Devletin derken pardon senin farklımı oluyr .bu ağızlara Gıck oluyrm sevmyr desteklmyr olsblrsin senin devletin dersen ne olduğunuz belli olur.nyse yapmk istemm siyaset zorla konuştryrsnz iyi günlerşahsen hiç de isyan etmem
senin o devletin bize bunca vergileri koyarkan
ödemezsen ödeme hiç bişeyden yararlanamazsın derken
herşeyin fiyatı ikiye katlarken
ben ne üzülcem onlara?hiç kimsede kusura bakmasın!benim milletimde aç sefil çok insan var
okula gidemeyen çok çocuk var
başlık parası altında dedesi yaşındakilere satılan çok kız çocuğu var
senin o devlet dediğin bi zahmet onlara el atsın!sonra onlara ne isterse onu yapsın!
bırakın ya şu lafları!ben burda siyaset yapmıyorum konu da bu değil zaten,bundan sonra ki mesajlarına cvp vermiycem şimdiden ksra bakma
İstanbul a kadar savaştan kaçılır mı??!! Madem savaştan kaçmış bu işin uluslararası hukuku var. Devletin mülteci kampları var . Dünyanın hangi ülkesinde elini kolunu sallayarak istila edebiliyo diğer ülkenin insanı. Kendi ülkemin açını doyuramıyorken onlara bakmak nasıl zihniyet.Müslüman,müslümanın kardesidir..
Bende cok suriyeli görüyorum...kısın sogukta donarak ölen,aç kalan,otobüs egzozlarında ellerini ısıtmaya calısan..
Keske kedileri köpekleri düsünerek bizlere kapıların önüne su,mama koyduran vicdanımız suriyelilere karsıda sızlasa biraz..
Yediğimiz yemegi paylassakta,elimizdeki posetlere saldırmasalar..
İnsan onlar,savastan,yokluktan,kıtlıktan kurtulmak icin ülkemize sıgınmıs İNSANLAR!!!
Aynn çok bencil insanlr da var acımasızdiğer yönden de bakın. onlar savaştan kaçtı. savaş... eğer ülkelerinde kalsalardı öleceklerdi.
Esenyurtta oturmuyorum fakat o bolgeye yakinim oradada neler oldugunu biliyorum. O bolgede yasayanlar yerlesmisler oraya. Insanlar savastan kacip nasil fırın, restaurant, market acmislar anlamak zor. Bu ulke vatandasi yillarca kredi odeyip kucuk bir isletme acabiliyor kendine. Suriyeliler savastan kacar kacmaz kendi isinin patronu olmuslar. Yasadiginiz olaya uzuldum daha kotu seylerde olabilirdi gercekten can guvenligimiz yok.Esenyurtta mi oturuyorsunuz?
Gecen aylarda orada oturan arkadasima giderken biseyler alayim diye pastanenin onunde durdum, birden arabanin etrafini bir grup suriyeli cevirdi, arabam minnacik zaten, hepsi arapca biseyler soyleyerek arabanin ustune cikmaya basladilar, salliyorlar... kabus gibiydi, arka koltukta kizim uyuyordu uyandi aglamaya basladi, ben de kornaya bastim, pastaneden adamlar cikip kovaladilar bunlari.
Arkadasim da surekli benzer seyler yasadiklarini anlatti, agladi sinirden ve bikac hafta sonra da tasindi zaten.
Ozetle artik kendi ulkemizde can guvenligimiz yok, adamlar gupegunduz cocuklu bir kadina kabus gibi anlar yasatabiliyorlar ve ellerini kollarini sallaya sallaya geziyorlar.
Istanbula kadar ne sınırdaki iller zaten ful .dağılacklr tabi .hayvana daha çok değer veriryrz istila kime denir ya.İstanbul a kadar savaştan kaçılır mı??!! Madem savaştan kaçmış bu işin uluslararası hukuku var. Devletin mülteci kampları var . Dünyanın hangi ülkesinde elini kolunu sallayarak istila edebiliyo diğer ülkenin insanı. Kendi ülkemin açını doyuramıyorken onlara bakmak nasıl zihniyet.
Musluman degil baska bir dine mensup olsalar yine yardim ederdik. Fakat olay burda boyut degistirdi. Bizim ulkemizden bizi kovacak hale geldiler.İstanbul a kadar savaştan kaçılır mı??!! Madem savaştan kaçmış bu işin uluslararası hukuku var. Devletin mülteci kampları var . Dünyanın hangi ülkesinde elini kolunu sallayarak istila edebiliyo diğer ülkenin insanı. Kendi ülkemin açını doyuramıyorken onlara bakmak nasıl zihniyet.
Esenyurtta oturmuyorum fakat o bolgeye yakinim oradada neler oldugunu biliyorum. O bolgede yasayanlar yerlesmisler oraya. Insanlar savastan kacip nasil fırın, restaurant, market acmislar anlamak zor. Bu ulke vatandasi yillarca kredi odeyip kucuk bir isletme acabiliyor kendine. Suriyeliler savastan kacar kacmaz kendi isinin patronu olmuslar. Yasadiginiz olaya uzuldum daha kotu seylerde olabilirdi gercekten can guvenligimiz yok.
Istanbula kadar ne sınırdaki iller zaten ful .dağılacklr tabi .hayvana daha çok değer veriryrz istila kime denir ya.
Istanbula gelen suriyelilerin sinir iller doldugu icin mi geldigini dusunuyorsunuz gercekten? Onlar kamplarda kalmak istemiyorlar dilenmeyi gecim kaynagi haline getirmisler. Hayvanlarada deger verecegiz insanlarada yaratilmis her canlinin bu dunyada yasamaya hakki var.Istanbula kadar ne sınırdaki iller zaten ful .dağılacklr tabi .hayvana daha çok değer veriryrz istila kime denir ya.
Trafige takilmamak icin esenyurtun icinden geciyorum bazen. Durum oralarda daha vahim sizde kotu bir tecrube yasamissiniz zaten. Kizinizida sizide Allah korusun.Tesekkur ederim
yanimda kizim olunca inanilmaz korktum. Zaten oralarda soyle bir bakinca turkiye mi arabistan mi belli degil. O yuzden esenyurtta olabileceginizi dusundum.
Araplardan nefret edıyorum
Belki de nüfus patlaması yaparak Türk nüfusunu geçmeyi hedefliyorlardırBende onu anlamiyorum zaten 7-8 kisi bir aile nufuslari ve hizla cogalmaya devam ediyorlar. Bu kadar cok cocuk sahibi olmalarinin nedeni nedir anlamis degilim.
siz daha 20-30yıl sonra görünBiz kendi ülkemize bile sigamiyoruz artik. Bu ulkede bir bize yer yok.