Onlar ne kadar para oduyorlarsa bizde o kadarini oduyoruz ama öyle etrafimizda dönen garsonlar yok. Gerci biz bagira cagira el hareketleriyle garsonu cagirmayip goz temasiyla garsona ulaşmaya calistigimiz icin az hizmet aliyoruz sanirim. :)anlamayacak ne var para var :) bizim ülkemizde bizim milletimiz değersizdir her zaman,ne hikmetse onlar bizden daha kıymetli,ama bişey olsa yolda giderken veya başka şekilde,ilk koşacak olanlarda biziz hani
ben şahsen türkler de bu kadar aşırı hareketler görmedimIyiside var kötüsü de .bizimkiler çok mu mükemmel aynı şeyleri yapan yokmuş gibi ilk defa görüyormuş ve şaşırıyormuş gibi yapmayın .tamm çoklar vs.ne yapalım yaşamaya çalışıcaz.onların yernde bizde olabiliriz.vicdanlı insanlarız biz köreltmeyin kötü düşüncelerle .asil insanları da var komşum şikayetçi değiliz .şikaytçi suriyeli komşumuz da vr onlarında çocuklarından ama bizimklr de de var yani .
ben kafama göre atış yapmıyorum canım,geçenlerde haber olarak yayınlandı bu!Siyasete yormayın .oy kullanmıyr onlr .kafanıza göre atış serbest .
Bizde uzuluyoruz tabi insaniz hepimiz ülkelerini terkedip gelmisler. Yalniz bu durumu istismar ediyorlar her gece ayni cop konteynirinda oturan suriyeli bi aile var ilk baslarda bende yardim etmistim fakat copten yemek yiyormus gibi yapiyorlar gecen arabalarda durup para veriyor onlar dilenmenin baska bir yolunu bulmuslar. Sadece sokakta yasayan suriyeliler degil bu ulkeye yerlesen araplarda buyuk problem.valla bir yandan içim çok sızlıyor görünce dayanamıyorum.suriyeliler gerçekten büyük problem o insanların hiçbir suçu da yok.yol bilmezler iz bilmezler,dil bilmezler...geçen gün bir harabenin içinde yaşarlarken gördüm bir iki bi şeyler verdim dayanamadım.ama nereye kadar?bu şekilde de olmaz ki.ne yapacağımızı şaşırdık artık.izmirliler bilirler kızlarağası hanı meşhurdur.orada şadırvan camii var.camiinin kapılarını mesken tutmuş pasaportlarıyla dileniyorlar ona ver öbürüne verme olmuyor.ben de ırkçı değilim,insanım üzülüyorum ama bizim ülkemizde yeterince yoksul insan var zaten hangi birine yetişelim ki...
Trajik bir sey anlatiyorsunuz fakat ben gülmeden duramadim sahit oldugunuz olayabirde ben bişeye tanık oldum
otobüste,adam burnunu temizledi ama nasıl sanki otobüs lavabo açmış musluğu da temizliyor,bildiğiniz yere akıttı yani,bi de pis pis gülüyor yuh artık dedim yaaa
o da yetmedi tükürdü de bi de biz ıyy iğrenç deyip yüzümüzü ekşitiyoruz,o ise yaptığıyla övünür gibi gülüyor.gel de sev hadi
ben kafama göre atış yapmıyorum canım,geçenlerde haber olarak yayınlandı bu!
ayrıca bariz şekilde oy kullandırdılar!gözlerimize mi inanalım onlara mı?
Diyelim ki öyle iktidar 12yıldır var .suriyeli 3 onların oyuylamı varlar .bazı şeyleri mantıklı düşünün.bundan sonra olablr de vatandaşlar misafir olark .hetşydn yararlanma hakları ve öncelikleri var savaş mağdurlarının hani Avrupa yi olmk isteniyorduya .hah işte Avrupa insan haklarında olduğumuzdan yerine getiriyoruz .aksi olsa aa nasıl devlet bakmıyor diye isyan ederdinz .milletde hükümette şaşırırmış elimizdenben kafama göre atış yapmıyorum canım,geçenlerde haber olarak yayınlandı bu!
ayrıca bariz şekilde oy kullandırdılar!gözlerimize mi inanalım onlara mı?
Cok haklisiniz hastaneler bile yabancilarla dolmus tasmis. Vergisini odeyen vatandas bile onlar kadar imkanlara sahip degiller. Zenginleride her insaat firmasindan ev aliyorlar. Is yeri acip vergi odemiyorlar. Universitelere sinavsiz yerlestiriyorlar. Olan yine bizim halkimiza oluyorburda sadece suriyelilerin yaşadığı bir mahalle var türkleri mahalleye sokmuyor, yoldan dahi geçirmiyorlar.Bende üzülüyorum çocukları perişan görünce birde şöyle düşününki burda bir savaş çıksa kaç kişi bırak ülkeden çıkmayı şehirden çıkabilecek.Rahatça elini kolunu sallayarak giriyorlarsa onlar terör örgütündendir.Her yerde savaş var terör örgütleri yolları kesmiş o kadar insanı farkedemeyecekler mi?Kadınları çocukları kullanarak ülkeye giriyorlar!!Ayrıca senin kendi halkın ekmek bulamazken,bu adamlara aylık 600 tl gibi bir aylık bağlanıyor,çocukları okula gönderiliyor ve cebine harçlığı koyuluyor,bütün sağlık masraflarını devlet karşılıyor.Senin halkın eczaneden bir aspirini bedavaya alabiliyor mu?Daha çok şey varda sen kendi ülkende 2. sınıf insansın zaten daha ne söyleyim ?
