leslie sansone 4 mil yürüyüş yaptım bugün yine jillian michaels yaptım. haftada sadece 1 gün spora ara vermeyi düşünüyorum.
Gelelim soruma: ben diyete başlar başlamaz birinci günün sonunda bile göbeğimin indiğini görebilen biriyim yani göbeğime etki ediyor direk 2-3 günde yağ bulunan yerlerim daha da yumuşuyor gibime geliyor ya da bana öyle geliyordur tabi. En son 18inde tartılmıştım tam 73 kiloyla ve bugün tartıldım 73,7 kiloyum. ağlayacak gibi oldum. neyi yanlış yapıyorum spor fayda etmiyor mu? bakıyorum sanki göbeğim daha da büyümüş bacaklarım daha da kalınlaşıyor. neyi yanlış yapıyorum spor mu ağır yoksa isveç diyetinin 13 günde 7 kilo vaadi mi yalan? (gerçi bende 5 kilo falan verdirmesini umuyordum da yine de aldırmasını beklemiyordum) napmalıyım sizce? motivasyonumu kaybettim çabalarımın bir sonucunu görsem hırsla devam edicem ama yok.
Gelelim soruma: ben diyete başlar başlamaz birinci günün sonunda bile göbeğimin indiğini görebilen biriyim yani göbeğime etki ediyor direk 2-3 günde yağ bulunan yerlerim daha da yumuşuyor gibime geliyor ya da bana öyle geliyordur tabi. En son 18inde tartılmıştım tam 73 kiloyla ve bugün tartıldım 73,7 kiloyum. ağlayacak gibi oldum. neyi yanlış yapıyorum spor fayda etmiyor mu? bakıyorum sanki göbeğim daha da büyümüş bacaklarım daha da kalınlaşıyor. neyi yanlış yapıyorum spor mu ağır yoksa isveç diyetinin 13 günde 7 kilo vaadi mi yalan? (gerçi bende 5 kilo falan verdirmesini umuyordum da yine de aldırmasını beklemiyordum) napmalıyım sizce? motivasyonumu kaybettim çabalarımın bir sonucunu görsem hırsla devam edicem ama yok.