şahsen hiç de isyan etmemDiyelim ki öyle iktidar 12yıldır var .suriyeli 3 onların oyuylamı varlar .bazı şeyleri mantıklı düşünün.bundan sonra olablr de vatandaşlar misafir olark .hetşydn yararlanma hakları ve öncelikleri var savaş mağdurlarının hani Avrupa yi olmk isteniyorduya .hah işte Avrupa insan haklarında olduğumuzdan yerine getiriyoruz .aksi olsa aa nasıl devlet bakmıyor diye isyan ederdinz .milletde hükümette şaşırırmış elimizden
kesinlikle...zengin araplar da var aralarında çok kaba oluyorlar gerçekten.hilton otelinde arap kafilesi geldiği için kaliteli peynir tabaklarının personel tarafından toparlandığına şahit olmuşluğumuz vardır.hatta gelir gelmez ayakkabılarıyla havuza atlayanı bile oldu.bir de aşağılar gibi içlerinden biri sen hiç kalamar yedin mi ben yunanistan da yedim demişti.düşün ki kalamar bile yemek lüx e girmiş görgüsüzlükle bana soruyor bir d.ne diyelim ki.inşallah herkes kendi ülkesine huzurla döner...Bizde uzuluyoruz tabi insaniz hepimiz ülkelerini terkedip gelmisler. Yalniz bu durumu istismar ediyorlar her gece ayni cop konteynirinda oturan suriyeli bi aile var ilk baslarda bende yardim etmistim fakat copten yemek yiyormus gibi yapiyorlar gecen arabalarda durup para veriyor onlar dilenmenin baska bir yolunu bulmuslar. Sadece sokakta yasayan suriyeliler degil bu ulkeye yerlesen araplarda buyuk problem.
Olaya siyasi yorumlar yapmazsaniz sevinirim. Avrupa ulkelerinde bu sistem cok farkli isliyor. Avrupa ulkeleri kapasitelerini hesaplayip ona gore gocmen aliyorlar. Bizim ulkemizde oldugu gibi elini kolunu sallayarak o ulkelere giris yapilamiyor.Diyelim ki öyle iktidar 12yıldır var .suriyeli 3 onların oyuylamı varlar .bazı şeyleri mantıklı düşünün.bundan sonra olablr de vatandaşlar misafir olark .hetşydn yararlanma hakları ve öncelikleri var savaş mağdurlarının hani Avrupa yi olmk isteniyorduya .hah işte Avrupa insan haklarında olduğumuzdan yerine getiriyoruz .aksi olsa aa nasıl devlet bakmıyor diye isyan ederdinz .milletde hükümette şaşırırmış elimizden
Yasalar kurallar öyle Avrupa insan hakları olarak yerine getiriliyor.sen evine gelen misafire nasıl davranıyor san devlet te onu yapmk zorunda .aksi olsa yasak ve kötü olur.onlar da istemez yerinden yurdundan olmayı.empati kurun ya.ilk defa bu hükümet yapmıyor ta atatürk zammında da bi çok gayrimüslimlere tc vatandaşlığı verildi .bu işler böyle ama direk nüfusa alınmak daha kötü.burda sadece suriyelilerin yaşadığı bir mahalle var türkleri mahalleye sokmuyor, yoldan dahi geçirmiyorlar.Bende üzülüyorum çocukları perişan görünce birde şöyle düşününki burda bir savaş çıksa kaç kişi bırak ülkeden çıkmayı şehirden çıkabilecek.Rahatça elini kolunu sallayarak giriyorlarsa onlar terör örgütündendir.Her yerde savaş var terör örgütleri yolları kesmiş o kadar insanı farkedemeyecekler mi?Kadınları çocukları kullanarak ülkeye giriyorlar!!Ayrıca senin kendi halkın ekmek bulamazken,bu adamlara aylık 600 tl gibi bir aylık bağlanıyor,çocukları okula gönderiliyor ve cebine harçlığı koyuluyor,bütün sağlık masraflarını devlet karşılıyor.Senin halkın eczaneden bir aspirini bedavaya alabiliyor mu?Daha çok şey varda sen kendi ülkende 2. sınıf insansın zaten daha ne söyleyim ?
Tek kurtulusumuz huzurla ülkelerine donmeleri fakat bu ihtimal cok uzak gibi. Yerlesip is kuranlar donmeyi dusunmuyorlar asla.kesinlikle...zengin araplar da var aralarında çok kaba oluyorlar gerçekten.hilton otelinde arap kafilesi geldiği için kaliteli peynir tabaklarının personel tarafından toparlandığına şahit olmuşluğumuz vardır.hatta gelir gelmez ayakkabılarıyla havuza atlayanı bile oldu.bir de aşağılar gibi içlerinden biri sen hiç kalamar yedin mi ben yunanistan da yedim demişti.düşün ki kalamar bile yemek lüx e girmiş görgüsüzlükle bana soruyor bir d.ne diyelim ki.inşallah herkes kendi ülkesine huzurla döner...
arkadaş yapmış ona cevaben gerçekleri yazdım .sınırdayız cnm almaz tabi Avrupa alırmı ama aldırır.Olaya siyasi yorumlar yapmazsaniz sevinirim. Avrupa ulkelerinde bu sistem cok farkli isliyor. Avrupa ulkeleri kapasitelerini hesaplayip ona gore gocmen aliyorlar. Bizim ulkemizde oldugu gibi elini kolunu sallayarak o ulkelere giris yapilamiyor.